„Suplanuoto nusidėvėjimo“ strategija: mitas ar tikrovė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stakta 2015-02-16 10:45
Tikrovė, pasidomėkite šaldytuvų freonu, net naujuose pripildoma yra minimaliai, kad atlaikytų tik garantinį laikotarpi. Nei vienas meistras viso nepildo. Juk neapsimoka geriau atvažiuoti dar kartą patvarkyti. Skalbimo mašinose yra dedamos baterijos kurios po tam tikro skalbimo tiesiog atjungia mechanizmą. Ir manau tai tik keli faktai kurie yra žinomi o kiek dar visko netikėtai sugenda, po garantinio aptarnavimo.
immortallt 2015-02-16 11:06
Koks.idiotiskas.komentaras. ar suplanuota kiek pagrindines dalys laikys? Aisku. Kodel? Tam kad laikytu bent minimaliai priimtina laikotarpi, kai konkuruojama labai stipriai del kainos. kompiuterine technika tycia gaminama, kad trumpai laikytu? Priminkit kokios storio procesoriaus takeliai ir kuriam is jusu procesorius sukepe? Arba kam is jusu ramai sudege? priesingai nei dauguma lietuviu mano, po 10-15 metu bet kaip gerai priziuretas automobilis praranda savo pradinius parametruz del oksidacijos, vibracija ir avariju, kad ir svelniu. Taigi jis nebera toks saugus. Tad gamintojai ir nesistengia gaminti 50 metu tarnaujancio, nes pirminis pirkejas juo naudojasi max 10 metu. Jam ir pardavineja. Per 10 metu technologine pazanga sugundo pirmti nauja. Dar po 10 mdtu nuo dabar ziurek trecdalis nauju automobiliu bus varomi elektra. bet ai, ka cia. Samokslo teorija idomiau. Administracijoje gal kazkam su psichika ir saviverte ne visai gerai, kad idiotisku straipsniu, ir su straipsnio turiniu mazai ka bendro pavadinimu daugeja. Jau rimtai galvoju mesti is lankomu saraso technologijas, nes baisiai nuvylet. Va cia tai tikrai paskaiciuotas nusidevdjimas.
mnv 2015-02-16 13:43
Mhm, galetu ir greiciau gesti. Laukiau kol pele numirs, kad nauja paimt, neislaukiau, teko veikiancia mest i stalciu. Su ausinem dabar, noreciau nauju, bet senosios dar veikia.. o kazkaip po 100 eu mest i stalciu vien del "naujumo" jausmo gaila
scepticism 2015-02-16 13:54
nezinau kaip del kitu prietaisu, bet del printeriu sis reiskinys apsoliuciai akivaizdus. buna mikroschema skaiciuojanti kopiju skaiciu, pasiekus riba printeris nebeveikia normaliai. kolega buvo ja islitaves ar pakeites - problema dingo. ir cia ne su vienu printeriu. konkreciai neivardinsiu visko(senai buvo nebepamenu), bet tuo esu isitikines. ir nemanau kad reikia aklai burasyt visas samokslo teorijas....
immortallt 2015-02-16 14:34
Printeriai tik del kaseciu sh mala, o siaip puikiai veikia. Po palete popieriaus i metus isspausdina su ofisiniu ir jau keli metai veikia.
lizunas 2015-02-16 19:01
Motinai vis išsijunginėjo skalbimo mašina, išsikvietė meistrą, tai paaiškėjo, kad kaltas per plonas kabelis, ateinantis iš skydinės (pajungtas atskiras su įžeminimu). Iškart gerai buvo, nes nebuvo pajungto boilerio. O geriausia buvo meistro žodžiai: "nebijokit, jūsų mašina dar ilgai laikys, jei ją rūpinsitės, nes dabartinės atitarnauja garantinį laikotarpį ir nebeapsimoka taisyti". Tas pats ir su šaldytuvais. Kaimynai turi kažkokį importinį, Beko ar tai Liebherr. Dar nepasibaigus garantiniui, vežė į servisą, praėjo pusmetis, vėl vežė. O mano tėvai visad rinkosi lietuvišką produkciją - Snaigę. Tai vienas šaldytuvas atitarnavo 8 metus be gedimų. Pasidarė per ankštas, nusipirko vėl Snaigę, o senąją išvežė į kaimą, ten jisai toliau be gedimų tarnauja dar kokius 6 metus. Taigi, aš tikiu tais suplanuotais nusidėvėjimais.
Arthuras 2015-02-16 20:33
Immortallt, paimkim skalbimo mašinas. Ir palyginkim dabartines, su tomis, kurios buvo pirktos prieš ~10 metų. Porą tokių dar turime namie. Vienai jau netoli 15 metų, kitai netoli 10. Bosch. Meistro teigimu (kuomet buvo keičiamas kaitinimo elementas) - skalbė ir skalbs. Kainavo - ne kažką daugiau, nei kainuoja dabartinės. Taigi kaina - ne argumentas. Dabartinė technika, kiek girdžių iš aplinkos ir kiek meistrai kalba - atlaiko ne ką daugiau nei garantinis laikotarpis. Sakysi - pirk brangiai, gausi gerą daiktą? Bent jau iš meistrų patirties - netiesa. Rekomendavo nepirkti brangiau, nei už 1500lt praktiškai bet kokią techniką - indaploves, skalbimo mašinas, šaldytuvus ir pan. Nes visa technika genda dabar per tą patį laikotarpį - garantinis + dar čiut čiut, jei nesugenda garantiniame laikotarpyje. Todėl investicijos niekada neatsiperka. Išvados - aš nežinau tikrų priežasčių, dėl ko technika dabar būtent tokia. Bet manau, jog šiek tiek tai yra suplanuota. Neapsimoka daryti daikto, kuris ilgai tarnaus. Reikia, kad žmonės keistų techniką kuo dažniau - tuo labiau garantuotos pastovios pajamos. Be abejo, čia tik viena iš daugelio priežasčių, lemiančių prastą technikos kokybę.
lucy 2015-02-17 01:25
Imortal gina milijardierių ir korporacijų interesus gi ne pirmas kartas, kaip gi jie uždirbs dar vieną milijardą jei tau tą skalbenkė veiks 20 metų pasimokė gamintojai daugiau taip nebedarys Lygiai tas pats su smartfonais. Apple net buvo paduota į teismą už tai jog išėjus naujam iphonui būna atnaujinimas, kuris sulėtina senesnio gaminio darbą ir tau norisi atsinaujinti į naują smartfoną. + bent jau apple gaminami taip jog jie būtų neremontuojami batareikos nepakeisi ir tt.