Sandėris, kuris sudrebintų visą IT industriją: Samsung vėl bandys įsigyti AMD  (0)

Elektronikos milžinas Samsung pastarosiomis dienomis į viešumą paleido gandus apie norą įsigyti kitą ne ką mažesnį vaizdo plokščių ir procesorių gamintoją - AMD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tai būtų didžiulis sandoris, tačiau analitikų toks žingsnis nestebintų: Samsung apie šį planą buvo užsiminę dar 2007-aisiais, tačiau tą syk nieko nepavyko.

Šis korporacijų junginys leistų Samsung tiesiogiai konkuruoti su monopoliją vykdančiais Intel. Taip pat, AMD gautų labai vertingus išteklius, kaip kad 14 nanometrų technologijos lustus bei kitas jau senokai gaminamas Samsung gerybes.

Nors toks perpirkimo planas būtų sudėtingas, jo atveju Samsung gautų patentus gaminti visus ateinančius AMD produktus, įskaitant dar neišleistus Zen bei ARM12 lustų rinkinius bei dar neanonsuotas Artic islands vaizdo plokščių lustus.

Stipri konkurencija procesorių sferoje atneštų palankius rezultatus, bet ar to paties likimo sulauktų vaizdo procesoriai - pasakyti sunku.

Samsung taip pat pranešė apie jų įsipareigojimą kurti lustus ir Nvidia plokštėms, tad tokie žingsniai gali iššaukti dar vieną kainų augimo šuolį pastarųjų rinkoje.

AMD kol kas nekomentuoja situacijos, tad lieka laukti daugiau žinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai (0)