Tikroji išmaniųjų telefonų rinka: nėra kito vardo, tik Apple  (3)

2014 m. IV ketvirtis kompanijai Apple tapo rekordiniu. Pelnas pasiekė net $18 mlrd. ribą, vidutinė iPHone kaina per metus išaugo $50 ir dabar sudaro $687, o tai yra net du su trupučiu karto daugiau, nei vidutinė Android išmaniųjų telefonų kaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu metu išlaidos iPhone komponentų gamybai ir surinkimui sudaro apie $220, todėl net ir po marketingo, logistikos ir kitų išlaidų lieka solidžios sumos, nugulančios Apple sąskaitose.

Šiuo metu Apple turi maždaug $178 mlrd. grynųjų pinigų, kuriuos galima išleisti inovatyvių sprendimų kūrimui bei esamai padėčiai atitinkamose rinkose stiprinti.

Vis tik jei Apple pozicijos ir toliau stiprės, išmaniųjų telefonų rinka gali tapti vieno aktoriaus teatru, kadangi dabar Apple gauna net 93% viso pelno. Apie tai praneša kompanija Canaccord.

Dabar Apple išmaniųjų telefonų savininkų visame pasaulyje yra apie 404 mln., tuo tarpu tik 15% iš jų turi iPhone 6/6 Plus. Atsižvelgiant į labai didelį lojalumą Apple prekės ženklui, didelė tikimybė, kad likę 85% taip pat įsigys naujus iPhone modelius.

Be to, didesnį ekraną gavę naujieji iPhone patraukia dalį Android vartotojų: iki 2015 m. pabaigos iPhone savininkų padaugės iki 487 mln. 2018 m. šis skaičius bus maždaug 650 mln.

Jei iPhone savininkų daugės, kaip prognozuoja analitikai, po trijų metų iPhone turės kas trečias iš 1,82 mlrd. išmaniųjų telefonų savininkų. Tai reiškia, kad per metus Apple parduos apie 210-215 mln. iPhone.

Iš likusio 7% pelno didžioji dalis tenka korėjiečių kompanijai Samsung. Likę rinkos žaidėjai – Lenovo, Huawei, LG, Microsoft, LG, BlackBerry, HTC – geriausiu atveju uždirba „centus“ arba apskritai patiria nuostolį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(11)
(5)

Komentarai (3)