Lietuva didins karių skaičių, pirks artilerijos sistemas, minosvaidžius, bepiločius lėktuvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2015-02-10 13:37
jau seniai laikas buvo.
sub 2015-02-10 15:13
Ir vėl neplanuotos išlaidos. Ku otoliau tuo labiau man atrodo, kad ukrainos incidentas su Rusija tik tam, kad padidėtų ginklų paklausa Pasaulyje. Aišku pačių ukrainiečių gaila, bet kad ten JAV ir Rusijos žaidimas įsibėgėja. Tokia nuomonė.
immortallt 2015-02-10 15:17
su savo nuomone tu juokini žmones. Tai pagal tave Rusija yra vakarų pasaulio karo pramonės statytinis?
SaMaras 2015-02-10 15:38
Na as neesu šios sąmokslo teorijos šalininkas, bet jei jau egzistuotų toks susitarimas, tai naudinga abiem pusėms būtų.. bet tuo atveju nebūtų tokių sankcijų (nebent sankcijos visiškai neveiksmingos ir tik visi vaidina ekonominį karą:D)
Creatium 2015-02-10 15:52
Visi viską vaidina, visur konspiracijos. Ir iš vis mes neegzistuojam - tai tėra konspiracinė Matrica.
immortallt 2015-02-10 15:57
Jo, tik šiaip ekonomika nukenčia nuo tokio Putkos elgesio. Geriau tik ginklų pramonei.
Rukis 2015-02-10 18:04
Dėl to gaila kad jos neturim patys. Pinigai viduje cirkuliuotų, o dabar...
Arns 2015-02-10 19:19
Ruki ruki ruki, JAV bene didžiausia ginklų gamintoja ir pirkėja pasaulyje, kažin kodėl ginklų pirkimas ar karo veiksmai šalį stumia į vis didesnę skolą? Pelnas tik gaminantiems ir gaminantiems gerą techniką, nes konkurencija ginklų pramonėje labai labai didelė, ir kaip įrodė slaptų JAV dokumentų apie pasiklausymus išviešinimas, bent jau Brazilijos atveju, tai net visa valstybė stengiasi bet kokiais resursais iškišti tą kas gaminama jos verslo. Per mažai karų, per mažai įtampos pasaulyje šiuo metu, kad visi leistu pinigus kaip "Šaltojo karo" metu išvešėjusi pramonės šaka įpratusi. tad savo nuolatinius priminimus jog ir mes ten galime ar net privalome įstoti, derėtu primiršti, arba pačiam kažką suorganizuoti, ką jau vertėtu
kiesza 2015-02-10 20:26
O ar tai ką nors pakeis karo atveju? neskaitant didesnių nupstolių mums ?? Kad 5,10, ar 200proc/BVP skirsim ginkluotei visvien jai rusai puls tai mūsų kiemą tiesiogiai iš kremliaus suars.. Juk kariaut reikėtų ne buvusiam kare, o šiuolaikinime, tokiame kaip jugoslavijoj, libijoj, kuomet kariai nė neišlaipinami. Dėl krymo scenarijaus galim būti ramūs, nes mūsų šaliai tokia strategija visiškai netiktų, tad manau pinigus vertėtų naudoti į naudą tekiančias sritis
immortallt 2015-02-10 20:42
kiesza, todėl geriau nusimauti kelnes ir atsukti Putinui subinę, kad atsiuntęs 5 paliegusius pensininkus su pistoletais galėtų pavadinti tai sukilimu ir paimti valdžią?
Sljder 2015-02-10 20:46
Mūsų tikslas ir nėra užkariaut Aziją, o atsilaikyti kažkiek laiko, o tam būtent ir pakaktų geriau apginkluotos ir kiek didesnės kariuomenės. Aš manau, kad Krymo scenarijus net labai galimas: kokie 2 - 5 tūkst. karių kerta sieną, įsitvirtina kokiame nors pasienio meiste ir pasiskelbia respublika. Easy. Ir jeigu neturim kuo reaguoti - oi kiek bėdų tai pridarytų.
kiesza 2015-02-10 21:02
Kryme beveik visi piliečiai buvo etniniai rusai arba palankiai vertino prisijungimą prie RF. (reikėtų oficialų referendumą rusams surengt, kad visi iki galo tuo patikėtų) Atsilaikyt.. nubusim rite, o jau bus vėliavos pakeistos O immortal manau nedaryk to ką galvoji, nes putka nemėgsta *iderastu, o geriau mano magazinus panešiosi, daugiau naudos bus
Shioks 2015-02-10 21:05
Pats geriausias dalykas yra uzduoti sau klausima kam Rusijai pulti Lietuva ar kurti kazkokias respublikas? Ar visvien gautumet atsakyma Rusai puola? Nes jei taip, tada patarciau kokiai savaitei ar dviem atsiriboti nuo televizijos, radijo, interneto bei spaudos.
sabotan 2015-02-10 21:27
Arai arai , kaip juokinga bet po jav iskart rusija, o atotrukis nera jau toks didelis .
vyckas 2015-02-10 21:40
Jei prieš metus laiko būtum uždavęs klausimą kam Rusijai pulti Ukrainą, atsakymų būtų buvę dar mažiau nei kam pulti Lietuvą. Bet rusai atsakymų visada randa
immortallt 2015-02-10 21:40
Jo, tik tie etniniai rusai esantys Ukrainoje žegnojasi ir keikia tuos pačius rusus. Jie net mokintis ukrainiečių kalbą pradėjo. Putinui patinka net labai pydarai, kaip ir Gražuliui. Tiesiog visiems bando pasirodyti, kad toks nėra. O būtent to ir nori jis, kad visi jam pultų atkišę subinęs, prarūrintų ir pasiimtų ką nori. Vergo mentalitetas kitaip sakant kyšo pas tave, kai dėl lyšno kepsnio atsisakai savo laisvės ir tarnauji kaip šuva bet kam, kuris šeria.
Rukis 2015-02-10 21:55
Praeitose temose tu vis gyrei rusų karo pramonę ir kaip ji padeda padengti Dujų/Naftos kainos kritimą Rusijai. Tai kaip dabar tave suprast? JAV nėra vienintelis žaidėjas karo pramonėje. O ir tos kompanijos kurios užsiima karo mašinų gamyba gamina ne tik jas. (Pvz.: Boeing, General Dynamics, Lockheed Corporation) Paklausa naujiems karo žaisliukas nebus pastovi. Bet tai nereiškia kad savo veiklos įmonė negali plėsti į kitas šakas. Kaip ir mano kelios minėtos kompanijos jos taip pat žaidžia finansų sektoriuje, bio/informacinėse technologijose, civilinės aviacijos ir inžinerijos sferose. Įsivaizduokit yra poreikis naujo tipo ginkluotei, bet tam reikia pritaikyti naujas technologijas. Karo industrija priima valstybės užsakymą, padaro kas žadėta, gamina karybos produktą ir pagal sutartį pristato valstybės pajėgoms. Tačiau prie to pačio gaunamas ir geras ŠALUTINIS poveikis: Ta korporacija gauna patirties, įsisavina naujas technologijas ir inžinerinius metodus. Tada juos pritaiko kitoms sritims, pavyzdžiui automobilių gamyboje. Korporacija gauna pelną ir plečiasi, valstybė turi stabilų juridinį mokesčių mokėtoją, kuri ne tik duoda pelno valstybei, sukuria darbo vietas, bet ir turi galimybę prireikus pumpuot karo techniką savai šaliai. Elementari logika. Aišku užbėgant už akių pesimistams ir kremliaus troliams, kurie sakys kad "Lietuva maža, nėra čia tokių galimybių, neatsipirks" atsakysiu paprastai: šveicarai apie savo karo pramonę niekada nedrįso svajot. Iki kol atsirado neprognozuojami fašistuojantys kaimynai ir į pasakymą "Neturim tam lėšų" buvo spjauta. Jaučiat panašumų su mumis?
Shioks 2015-02-10 22:00
Tik prasidejo maidanas Ukrainoje jau zinojau,jei valdzia bus nuversta, Krymas pereis Rusijai. (beto Ukrainoje maidanas tiesiog galejo palaukti puse metu, nes butu ivyke nauji prezidento rinkimai ir nebutu sitos koses kuri dabar yra) O kas vyksta Donecke ir Lugankse, na cia yra Rusijos pamokymas Ukrainai, ka reiskia isduoti savo geriausia drauga. Beto maidanas Ukrainoje nebutu ivykes, jei Rusija butu paleidusi Sirija, taip kaip Libija. Pagal dabartinius ivykius, tai Ukraina yra gilioi duobei, zmones patys savo valdzia suvalgys po metu. Kad ir ka Ukraina darys laimeti nebera sansu, uzkariauja Donecka ir Luganska, turi ypatingai nestabilu regiona. Pralosia Donecka ir Luganska, liaudis prasys atpirkimo del zuvusiu. Diplomatines priemones atves ta pati atpirkima del zuvusiu zmoniu. Pagal Europinius standartus butu galima inicijuoti Hagos tribunola pries nusikaltimus zmogiskumui kuriuos padare Ukrainos valdzia... Kadangi Rusija oficialiai tuose ivykiuose nedalyvauja jos teisti butu neimanoma.
Rukis 2015-02-10 22:08
Shioks, Vagis nepripažįsta, kad apvogė ir pašovė į koją pencininkę Zosę. Nors pati senolė sako mačiusi jo veidą ir jį atpažįstanti, taip pat jos kambarys pilnas vagies pirštų antspaudų. Tačiau policijos tuo metu pas Zosę namuose nebuvo ir jie patys jo nematė. Todėl policija paskelbia jog vagis nekaltas, o dėl incidento kalta Zosė, nes paliko savo duris nerakintas... Jauti kaip kvailai skamba?
Arns 2015-02-10 22:44
Ruki, kai pagamintas geras produktas, ir dar gero gamintojo su geromis sąlygomis, aišku padeda kiek ekonomikai, tačiau tai nėra varikliukas. Su pardavimu, vienas mano geriausių girdėtų pavyzdžių tad toli gražu ne visos ginklų gamyklos yra tokie monstrų konsorciumai kaip Lockheed ar Boeing, ir dauguma labai tiesiogiai priklausomi nuo būtent kontraktų. tad motininės valstybės neretai perka net daugiau nei joms reikėtu vien tam, kad įmonės nebankrutuotu. Sakai Šveicarija mums pavyzdys? Na jei pasidomėtumei jie patys nėra labai daug technikos gaminantys, o ir tai ką gamina, daro ne vieni, kartu su užsienio partneriais tiesiog truputi nuo savęs prideda. maža to, tai šimtametės kompanijos (dar nuo ankstyvųjų viduramžių šveicarai garsėjo karyba), taigi totaliai nuo nulio pradėti nėra taip lengva kaip pieši. Praktiškai pradžia visa ko gamybos turėtu būti superkama Lietuvos, nesvarbu kokie užsienio analogai. nebent aišku dėtumėmės prie Lenkijos, kurie tam tikrų gaminių gamyba užsiima (jų PT-91 - modernizuotas T-72, bet... ) Beje, dėl "spjovimo", kol kas tas lėšų pakėlimas nemaža dalimi yra popierinis, priskiriant ir VSD ir pan dalinių pinigus prie karinio biudžeto. To pagal NATO neturi būti, ir dar gerokai iki net Gruzijos karo, NATO kritikavo Lietuvą mulkinant juos pateikiamais skaičiais. Kiek iš tiesų pažadų pavirs realiais darbais ir pirkiniais bei kiek jų bus naudojama,dar pamatysim, kad karingai šnekama prieš rinkimus, dar nereiškia nieko.