Norvegai patys nesuprato, kokią dovaną įteikė Rusijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2015-03-24 20:29
Ir kokia cia beda, paimei ir uzdraudei nuoma.
SaMaras 2015-03-24 21:15
Ar aš kažko nelabai suprantu? Jeigu suverenios valstybės teritorijoje pasirodo kitos šalies karinis laivynas nejaugi tai netraktuojama kaip sienos pažeidimas? Nes taip bijau kad koks Lt ūkininkas išnuomos savo nederlingą laukelį 99metams kokių nors s300/s400 kompleksų "saugojimui" o jei ten civiliokai atplaukia vis tiek turi kirsdami valstybinę sieną prisiduoti kas ir kokiu tikslu keliauja. O kad nurašytoje stotyje būtų technikos kuri nebūtų moraliai pasenusi arba SSRS/SSRSII žvalgybai nebūtų žinoma tai labai abejočiau..
Shioks 2015-03-24 21:39
Man atrodo abu nieko nesuprantat. Kad uzdrausti nuoma lengva pasakyti, kai turi vykdyti isipareigojimus, jie labai brangiai kainuoja. Paprastas pilietis tokiu nuomos teisiu neturi kaip subjektas Valstybe. Taip, kad nebus tu S300/400 kol tavo valstybe tos zemes neisnomuos kitai valstybei tos teritorijos kaip karines bazes. Vsio baigiam tema, nes manau daugiau nusisnekesit
Arns 2015-03-24 21:48
Pirma, kaip suprantu tai patys norvegai savo verslui pardavė teises į bazę ir infrastruktūrą,o ją jau iš verslininko išsinuomojo rusai. Vienintelis norvegų kelias būtu turto nacionalizavimas, nes čia ne tarpvalstybinė sutartis, kad būtu galima kažką apsvarstyti. Kitas dalykas, tai panašu buvusi bazė, tad ten rusų karių nėra. Ten maždaug turėtu veikti su Rusijos kariuomene susijusi bendrovė, kuri užsiima laivų remontu. Tame tarpe ir karinių. Taigi negalima sakyti jog rusai kažką daro neteisėto, jie į Norvegijos teritoriją įplaukia priimti paslaugų (t.y praneša jog toks ir toks laivas įplauks su tikslu pasiekti buvusią bazę), o ne pažeidžia neteisėtai įplaukdami.
vanduo4 2015-03-24 22:10
Reikia ne verkšlenti, o žiūrėti kaip iš to uždirbti. Kam laikyti tokią infrastruktūrą jeigu ji neša nuostolį.