Neįtikėtina, bet faktas: Mac OS X pripažinta labiausiai „skylėta“ operacine sistema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2015-02-25 09:18
Manau, kad reikia pripažinti, kad Apple sistemos netapo tokios stabilios, kaip anksčiau. Su Mac'u problemų nėra, bet iOS dažnai lūžta. Gal ir nieko nuostabaus, kai per tiek metų sistemos patyrė ženklius pokyčius visame kame.
aurimokas 2015-02-25 19:03
Keista girdėti kad Apple gaminys skylių skaičiumi lenkia windows o jeigu rimtai, tai visos tos OS turi ir skylių ir įvairių nesąmoningų nesusipratimų. Darbe tenka naudoti Ubuntu, tai galiu pasakyti tik tiek - labiau nestabilios ir neprognozuojamos OS nesu gyvenime matęs. Turbūt Windows 3.1 stabiliau veikia nei Ubuntu
Sigitas.lk 2015-02-25 19:31
Pradejo vytis funkcionalumu Androida, tai prasau jums ir pasekmes Androidas jau seniai turintis funkcionaluma, isdirbo daug ka per tiek laiko
Paprastas_zmogus 2015-02-25 21:26
Jo, prireikė tik 6 metų, kad nebelagintų...
werafonas 2015-02-25 21:44
Na, ir ko loji?
Sigitas.lk 2015-02-26 21:01
Prireike tik 6 metu, kad atsirastu widget kopija, ir vis tiek nedadaryta ir nepatogi. Idomu kiek dar metu prireiks, kol galima bus lengvai uzsideti background bet koki paveiksleli, koki panorejes arba naudoti telefona kaip nesiojama laikmena. O androidas jau gan senokai nebelagina, na bent jau is asmenines patirties kalbu.
Paprastas_zmogus 2015-02-27 08:59
Ar aš teisingai supratau tamstos logikos vingį? Tu teigi, kad Apple nukopijavo widgetus nuo Android, kai: Mac OS X widgetai egzistuoja jau 10 metų Windows juos turi juos nuo Vista laikų... Aš jau net nekalbu apie 3rd party widgetus, kuriuos žmonės naudojo nuo Windows XP laikų... Va dėl tokių "žinovų" kaip tamsta, niekada tokios diskusijos nebūna įdomios ir objektyvios PS: ačiū, kad pranešei man, jog ant iOS wallpaperio pakeistos neima. Žinosiu, kad visą laiką haliucinavau PS2: stiprūs argumentai! Widgetai ir walpaperiai... kai man buvo 15, aš irgi maniau, kad tai svarbiausi ir naudingiausi dalykai kompe
Sigitas.lk 2015-02-27 16:05
As norejau pasakyti tai, kad kol Androide nepasirode widgetai, ir zmones ju nepamego, apple i iOS nesusiprotejo ju itraukti. Tai tame ir yra kopijavimas, ne pacio dalyko kaip widget, bet ju itraukimo i mobilu telefona. Na nebent tu dar noresi gincytis kad iOS widgetai atsirado ne del androido itakos? Taip pat, action centras (ar kaip ten jis vadinasi pas iOS, kur istraukiamas is apacios) taip pat turbut ne pagal androida idiegtas, taip? O tu cia pradedi kopiuteriu OS su telefonu lyginti, tai gal tikrai haliucinuoji vel Ai dar nepamirskim keiciamu klaviaturu, turbut irgi apple nuosava ideja? O gal PC jau pries 20 metu turejo, tai jau nesiskaito taip?
Paprastas_zmogus 2015-02-27 17:03
? Galbūt. Bet labiau tikėtina, kad jie paprasčiausiai neskubėjo visų įmanomų funkcijų sukišti kuo greičiau. Ir gerai darė. Android žaidė "kuo daugiau funkcijų" žaidimą ir matėm to rezultatus. Be to, nepamiršk, kad tiek widget'us, tiek control center ant iOS yra implementuoti savaip. Pavyzdžiui widget'ai padaryti lygiai tuo pačiu principu kaip ant Mac OSX - atskiroje erdvėje, vienoje vietoje, kad nemaišytų darbui, kai jų nereikia. Control center irgi panaši situacija. Neapsiribojo keliais toggle'ais, o padarė tikrai patogų ir naudingą dalyką, kuriame gali ne tik Wifi/BT išjunginėti, bet ir muzikos valdymą iš bet kur pasiekti. Galima ir dar vieną pavyzdį paimti - multitasking'as. Vėl gi apple neskubėjo šito dalyko įdiegti, nes nenorėjo, kad būtų taip: http://images.appleinsider.com/wwdc2008 ... 0609-2.jpg Palaukė, padarė gerą multitaskingą ir paleido.
Sigitas.lk 2015-02-27 17:49
Taip, matem ir matom to rezultatus dabar, populiariausia mobili OS pasaulyje Kas del control center, androide gali beveik visus imanomus telefono nustatymus ten susikrauti, zinoma tai dar priklauso nuo gamintojo. Del multitaskingo, tai ar tik neuzsaldo iOS programeliu tiesiog? Kai androide jos veikia toliau (tame yra ir pliusu ir minusu). O del to RAM uzkisimo, tai juk ne vien samsung androidus gamina O ir grizkim prie pirmines temos, iOS visi atnaujinimai kainavo stabiluma, kai androidas daug ka jau issprendes
Paprastas_zmogus 2015-02-27 18:40
Android - populiariausia ne dėl kažkokių techninių priežasčių, o paprasčiausiai dėl to, kad: a) yra prieinamiausia (telefonai įvairiu kainų ir gamintojų) b) į rinką atėjo labai laiku kaip ir Apple Atsakant į klausimą - ar iOS šaldo programą, priklauso nuo to, kokia tai programa. Jeigu tu kalbi Skype ir išeini iš app, pokalbis vyksta toliau. Jeigu tu klausai audio (spotify pvz) ir išeini iš app, muzika groja toliau. Jei naudoji navigaciją ir išeini iš app, GPS signalas nenutrūksta. Jeigu uploadini failą ir išeini iš app, programa tęsia tą užduotį, bet baigus - užmigdoma. Su iOS 7 atsirado papildomas multitasking feature - programos gali tiesiog pačios pabusti iš suspended būsenos ir atnaujinti kažkokią informaciją. Ką reiškia iOS atnaujinimai kainavo stabilumą?
Sigitas.lk 2015-02-27 21:26
Ka reiskia iOS kainavo stabiluma? Pats pirmas komentaras Kaip suprantu tai apple produkcijos vartotojas
moo 2015-02-27 22:27
Čia sutinku
Paprastas_zmogus 2015-02-28 11:44
Tai tuomet galiu patikslinti priežastis. Apple paskutiniu metu turi problemų su bugais visai ne dėl to, kad iOS įgauna vis daugiau funkcionalumo. OSX - nepalyginamai funkcionalesnė sistema ir daugybė metų veikia be problemų. Tikroji priežastis yra labai paprasta: laiko stoka. Apple nespėja, nes kiekvienais metais išleidžia iOS ir OSX naujas versijas. Čia jums ne Facebook programėlė, kurią gali atnaujinti kas kelias savaites. Tai operacinė sistema. DVI operacinės sistemos!! Ir turint tai omeny, apple dar tikrai neblogai tvarkosi. Bet vistiek norėtųsi, kad sumažintų tempus ir pasiliktų sau daugiau laiko sužvejoti bugams. Yra gandų, kad iOS9 bus būtent performance ir bugams sukoncentruotas atnaujinimas. Būtų labai šaunu.