Būna ir taip: dulkių siurblys mėgino susiurbti užmigusią šeimininkę  (6)

Namuose užsnūdusią pietų korėjietę grubiai pažadino jos robotas-siurblys. Užuot pabudus švariuose namuose, 52-ejų moteriai teko kviesti gelbėtojus. Pranešama, kad robotizuotas siurblys visu galingumu įtraukė jo kelyje pasitaikiusius ir dulkėmis palaikytus užmigusios moters plaukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dulkių siurblio išpuolį švelniu pavadinti vargu ar galima, mat moters plaukai įsipainiojo į buitinės techniko įrenginį. Išsilaisvinti Čangvono miesto gyventoja nebesugebėjo, todėl jai teko kviestis gelbėtojus, kurie ją ir išvadavo iš dulkių siurblio nasrų, rašo „The Guardian“.

Rimtesnių sužeidimų moteriai pavyko išvengti. Ar moteris pasiliko ją užpuolusį robotą, nepranešama.

Robotizuotų siurblių populiarumas pastaraisiais metais smarkiai išaugo. Didelę įtaką tam padarė JAV bendrovės iRobot gaminami apvalios formos siurbliai „Roomba“ – jų nuo 2002 m. parduota jau daugiau kaip 10 mln.

Panasonic neseniai sukūrė „Rulo“ – trikampį „Roombos“ konkurentą, kuris, pasak gamintojų, pasiekia ir kampuose esančias dulkes. Ratuotieji robotai aprūpinti jutikliais, kurie padeda jiems orientuotis aplinkoje, apvažiuoti kliūtis, rasti ant grindų dulkes ir kitus nešvarumus.

Kaip praneša Pietų Korėjos „Biz Wire“, kultūrose, kur yra įprasta sėdėti ar miegoti ant grindų (pvz., Japonija, Pietų Korėja), robotizuotų dulkių siurblių išpuolių tikimybė yra gerokai didesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(8)
(11)

Komentarai (6)