Įmonės vis dažniau pasako griežtą „Ne“ Android mobiliesiems įrenginiams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-03-24 17:21
Nesupratau apie ką šitas straipsnis.
FtBall 2015-03-24 17:57
Netiesiogiai apie tai, kad Android programėlės nėra tikrinamos prieš patenkančios į Play Store. Gali įdėt bet kokį "šūdą", kuris rinks asmeninius duomenis. Applas tikrina kiekvieną programėlę. Grupiokui teko sukurt testinius vartotojus, kad būtent Apple tikrintojai galėtų prisijungt ir patikrint visiškai visą programėlės darbą. Google to nedaro.
moo 2015-03-24 18:12
Info karas, kitaip tariant bullshit. Ping pongas pastaruoju metu - vieni blogi / kiti blogi. Ir visada pasisako "vienas didelės firmos darbuotojas apnorėjęs likti anonimu".
Shinigami 2015-03-24 18:46
O prie ko čia įmonės? Koks įmonei skirtumas kokį aš (darbuotojas) naudoju telefoną? Juk jis mano. Va šito nesupratau.
w00xer 2015-03-24 19:08
cia kalba apie darbinius, imones telefonus
evaldosia 2015-03-24 21:12
čia kalbama apie dideles užsienio kompanijas,kurios gali turėti paslapčių.lietuvai tai negresia.dedu į debesis nuotraukas,vietos Google nuorodas,ir siunčiu kam reikia.žinau kad žiūrės ir kam nereikia.čia darbo reikalais,ir tai nei veidų nei garso nesiunčiu.asmeniškai dar labiau saugausi.ko nepasinaudoti nemokama paslauga.tiesa užklijavau ekranine kamera planšetėje.
FtBall 2015-03-24 23:23
Elementariausias pavyzdys: Būdamas darbe prisijungi prie įmonės Wi-fi. Parsisiunti kokio nors produkto specifikaciją. Programėlė automatiškai daro "backup".
daynewss 2015-03-25 12:19
Turėjau/turiu Android (telefonai), turiu iOS (iPad\'as ir žmonos iPhone) ir dabar naudoju Windows Phone (Nokia Lumia 930). O taip pat kartais kuriu jiem softą (išskyrus iOS). Patogiausias tiek valdymu, tiek programavimu, tiek programėlių patogumu/gausa yra be abejo Android. Visi kiti turi trūkumų. Fiziškai (Hardware) geriausi gaminiai su Android, nes juos lengviau remontuoti, kadangi dauguma išsirenka be kaitinimų/ekrano lupimų. Palyginimui. M.parking/m.ticket programėlė yra A ir iOS. Alternatyvų WP yra, bet pvz. m.parking stovėjimas apmokestintas kas 12 minučių, o WP valanda ir reikia turėti lipduką ant auto. Kol kas m.parking neplanuojama kurti WP platformai. Taip pat tvarkaraščiai, bei kitas softas. Jaučiasi softo trūkumas. WP patogus dėl debesų, jei naudojamas ir Windows 8xx. Hrdware\'as tikrai neblogas. Iš pradžių kaisdavo, bet Microsoft yra išleidęs keletą update\'ų ir viskas susitvarkė. iOS nekenčiu iš principo - tai šlykštynės Jobs\'o kūrinys, kuris nors ir panašus į Microsoft, bet dar uždaresnis. WP bet galima sau programuoti, o iOS špygą - reikia Jailbreak\'inti. Apple hardware\'as tikrai neblogas, apart to 6 colių besilankstančio telefono. Klaidą padarė, kurią ištaisys arba jau ištaisė. Tačiau jei naudojamas senesnis aparatas (iPad/iPhone), tai atnaujinimai tik stabdo jų darbą. Vėl Jobs\'o politika - pirk naują, o ne naudok seną, bet puikiai funkcionuojantį. Jei verslui - tik WP, jei asmeniniam naudojimui Android. iOS - iki šiol nesuprantu kodėl žmonės tokius pinigus moka???
Shinigami 2015-03-25 19:32
Ta pati galiu daryti ir su Obuolių ar WP. Prisijungti prie įmonės Wi-Fi. Parsisiųsti kokias nors specifikacijas ir daryti backup'us.
FtBall 2015-03-25 21:35
Ne, negali. Kelis appsus su grupiokais parašėm, tai į Play Store - įdedi ir po kelių valandų yra. Į App Store - gerokai sunkiau. Pirmąkart grupiokas užtruko apie mėnesį. Tai prisijungt negali, taigi ne viską paržiūri, tai jiems neaišku, kodėl appso net neleidžia įjungt, jei išjungtas GPS. Manau dar nuodugniau tikrina, kur ir kokie žmogaus duomenys keliauja.
Shinigami 2015-03-26 06:17
Čia gal nesusikalbam? Jei backup funkcija yra standartinė programėlės funkcija kuri ten ir turi būti (kaip cloud sinc), tai ir App Store jį bus. Jei čia kalbi apie nelegalų backup'a kurio vartotojas nežino, tada kitas reikalas. Nors virusinės programos parsisiuntimas iš App Store yra su daug mažesne tikimybę, bet nemaža dalis iPhone naudotojų savo telefoną nulaužia, kad galėtu parsisiųsti programėlių ne iš App Store. Todėl vis tiek gali turėti programėlių kurios daro backup be vartotojo žinios. P.S. kaip supratau iš tavo aprašymo. App Store darbuotojai tavo programėlės kodo neprašo ir patys patys jos ne kompiliuoja irnededa į savo parduotuvę. Tada kaip patikrina ar tavo programėlėje nėra laiko apribotos funkcijos. Pav.: pradėti daryti nuotraukas su priekine kamerą tik nuo kitu metų ir juos siusti kažkur į serverį? Tokių atvejų App Store darbuotojai gali ir puse metų tikrinti tavo programėlę ir meras šios funkcijos, nes jį dar nebus aktyvuota. Arba ši funkcija yra aktyvuojama tik gavus komandą iš išorės. Kol negavo komandos aktyvuoti nelegalų failų backup'inimą tol ir ne backup'ina. O tu nesiunti tos komandos kol tave tikrina.
Paprastas_zmogus 2015-03-26 08:20
Tai nekeičia fakto, kad Google vistiek nieko ten netikrina ir nereikia developeriui net nieko slėpti. Savo "virusą" uploadins į Play Store per kelias valandas... Tavo minėtu pavyzdžiu su uždelstu funkcijos aktyvavimu... iOS by default programoms draudžia prieiti prie tokių dalykų kaip kamera, location, mikrofonas, kontaktai, nuotraukos, kalendoriai... Taigi tokiai "virusinei" programai nepavyktų slapta daryti nuotraukų priekine kamera ir slapta jas kažkur siųsti, nes vos tik programa kreipiasi į vieną iš minėtų dalykų, vartotojas iškart tai mato - jam parodomas klausimas "Programa X nori priėjimo prie kameros. Leisti?". Taigi iOS platforma galima sakyti turi dviejų lygių apsaugą - App Store kontrolę ir "jokių teisių by default". Androidas visiškai atvirkščiai - nieko netikrina ir "visos teisės by default" Tad nenuostabu, kad tiek teorijoj, tiek praktikoj iOS yra saugesnė. PS. Kalbama buvo apie "back up". T.y. kabutėse... Reiškia kalbama ne apie tradicinius cloudus ir kitus back up sprendimus.
moo 2015-03-26 08:30
Kaip ir pats straipsnis yra low end žurnalisto nuomonė paremta "vienas labai svarbus anonimas sakė" (žiūrėti anglišką originalą) taip ir tavo kometaras yra niekinis ir melu paremtas. Prieš instaliuojant visada yra perspėjama ko norės daryti programėlė. Niekad iOS nesu matęs kad pvz susimetus Instagramą, tau knistų smegenis kaskart atidarant kamerą. LEidai tai leidai. Android tas pats. Atkreipk dėmesi turiu ir Android ir iOS įrenginių, todėl nepapasakosi pasakėlių.
Paprastas_zmogus 2015-03-26 09:30
Kurioje vietoje aš melavau? Kas iš to, kad prieš instaliuojant parodo, kokių teisių programa nori... Kaip ir sakiau - by default kiekviena programa instaliuota gauna visas teises, kurios buvo nurodytos prieš instaliuojant. Ir vartotojui belieka tik pasirinkti - instaliuoti... ar neinstaliuoti. Viskas, arba nieko. Užuodžiu bullshit Kiekviena programa, norėdama prieiti pvz prie kameros, visada turi pirmiausia gauti vartotojo leidimą. Parodyk, kur sakiau, kad leidimo programa prašo KIEKVIENĄ kartą. Bet pagal tave turbūt šitą dialog box'ą aš "sufotošopinau"? https://az545221.vo.msecnd.net/skype-fa ... 4524_a.png Dar pridėsiu, kad vartotojas bet kada gali iš bet kokios programos ir atimti tam tikras teises (kad ir to pačio priėjimo prie kameros), bet matyt ir šitą nustatymų langą sufotošopinau https://support.apple.com/library/conte ... rvices.png Tai gal malonėtum, kurioj vietoj aš čia kažką išsigalvoju ir meluoju?
Shinigami 2015-03-26 09:56
Bet pagal tave turbūt šita aš "sufotošopinau"? http://www.androidpolice.com/wp-content ... 37.521.png
FtBall 2015-03-26 09:57
Viski turiu pritart paprastam žmogui. Iš esmės skiriasi leidimo suteikimas. Android atveju, vienąkart paspaudęs Accept lange, kuriame net netelpa leidimų prašymai, leidi naudot visam laikui. Įsijungęs programėlę nesužinosi, ar ji naudoja kamerą ar ne(anksčiau minėtas "slaptas fotografavimas"). iOS - iššoks lentelė, jog nori naudot kamerą. Žaidžiant Sudoku keista būtų pamatyt tokį vaizdą, ir greičiausiai paspausi "Don't allow"
Paprastas_zmogus 2015-03-26 10:01
Kolegos, prastai jumi su skaitymu. Kaip jau aiškinau kitam asmeniui, PARODYMAS kokių teisių programa prašys, nėra jų valdymas. Dar kartą kartoju: Android platformoje vartotojas negali rinktis, kokias teises programai suteikti, ir kokių ne. Išvardintos visos prašomos teisės ir vartotojui tėra vienas mygtukas - "Accept". Na dar "Cancel" kažkur slepiasi. Kaip jau ir sakiau - "viskas, arba nieko" sistema.
moo 2015-03-26 13:50
Su rašymu tamstai prastai: Dėl rašymo ir gauni atgal. By default nėra suteikiamos visos teisės. Vartotojas turi galimybę peržiūrėti permissions ir pvz. instaliuoti kitą analogą, kuris nereikalaus kažko ko bijai. Jokių teisų "by default". Tik tos, kurias pats sutikai priimti instaliuodamas.