JAV kariuomenei kuria nematytus ginklus – karo rutulius (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2015-02-18 09:05
Ir visgi kaip jis padės apsisaugot? Jei žvalgybai, tai ar ne geriau dronai? Arba tie, vabzdžius primenantys skraidantys robotai? Beje papludymiuose labai dažnai, pasibaigus smėliui būna, nors ir nelabai aukšti, bet statūs šlaitai, o ir paprasčiausi įtvirtinimai šiam robotui būtų neįveikiami. Aišku, jei kuria ir sėkmingai testuoja, gal visgi sugeba kažką tas robotas, bet man vistiek kažkaip beprasmiškai jis atrodo.
patalnius 2015-02-18 10:46
kaip as isivaizduoju, paleidzia is laivu aibes tokiu rutuliu su ginklais primontuotais po kamerom ir nuotoliniu budu jie naikina prieso gyvaja jega kartu su pestininkais kurie teoriskai (priklausomai is ko pagamintas toks rutulys galetu sleptis uz ju. Bet tada kyla klausimas koks ju efektyvumas butu itvirtintuose papludimiuose, kai yra priestankines kliutys ir t.t. nu idomu bus paziureti koki pritaikyma sugalvojo jie.
kestutisz 2015-02-18 15:00
Problema tai ne tik kliūčių įveikimas, bet ir paliekamas pėdsakas. Sovietiniais laikais oi kaip paplūdimius akėdavo, kad tik sugaudyt ar kas iš jūros neišlipo. Greičiausiai visa esmė yra didelis jų kiekis ir paprastesnis valdymas nei skraidančio. O ir šiaip skraidantis dronas - zyziantis dronas, gan greitai pastebimas, dar ir ribotu energijos šaltiniu. O toks kamuoliukas gali tampytis didelę batareiką (vistiek viduje reikia daug svorio vežiotis vien dėl judėjimo) ir sau pakrūmėj kokį mėnesesiuką laukti užduoties. Jei dar ir ginkluotas tai gyvajai jėgai jau gali būti visai nejauku - maža kas ten aplink žolėj tupi ar išvis į tranšėją tuoj tuoj įsiridens.
lucy 2015-02-18 15:09
Lygiais golfo laukais gal ir gali judėti, bet neatrodo, kad jis sugebės per laipto dydžio "užkarda" perlipti. Tas keturkojis robotas kur pastoviai eidavo kur kas rimčiau atrodė.