Iš apsupties ištrūkę Ukrainos kariai papasakojo apie mūšių baisumus Debalcevėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-02-21 02:01
Ar čia ne ta pati apsuptis kuri pagal jų prezidentą netgi ir neegzistavo?
shift 2015-02-21 02:20
Prezidentas turi kalbėti taip, kad nebūtų demotyvuoti kiti kariai arba patys Ukrainos žmonės. Ką jis bepasakytų spaudai, padėties mūšio lauke tai nepakeis, o viešoms isterijoms Ukrainoje dabar ne vieta ir nelaikas.
Niko 2015-02-21 10:49
Gi daug kartų Porošenko minėjo, kad Debalcevėje yra dalinė apsuptis, tik neigė rusijos dezinformaciją neva Debalcėje ne dalinė apsuptis, o katilas.
Hmz 2015-02-21 16:42
Jau atsidarei šampaną pergalės proga?
Arns 2015-02-21 17:52
Gali paaiškinti kuo tavo galva skiriasi šios situacijos?
Skeleton 2015-02-22 01:47
Šiaip jau apsiaustis (angl. encirclement) yra apibrėžiama kaip situacija kurioje karinė grupuotė yra visiškai apsupta priešo pajėgų ir izoliuota nuo savo pusės pajėgų. Separatistai Rytų Ukrainoje svaidosi tuo terminu labai lengvabudiškai. Jau pats faktas kad didžioji dalis Ukrainos karių išsiveržė iš Debalcevės (ir išsiveržė ne per separatistų pozicijas o kažkokiais laukais kur separatistų nebuvo) įrodo kad tikrosios apsiausties ten nebuvo. Tai nereiškia kad (taktiniu požiūriu) Ukrainos armija nepatyrė pralaimėjimo. Strateginiu požiūriu Ukrainos patriotai iki šiol išsilaikė nepalaužti, tą faktą galime užskaityti kaip strateginę pergalę.
Ernestass 2015-02-22 02:09
Nu, nevisi ten jie herojiškai per laukus, miškus spruko ir per upelius brido, bėgdami nuo ruso. Vieni tiesiog pasidavė iš karto, kiti buvo priversti pasiduoti, dar kiti nusprendė kovoti ar sprukti per nestebimas vietas. Kiek skaitai, tiek tau versijų apie juos yra patiekiama, tai tikriausiai ten visiška anarchija, valstybės išduoti dabar ir tvarkosi kaip patys nori.
Arns 2015-02-22 11:43
Skeleton,šiais laikais,kai yra motorizuotos transporto priemonės bei toliašaudė artilerija, uždengti aklinai nieko neįmanoma.Tas pats Ilovaiskas, gi prasiveržė kažkiek žmonių, tad išeitu ten irgi nebuvo "katilo"... Na strateginės pergalės tai sakyčiau perdedi, propagandinę prieš patriotiškai nusiteikusius civilius jie aišku pasiekė, kad kažkiek iš ten pabėgo, o ne buvo sučiupti ir kaip karo belaisviai grąžinti. Bet prarasta gana nemažai technikos (artilerija visa buvo ten palikta ir pabandyta sugadinti). Labai daug aukų ir sužeistųjų, taigi reikės per naujo performuoti ir perginkluoti batalionus (žinant kiek nusiskundimų jau net Ukrainos propaganda praleidžia viešai, tai nebus toks jau lengvas darbas). Tačiau svarbiausia, didelė dalis kariškių morališkai nepakylėti, kad buvo uždaryti ir palikti likimo valiai, jų niekas nepasitiko taigi teko chaotiškai ir su didelėmis netektimis tiesiogine prasme bėgti i mūšio lauko bei žinoma kaip apie jų padėtį meluoja ne tik jų žiniasklaida, bet ir prezidentas su visais generolais.
Atk 2015-02-22 11:56
Reikia durniui duot kelią. Na tegul būna ten tie, kas nori užimti kažką, na tegul užima. Na pasidžiaugs ir kas toliau, nebus maisto ir mirs iš bado.
punktyras 2015-02-22 22:07
Atvažiuos baltųjų kamazų pagalba