Kas iš tiesų sukūrė legendinį automatą AK-47?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2015-02-23 11:02
Cha! Dabar žinosiu, kad AK-47 yra vokiškas ginklas. Rusai čia pasielgė grynai savo stiliumi, o M. Kalašnikovo visas melagingas gyvenimas praėjo svetimų nuopelnų šlovės spinduliuose. Apgailėtina, bet nestebina.
Arns 2015-02-23 11:17
Kaipapdairiai žurnalistas primėtė krūvas teiginių, tik nenurodė šaltinių. Toje pačioje vikipedijoje M. Kalašnikovui priskiriamas ir daugiau darbų, nurodant šaltinius, ir išeitu jog tikrai prie jo darbų priskiriami ir AKM ir AK-47, kulkosvaidis... Maža to, mėtomasi pasakojant nuo kurio gi modelio nukopijavo (ar vis gi unikalų sukonstravo vokiečių inžinieriai), galiausiai dėl "stiprumo" įteigiama, jog sukurti prototipą tai tik 1% darbo, o likęs visas paleidimas į serijinę gamybą (tai čia nuvertinimas Kalašnikovo darbui ar vokiečių specialistų išminčiai). Beje, didysis kritikas paliko dar vieną kliurką, nenurodęs apibrėžimo kaip , nes visiškai unikalus iki tol (jo paties tekste taip rašoma) spynos mechanizmas, visviena kopija. Kažin kiek tada unikalių automatų buvo sukurta po II pasaulinio karo?
enjoy.slurm 2015-02-23 11:57
Seniai jau visiems aisku, kad AK-47 yra vokisku ginklu kopija. Apskritai rusai net i kosmosa nebutu pakile, jei ne is vokieciu perimtos technologijos. Didysis tevynes karas pareikalavo daug auku, bet daug visko ir dave..
huinia.huini 2015-02-23 12:04
kaip suprantu, tuos vokiecius labai mandagiai reikejo siulyt vaziuot i Urala, nes kitaip nepajudintum. mirstu is juoko. ai, tiesa, juk pasiule kabutese parasyta... reikejo tiesiai sviesiai rasyt, okupantai istreme vokiecius i gulaga gamint ginklus.
Talkatif 2015-02-23 12:23
Nesuprantu ko čia Арнас isterikuoja. Istorijoje daug tokių nutikimų, kai garsūs produktai būna daugiau ar mažiau nuvogti. Labai retai gero produkto pirma versija būna sėkminga. Pavyzdžiui ne japonai išrado savo garsiuosius kardus. Eifelis nėra tikrasis savo bokšto autorius.
langas 2015-02-23 13:38
Ko čia nesuprast? jo toks darbas ir nereikia pykti dėl to
Arns 2015-02-23 13:48
Man regis tokių kaip talkatif ar westside darbas - tokius niekingus straipsnius pagirti. Gi akivaizdžiai čia rašliava pagal VBS mintis, be jokios šaltinių analizės. Gal kalbant apie madingas sukneles ir galima rašyti tendencingai, bet pažintinis istorijos straipsnis .
stjz 2015-02-23 14:13
"Jei M.Kalašnikovas būtų genijus, kokį jį vaizduoja sovietų – rusų propaganda, reikėjo jam duoti knygas apie lėktuvus ir variklius, kiek būtų jis sukūręs tobulų raketų, tankų, lėktuvų?" Iki šios vietos visai įdomiai skaitėsi, tada pasimatė tikrasis straipsnio atspalvis. Faktas kaip blynas, kad po karo rytų ir vakarų blokai pasidalino įtakos sferas Vokietijoje ir išsivežė tiek mokslininkų ir trofėjinių eksponatų, kiek į vagonus sukraut galėjo. Sąjungoje be Vokietijos mokslinikų žmoniškai veikiantis reaktyvinis variklis atsirastų gerokai vėliau, tuo tarpu JAV operacijos "paperclip" rėmuose gavo nemažai dopingo raketų ir vėliau kosmoso pramonėje. Konkrečiai AK47 atveju, jo kūrimas prasidėjo nuo 1942 Volkovo fronte gauto MKB 42 (STG44 pirmtako), tada pagal trofėjinį ginklą buvo sukurtas tarpinis šovinys. Jam taikytino ginklo prototipus pateikė tiek Kalašnikovas, tiek Sudakovas, tiek Demenetjevas, tiek Bulkinas. Grįžtant prie STG44 panašumų su AK47: akivaizdžiai panašūs jie yra iš pirmo žvilgsnio ir natūralu, jog kyla klausimas dėl to, ar antrasis yra pirmojo kopija. Skirtumai irgi gana ryškūs: ginklo spynos uždarymas STG44 vykdomas spynos perkreipimu (kaip ir didžiosios dalies Vokiškų automatinių karabinų ir automatų), AK47- spynos pasukimu. Smarkiai skiriasi uokso konstrukcija. Kovinė spyruoklė STG44 montuojama buožėje, o AK47- po vamzdžio dėžutės dangčiu. Principe AK47 yra sudėtas didžiojoje dalyje naudojant prieš tai sukurtus mazgus būdingus konkrečiai tarybinei ginklų pramonei ir išpildytas ergonomiškoje Vokiško ginklo formoje. Mano galva į kraštutinumus linkęs autorius tiesiog išsivertė "Reptiloidų rasė valdo planetą" lygio kontraversišką dokumentiką ir įkėlė straipsnį, kuris pastarojo meto nuotaikų kontekste gali pasirodyti vertas skaitymo. Suprantu, kad dabar madinga keiksnoti viską, kas susiję su Rusija, bet nereikėtų prasilenkti su sveiku protu ir derėtų bent minimaliai pasidomėti technine dokumentacija. Liūdna, kad autorius moka gerai versti ir rašyti, tačiau nevisai gaudosi tame, apie ką yra jo straipsniai. Pabaigai: aišku, kad atrodo įtartina, jog dvidešimt-kažkelių metų piemuo prisidėjo prie tokio ginklo kūrimo, bet juk keturiais dešimtmečiais ansčiau toks Vokietis būdamas panašaus amžiaus ir už nugaros teturėdamas politechnikumo diplomą specialiąją reliatyvumo teoriją bei fotoefektą paaiškino
Pjovėjas 2015-02-23 14:25
straipsnis kabina vieną teisingą dalyką: po karo tiek JAV, tiek TSRS tikrai technologiškai "apiplėšė" Vokietiją ir naudojosi jos pasiekimais. Tik, man rodos, TSRS iki šiol bando apsimesti, kad to nebuvo. Apie tai yra nemažai anekdotų. Pvz., kaip TSRS pirmojo sekretorius paklausė, kodėl JAV pirmieji nuskrido į Mėnulį, tai jam atsakė, kad "jų vokiečiai dirbo geriau, nei mūsų" (o gal ten apie atominę bombą klausė, nepamenu)
Talkatif 2015-02-23 14:51
Arnai, apie kalašnikovo išradėjo mitą istorija yra sena ir visiems tuo besidomintiems žinoma. Kad čia savo suarta subine dar kažką pabandysi išarti, to nepakeis. Apie Rusiją išvis nei mū neleptelėjau, juokingai atrodai gindamas jos menamą garbę, kuri net neminima.
Arns 2015-02-23 15:01
Na na talki, gal pradėk pasakoti, nes iki šiol visi pasakojo (tai apie mauzerį, tai apie pavogtą STG-44 ar net senesnes versijas, dabar štai istorija kaip sukūrė(perdarė?) vokiečių belaisviai). Faktai yra tik du 1) šitas straipsnis yra niekinis 2) net ir šiuo niekiniu straipsniu pripažįstama jog AK-47 nėra tik pigi kopija. Tad aš prieš visokius falsifikatus,o ne už kažką. Man visiškai vienodai šviečia jei kas apsakys jog ne vienas Kalašnikovas viską sumeistravo, kas ten žino kaip buvo, jau nebeišklausi kaip ten išties, tačiau bent jau tikrai akivaizdžių ir patikrinimų faktų nereikia iškraipyti.
Absoliutas 2015-02-23 15:39
....
hamann 2015-02-23 15:40
Čia trumpai parašyta ir su šiokiais tokiais faktais, prielaidoms paremti. http://www.thefirearmblog.com/blog/2014 ... ned-ak-47/
sabotan 2015-02-23 17:48
Faktas kaip blynas vokieciai isrado pirmaji normalu automatini ginkla. Ir ji kopijavo tiek amerika tiek ssrs tiek likes pasaulis. Cia nera naujiena. Vokieciai islaipino zmones menulije, padejo ir ak-47 sukurt ir tt. Kare nera taisykliu ir patentu.
kiesza 2015-02-23 19:30
STG 44 Begalo panašus i ak-47 tad visai logiška, kad tai to pačio asmens šedevras. Rusai buvo atsilikę tikrai visose srityse karo pradžioje ir iki galo, bet dėja posakis: Ne kiekybė, o kokybė! Vokiečiams buvo pragaištingas... Be to rusai kopijavo viską masiškai, įpatingai po karo, BMW-Ural, Opel-Mokskvic ir .t.t Tad žinant kokių genijų apsuptyje gyveno kalašnikovas, visai realu, kad pasinaudojo vokiečių ginklininkų pasiekimais. Tad reikia pervadinti į STG-47
vanduo4 2015-02-23 20:51
- Man teko girdėti versiją, kad H.Schmeisseris sėdėdamas kalėjime patobulino STG-44, būtent todėl jis ir skiriasi nuo AK-47; - Dabar pasidarė aišku kokiame kalėjime jis sėdėjo ir ką jis ten veikė. Jis tiesiog už teisę gyventi sukūrė geresnę STG versiją rusams. - O M.Kalašnikovas buvo išgarsintas tiesiog propagandiniais tikslais. - Per visus tuos metus nuo AK-47 sukūrimo, Rusijoje beveik neatsirado nieko naujo, tik modifikuotos AK versijos. Deja vakarų pasaulyje atsirado daug efektyvesnių ginklų. Hmmm. Įdomu o tai kas tada rusams padeda tobulinti C-300,.... C-500 raketines sistemas? Gal vėlgi žvalgyba gerai dirba, panašiai kaip ir su atomine bomba? - Beje aš turiu ir kotokią atominės bombos atsiradimo versiją. Karo pabaigoje JAV pirmieji Vokietijoje surado dvi jau pagamintas atomines bombas, kurias ir numetė ant Hirosimos ir Nagasakio Japonijoje; Vokiečiai nespėjo to padaryti JAV kadangi neturėjo efektyvių transportavimo sistemų: raketos dar nebuvo pakankamai išvystytos, o lektuvai dar nesugebėjo perskristi atlanto be degalų pasipildymo. - Beje, skraidančios lėkštės jau tada buvo Vokietijos lektuvo prototipas, o gravitaciją (žemės trauką) įveikiančios platformos jau seniai ne paslaptis.
Kilgoras Trautas 2015-02-23 21:22
Akivaizdu, kad nesupranti inžinerijos pagrindų. Įnžinierijoje produkto ivedimas gamybą esminis darbas t.y yra sukurti gamybine liniją kuri galėtu gaminti tenkinamos kokybės produktą už konkurencinga kaina ir kaštus. Straipsnyje ir užsimenama apie rusu inžinierių nepavykusius bandymus sukurti besiūlę gilzę masinei gamybai (kiek suprantu rusai net neturėjo įrengimų ir technologijų besiūlių vamzdžių gamybai kurių reikia gilzių gamybai). Tuo tarpu Vokiečių inžinieriai žinojo kaip tai padaryti. O kad dvidešimtmetis sukūrė tokia gamybine technologija didesnis stebuklas nei kuri tu minėjai.
kiesza 2015-02-23 21:37
Dėl atominės bombos Vokietijoje nesate teisus .. http://antraspasaulinis.net/e107_plugin ... ontent.212
Zergas 2015-02-23 21:44
hahaha..kliedesiai igauna nesveika pagreiti.greit paaiskes kad Gagarinas neskrido i kosmosa,tai tebuvo sovietu propaganda
Marius.brn 2015-02-23 22:31
Arns, Gal dėl to ir nėra niekinė kopija, kad prie jo dirbo žmonės kurie turi rankas? O šiaip tai niekam ne paslaptis, kad tiek amerikiečiai, tiek rusai pasiskolino nemažai gerų dalykų iš vokiečių. Nes kad ir kaip žiūrėsi, vokiečiai pirmieji pagamino trumpo nuotolio automatinius ginklus. (assault rifles). Juk niekas tau nesakys, kaip viskas nutiko tada. Tiesa galėjo būti tik tokia kuri atitiko jų pačių interesus.