Atlikę testą sužinokite, ar būsite pašaukti į kariuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2015-03-07 14:40
Pala pala.. Nebesusikalbame. Aš teigiu, jog dabar geriau išvaistyti 3 mėnesius nei po to 9. Tu, dabar teigi, jog nėra skirtumo, nes vis tiek pakliūsi į rezervą. Tai, kad tu vienaip ar kitaip esi pseudorezervininkas, jeigu esi Lietuvos pilietis. Net Konstitucija tai rašo: Tai va, tu gali ir baigti ir nebaigti karinį parengtumą, bet vis tiek būsi rezerve, bet klausimas tik kada tave paiims ir išsiųs į frontą ar į kokią taikos misiją, nors paprastai nepasiruošusių eilinių nesiuntinėja. Na žinai, jei tau atrodo, kad yra blogai jog valstybinė mafija susidaroja su tais, kurie to atsisako, tai aš taip pat susidoročiau, kad dar nepradėtum sabotažu užsiimti. Žiauru, bet teisinga, jei jau gyvename čia, tai ir turime ginti, iškilus rimtai grėsmei. O dabar tokiu atveju, tu, kaip inkstas taukuose sėdi kokioje nors UK, o aš mat turiu srėbti košę ne tik už save, bet ir už tave. Kur čia teisingumas? Ir be to, tavo minėtos tos 30 dienų per 5 metus, tik karinių pratybų palaikymas ir dalyvavimas, o ne ėjimas tiesiai į karščiausius pasaulio taškus. Tad kas čia blogai?
UTF16 2015-03-07 20:39
Ta prasme, lieji ašaras dėl savo paties padarytų nevykusių pasirinkimų gyvenime? Aš šiaip jau sėdžiu dar baisesnėj skylėj nei tu, todėl man tavęs visiškai negaila
Rukis 2015-03-07 22:34
Bus, jo nekeis. Tik bėda ta, kad jei nesimokai niekur ir būsi savanoris, kuris neprabuvo ten 3 metų ir tavo kuopos vadui nelabai rūpės tavo likimas/arba nemėgs tavęs, tai pats pirmas keliausi į šauktinius Su KASP loterija yra, jeigu nesi studentas, tėvelis ar kažkas kitas laikinai atleistas nuo šauktinio likimo. Tačiau jei esi atleistas laikinai, siūlau pasinaudot tokia proga. Nes į KASP gali eit ir studentas, ir tėvelis...
kionig 2015-03-07 22:40
Juk savo stora subine lengviau užsienyje pasinaudoti kitų sukurta gerove. Man nesvarbu kokioj tu skylėj ar apartamentuose sėdi.
UTF16 2015-03-08 11:39
Šneki su savim ir nesusišneki. Iš pradžių lopetos, paskui „man nesvarbu, kur tu sėdi, nešk subinę čia“. Jei tu būtum KAM, tai įpilčiau storą riebų kuolą už nevykusią viešųjų ryšių kampaniją.
kionig 2015-03-08 15:16
Žinai, bent ne aš pirmas pradėjau nusišnekėti apie subinės (ne)priklausymą valstybei ir jautimąsi ypatingu asmeniu užtat jog sėdi kokioje UK, kuris bijo galvą guldyti. Aš suprantu, kad nė vienas to nenori, bet gresmės atveju reikia būti jau pasiruošusiems. Aš pats pripažįstu, kad šaukimas per prievartą nėra pats geriausias sprendimas, o kol kas geresnių nematau ir tamsta nepasiūlė. Visos tavo mintys tik apie savo šiknos saugumą bei atsakomybės nusimetimą.
UTF16 2015-03-08 16:25
Bet koks kitas reikalavimas nei privartinis darbas yra nepalyginamai geriau. Pvz., kad ir kelių šimtų eurų karo prievolės užstatas iš kiekvieno piliečio ir pilietės, atgaunanamas pagimdžius vaiką arba išėjus karinius mokymus. PVM padidinimas vardan didesnių algų profesionaliems kariams, savanoriams (gi šitie žmonės pasirengę numirti, galima bent jau tiek atsilyginti). Iki šiol praktiškai neegzistavusi reklaminė kampanija prisijungti prie savanorių. Esu tikras, kad LR dėdės ir tetos gali prigalvoti mažiau invazinių būdų – jiems gi už tai moka pinigus.
kionig 2015-03-11 00:03
Nu jau.. Dabar visi rėks, kad ir taip per mokesčius baisiausiai lupa, o dar čia iš tavęs atims kelis šimtus € už tai, kad neatliksi karo prievolės. Su užstatais atsidursi toje pačioje prievartoje tik iš kitos pusės. Va pagaliau bent viena teisinga mintis, kad už praeitus karinius mokymus būtų mokama premija/priedas prie dienpinigių ar už gerą tarnybą skatinama stipendija ar kokiais kitais būdais, kurie jau buvo minėti. Būtų galima pasiekti kur kas daugiau nei tiesiog visus masiškai verstume dabartiniais sprendimais atidirbinėti ir apeidinėti įstatymus. Kol gyvenom amžino augimo euforijoje, tol mum pasaulis atrodė esąs rožinis, kad gyvenimas gerės ir gerės, o pasirodo - priešingai. Tai tų būdų daugiau mažiau yra, pvz galima įvesti papildomas pamokas/paskaitas apie karybą, bet dabar jų efektyvumas koks bus, kai daugelis nosį krapštys per juos ir žiūrės pro pirštus? Beje, dėl kariuomenės agitacijos - tikrai prastai, tad KAM'ui reikėtų tuo susirūpinti.
UTF16 2015-03-11 10:44
Pagal dabartinę sistemą karo prievolės vengėjai yra apmokestinami kelių šimtų eurų bauda. Karo prievolė yra sveikų, išsilavinusių ar to siekiančių ir gerovę kuriančių vyrų gąsdinimas, išpirka apmokestinami ar net į kalėjimus kišami tik sveiki, bent vidurinį išsilavinimą turintys vyrai. Manau, kad visuotinė kelių šimtų eurų išpirka gaunant piliečio pasą puikiai išsprendžia sąžiningumo problemą.
kionig 2015-03-11 15:29
Gąsdinimas? Aš irgi siekiu gerovės Lietuvoje, bet kažkodėl aš nebijau būti iškviestas atitarnauti. Į kalėjimus niekas nekiš, nes ir taip pilni jie kitų veltėdžių. Buvo rašyta, jog prievolė bus grindžiama savanoriškumu ir nesurinkus nustatyto skaičiaus - bus pakviesti papildomi prievolininkai. Išpirkos niekuo nepadės - tai pats prasčiausias sprendimas koks tik begali būti. O gal visgi norėtum susimokėti vieno eilinio paruošimo kainą užtat jei pats neini, tai bent kitas motyvuotas už tave tai atliks gaudamas premiją? Nes čia tie keli šimtai € niekas palyginus.
kionig 2015-03-11 22:41
Kodėl tu? Nes tu atstovauji tą požiūrį, kodėl čia reikia eiti atidirbti.. Tai visi ir moka, o tik po to iš biudžeto skiriama, bet dar per mažai, nors dabar daugiau. Taip tai visų problemos, bet tų visa problema tampa tie, kurie nesupranta kam to reikia ir mėgina bergždžiai įrodinėti per lyčių nelygybę arba tuo, kad nenori mirti, nes ir taip savižudžių pilna.
kionig 2015-03-11 22:43
UTF16, pardon už nukosėtą komentarą, nes kartais neapsižiūrėjus nusispaudžia nes tas mygtukas. Visos tavo citatos likusios mano tekste.
UTF16 2015-03-11 23:15
Mane ne tiek erzina nukosėti komentarai, kiek nuolatinės ad hominem atakos, išvadinant oponentą ne kuo kitu, o psichiniu ligoniu. Geros tarnystės tėvynei.
kionig 2015-03-11 23:49
Kiekvienas savotiškai trenktas.. Dėl Ad hominem - tik internete išmoksi tokių blogybių Abu painkštėm, kad viskas blogai. Žodžiu, nebus daugiau oponavimo? Dar tiksliai nežinau kada, bet labai priklausys nuo aplinkybių, nors visai norėtųsi šiemet dar nepražiopsoti deadline'ų.
Taspac 2017-07-18 10:50
Tuoj LT kariuomenės finansavimas pasieks 2%. Iš tų papildomų lėšų susidarytų puikus skatinamasis fondas. Aišku, jei nereiks pirkti šaukštų.