Oficialu: Lietuva pradėjo galingų ginklų įsigijimo procedūrą iš Vokietijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2015-02-20 10:12
Tai tik pinigų švaistymas.Rusija turi begalę priemonių,kurių pagalba jau pirmą karo dieną išrankiotų visą sunkiąją ginkluote.Einama visiškai ne tuo keliu.Mums gynybai reiktų 10 000-20 000 granatsvaidžių ir partizaninės gynybos taktikos.Viskas.Pirmą karo dieną su ginklais visi pasitraukia į miškus,užimti pasalą pakelės miškuose.
Vytautas__ 2015-02-20 10:38
Geras pirkinys, daugiau tokių. Be sunkiosios ginkluotės partizaninis karas bus labai jau skystas. Na sulys partizanai į miškus ir pelkes, o sostinėje ir kituose strategiškai svarbiuose taškuose šeimininkaus įsibrovėliai...
Creatium 2015-02-20 10:41
Aha, partizanaus jie. Praskris virš galvos keletas bombonešių ir baigsis partizanavimas.
prusas 2015-02-20 11:04
Vienas geriausių strateginių pirkinių. Šitos savaeigės haubicos šaudo iki 54 km. Taiklumas labai didelis. Privažiavo prie Kaliningrado srities sienos ir po poros minučių Iskanderų paleidimo aikštelių nėra. Kaip sakoma asimetrinis atsakas į rusų raketas.
Nojus 2015-02-20 11:39
Miškai mūsų prieglobstis.Tik reikia suspėti išeiti su ginkluote.Agresorius visada priverstas važinėti keliais,todėl yra puikus taikinys granatsvaidžui.Išrankioti gerai ginkluotus ir drąsius partizanus -problema Nr.1 bet kuriam agresoriui.Iš granatsvaidžių galima šaudyti ir į gyvąją jėgą.Todėl Lietuva turėtų pati skubiai įsisavinti granatsvaidžių gamybą.Nieko nėra efektyvesnio ir paprastesnio.Aišku,jų reikia prigaminti daug.Logistikai kuo puikiausiai tinka lengvieji civiliniai auto.Totaliai granatsvaidžiais ginkluotos šalies neįmanoma nukariauti.
Arns 2015-02-20 11:44
Jo, ekspertų kiek čia Jei būtu tikras karas su Rusija, pirmiausia iš "sunkiosios technikos" reikia priešlėktuvinės gynybos, nes lėktuvais sunaikinti tas visas haubicas visai nesudėtinga. Visais Grom ir pan nereikia pasikliauti per daug, nes jos tinka tik sraigtasparniams ir pasaloje, jos neturi radarų įspėjančių apie artėjančius priešus, tik vizualiai pamačius galima mėgint šauti. Su tokiom neapsiginsi nuo aviacijos ir ypač lygumose. Šiais laikais miškuose kažko nebeiškovosi, nes ne tik sraigtasparniai turi infraraudonųjų spindulių kameras,tokiomis "ginkluoti" jau net ir Lietuvos pasieniečiai. O šiuolaikiniai visi tankai aprūpinti tokiomis sistemomis, tad... Prusas, visų pirma "Iskander" šaudo iki 400 km atstumu, bet yra ir pigesnių kaip "Smerch" iki 100 km, "Tornado" iki 90 km. Visų antra, ypač tiksli toliašaudė artilerija ir kainuoja, kiek tas stebuklingasis šovinys kainuoja sunku pasakyti, bet panašu jog arti 70 tūkst dolerių http://www.usatoday.com/story/money/bus ... /12186721/ P.S labai įdomu, kad įprastas haubicos sviedinys, bent jau amerikiečiams kainuoja apie 1000 dolerių ir taikiniui sunaikinti pagal statistiką nuo 5 iki 10 šūvių reikia. Tad skaičiuojant galimybes reikia atsiminti jog ir kuo šaudyti reikės pasirūpinti
prusas 2015-02-20 11:51
>Prusas, visų pirma "Iskander" šaudo iki 400 km atstumu.. Esmė ne kaip toli šaudo, o kaip arti yra paleidimo aikštelė nuo sienos. 54km ofsetas nuo Kaliningrado sienos praktiškai dengia visą srities teritoriją. Ir staigus manevrų metu haubicų atsiradimas prie sienos iš esmės keistų rusų manevrus. Plačiausioje vietoje sritis turi tik apie 100km. Dvi haubicos turinčios 60 sviedinių iš dviejų pusių nepalieka saugios vietos. Kitaip sakant kariniu požiūriu nepaskandinamas lėktuvnešis tampa paskandinamu. O gaunant operatyvinius palydovinius taikinių duomenis iš NATO, praktiškai aerodromai, raketų starto aikštelės, ginklų arsenalai tampa labai greitai sunaikinami.
Arns 2015-02-20 12:03
prusas,o tu manai Rusija ims ir neturės stebėjimo sistemų kurios praneštu jog artėja artilerija? manau kad Iskander kur nors palaukėj ant didelio iksiuko stovi be priedangos? Patikėk, ką jau ką, bet jei bus numatytas pavojus iš Lietuvos, susekti kur yra tos haubicos rusams nėra sudėtinga. Kaip žmonės dar per Sausio 13-ąją, net be mobiliųjų telefonų sugebėjo atsekti kada pajudėjo tankai iš bazių ir kokiu keliu važiuoja, taip šiais laikais nepastebėtai pravesti haubicas kilus įtampai, juokų darbas. Tuo tarpu Iskander galėtu sunaikinti bazes tik iš garažų išvažiavusios (čia hipotetiškai, nes su tokiomis naikinti Haubicas apsimokėtu tik jei Rusija pultu pirma ir norėtu užklupti nepasirengusius) P.S o kaip tavo planuose apsiginti nuo aviacijos ar rusų išdėstytos paprastesnės artilerijos arčiau sienų, kurie neleistu taip jau arti prisiartinti šūviui iš haubicų? Kaip elementarus jų pačių apginimas? Ne II pasaulinio karo laikai, iššovus kelis sviedinius radarai nustato trajektorijas iš kur šaudo, tad po kelių šūvių mobilioji artilerija iškart keičia poziciją nes į ją atsišaudo. Man regis čia vaikų darželis, o ne karybos planas
prusas 2015-02-20 12:08
Matai artilerinis apšaudymas ir taktinių raketų panaudojimas yra du skirtingi politiškai veiksmai. Bandymas raketomis sunaikinti haubicas jau yra pilnavertis konvencinis karas su visu NATO. O iššauti į arsenalą , galima ir netyčia ))). Kažkas pasakė, politika yra galimybių menas. Haubicos šiuo aspektu suteikia labai geras galimybes šiam menui kurti. O karas tik politikos tęsinys kitomis priemonėmis. >o tu manai Rusija ims ir neturės stebėjimo sistemų kurios praneštu.. Visa tai kainuoja ir ne mažai, ko gero visa eile daugiau nei haubicų kaina. Paskaičiuok vien kiek gali kainuoti monitoringas pasienyje važinėjančių tokių savaeigių haubicų. O reagavimo laikas kelios minutės... ką su juo daryti. Čia kaip Afganistane.. atjoja su išaku ir prie jo pririštu minosvaidžiu , paleidžia keletą minų ir nujoja. Sovietų armija nuo to vaistų nerado... Čia gali gautis įdomus karinis žaidimas su rusais. Jie srityje pradeda manevrus , o Lietuva pradeda šalia sienos šaudymo iš haubicų mokymus. Baisus dantų skausmas rusų generolams.Tereikia pakeisti taikinius kitoje pusėje....
kestutisz 2015-02-20 12:19
Skaičiuoti galimybes visų pirma reikia pradėti nuo to ar iš vis bus tas ginklas matytas ne tik per jutubą. Gal esant reikalui ir daugiau vienetų "paskolintų", bet kas iš to jei niekas neturės supratimo kaip tai veikia ir ką gali. Nusipirkti kelis vienetus treniruotei tai ne pasistatyti gamyklas ir po to iš neturėjimo kur juos dėti kaišioti visokiems "šachtininkams" konfliktams kelti.
Arns 2015-02-20 13:03
Prusas, nebenusišnekėk, tingiu tik be atsakinėt,nes lygiai taip pat rusų Iskander gali kokian Vilniun "per klaidą" nuskrist.Gi maža kas, "rusiškas glonass" sukvailiojo Apie minosvaidžius tai iš vis, prisimink kiek kartu tą pačią NATO Irake ir Afganistane iš tų minosvaidžių apšaudė ir kiek bazės nuostolių turėjo.. Taigi, eik žiūrėt toliau animacijos ir youtube filmukų apie karybą, gal kažkada suvoksi kaip vaikiškai pakalbėjai. kestutisz, tai ir turiu minty, kad ne su kiekvienu sviedinių tik op ir 60 km nuskraidini, kaip čia labai daug besireiškiančių jau pripasakojo ar kaip koks Rukis svaigsta apie 50 tokių haubicų. Karyba kainuoja. Ginklai nėra brangūs, priežiūra ir kuo išmanesni šoviniai ar raketos sudaro didžiausius naudojimo kaštus. O prasidėjus karui Lietuvos teritorijoje, taip lengvai nepasiskolinsi, tad jei planuose taip gintis, reikia nori nenori kaupti tuos sviedinius.
prusas 2015-02-20 13:19
Kiek suprantu ginčas gerai ar blogai tos haubicos Lietuvai. Vienos haubicos yra niekas, bet kartu su kitomis NATO pajėgomis dislokuotomis Lietuvoje, tai rimtas ginklas. Net jei visą haubicos užpildymą 60 sviedinių aprūpinsime Excalibur kuris kainuoja 70000$ tai kainuos tik 4,2 milijono $, tai maždaug tiek pat kiek kainuoja pati haubica. Tokių sviedinių tikslumas 1m 30 mylių atstumu. Su šaudymo greičiu 10 šūvių per minutę - per 10 minučių sunaikinama 60 taikinių, bet kurioje Kaliningrado srities vietoje. Kai vietoje yra NATO vadavietės su palydovine informacija tai jau labai rimta. Ir žiūrėkime ar nebus riksmo iš rusų pusės dėl jų įsigijimo kas bus teisingo pirkimo garantas .
Nojus 2015-02-20 13:24
Dėl haubicų.Jeigu jau pirkti,tai tik dislokavimui Kalinigrado sr. pasienio MIŠKUOSE,įrengiant kelių sistemą miškuose su priedangomis.Taip pat šiluminę izoliaciją,o lygiagrečiai dar ir "Stinger" sistemas.
prusas 2015-02-20 13:32
Geriau jau Izraelio "Kupol " sistemą. Ji jau pasiteisino, kovoje su raketomis.
Arns 2015-02-20 13:53
ech tu pruse pruse, tas tavo šaudymo greitis yra į vieną taikinį, jei keičiamos taikinio koordinatės, taip greitai nešaudo. Kitas reikalas, nėra patikimos informacijos kiek pažangesnių sviedinių telpa į apkabą (nes jie dėl savo savybių, kaip tikslesnio kritimo papildomo skriejimo nuotolio įprastai didesni ir sunkesni). Taip pat kokiu greičiu juos vieną po kito pleškinti. Maža to, pradėjus pirmiem apšaudymą, būtu ir rusų parengti planai, tad retai kuri technika išgyvena per mūšius tiek kad visą apkabą iššaudytu. Maža to, tu visiškai neįvertini sviedinio daromos žalos, manai vienu pataikymu sulyginsi su žeme vadavietę, karinį štabą, angarus, aerodromo taką ir t.t? Gal vienu šūviu įmanoma sunaikinti visą karinę koloną? Nojau, žvalgyba visvien sužinos. Karyboje haubicos nuolat važinėja ir keičia pozicijas. Iššauna kelis šūvius ir nuvažiuoja tolyn, tad iš kažkokių aikštelių jokios naudos, ypač jei visų miškų nepadarysi neprieinamais, nes tada bent jau "duobes" Rusijos žvalgyba tiesiog iksiukai bus susižymėjusi. Vaikšto po miškus bet kas. kas tas stinger bent žinai? Tai viso labo elementari sistema pamačius lėktuvą, aukštis irgi kaip ir visi, iki 5km teskrenda. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_So ... fghanistan Va jei jau netiki, pagrinde ji pajėgi numušti sraigtasparnius, dar geromis sąlygmis į ataką įėjusius naikintuvus (nekalnuotosiose vietovėse tokia tikimybė dar labiau sumenksta). Nuo rimtesnės aviacijos gintis jau reikia "Patriot" sistemų, kurios galėtu matyti dar atskrendančius taikinius, nes antraip haubicos bus sunaikintos dar iki pradedant gintis nuo lėktuvų, jau nekalbant kad jei raketinėmis ar haubicomis atsakytu rusai į tas vietas iš kur buvo šaudyta, hipotetiškai tų pastatomų Stinger sistemų nespėtum susipakuoti kai reiktu nežtindis
Arns 2015-02-20 14:05
1) Yra skirtingi tipai ginkluotės, Izraelio "geležini kupolą" sudaro "Arrow" raketos http://en.wikipedia.org/wiki/Arrow_%28I ... missile%29 neikintojos.Kitaip sakant jos gaudo balistines raketas, o ne raketinę artileriją ar lėktuvus 2) Šiaip "Kupol" vardas naudojimas žymėti rusiškoms "Tor" sistemoms http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_missile_system Tad dar kartą pasitikslink ką tas Izraelis turi
immortallt 2015-02-20 14:23
Arns bijo, kad pataikys į jo namą Kaliningrade.
PupuDede 2015-02-20 15:08
Stumti ir temoki ant arno. Tai gerai kad yra kitokių pažiūrų žmonių, nes kitaip net diskusijos nevyktu (diskutuojant artėjama prie tiesos). Kitas aspektas neaišku kuri čia pusė teisesnė.
shark 2015-02-20 15:27
Čia tai suskėlei. Ginčuose slypi problema, o ne tiesa. Pvz. jau antroje temoje apie religiją žinučių skaičius viršijo 100 vnt. Kuo ilgiau ten diskutuoja, tuo labiau pereina nuo dievo buvimo įrodymų prie biblijos citavimo
Nojus 2015-02-20 15:54
Arns,aiškėja kodėl Rusija "shika",kad Lietuvoje nebūtų dislokuota "Petriot".Esu įsitikinęs,kad lietuviai patys galėtų sukonstruoti gynybinę MIKROBANGŲ PATRANKĄ,kuri išvestų iš rikiuotės Rusijos skrendantiems objektams elektroninę įrangą,o šie tada patys bumbteltų žemėn nuo savo svorio.