Šiemet sulauksime nemažai telefonų su 4K ekranais  (3)

Taivaniečių puslapio DigiTimes teigimu, kompanijos AUO, Samsung ir Sharp iki 2015 m. pabaigos pradės masiškai gaminti nedidelės įstrižainės ekranus su 4K (3840 x 2160) raiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas iš išmaniųjų telefonų gamintojų galės pasinaudoti 4K ekranais? Apie tai galima spręsti iš AUO klientų – tai kinų kompanijos Xiaomi, Coolpad, ZTE, Lenovo ir netgi Huawei, kuri visai neseniai kalbėjo, jog telefonams 4K ekranai yra visiškai nereikalingi.

Kompanija Samsung gamins 4K OLED ekranus, kurie bus skirti firminiams Galaxy serijos išmaniesiems telefonams, tuo tarpu japonų Sharp savo ekranus tiek kinų gamintojams, tiek ir amerikiečių Apple.

Reikia pažymėti, kad bent vienoje srityje 4K ekranai bus labai naudingi. Kompanija Oculus Rift savo virtualios realybės šalme naudoja ekranus, skirtus Samsung išmaniesiems telefonams. Oculus VR atveju didelė raiška yra ne užgaida, o būtinybė.

Tarp aukščiau paminėtų trijų gamintojų mažiausią komfortą jaučia kompanija Sharp. Ji jau pralaimėjo, susikoncentravusi ties IGZO ekranais, skirtais kinų gamintojams, tame tarpe – Xiaomi.

2014 m. IV ketvirtyje Xiaomi atsisakė Sharp paslaugų, o didžiąją dalį užsakymų perdavė Japan Display, kuri gamina pigius LCD ekranus. Be kinų gamintojo užsakymų Sharp privalės net 40% sumažinti nedidelio formato ekranų gamybą.

Negana to, Sharp netgi gali atsisakyti mažo formato ekranų gamybos verslo, tačiau apie savo naują strategiją japonų kompanija praneš gegužės mėnesį. Galbūt atsiradusi 4K ekranų paklausa padės išvengti didelių nuostolių, tačiau tai sužinosime tik 2015 m. pabaigoje arba 2016 m. pradžioje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (3)