Paskelbė, kada pradės kviesti šauktinius ir kaip vyks visa procedūra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ISG 2015-03-28 13:23
Tai jeigu man 29, ir as nenoriu buti savanoris, manes jau nieks neprivers, taip iseina? Labai gerai
Rukis 2015-03-28 13:33
Eventhorizon 2015-03-28 15:46
Svarbi INFORMACIJA mžniams ir skystalams pigiausi lektuvu bilietai RYANAIR
azotas 2015-03-28 16:31
Biski nesupratau, rase, kad emigrantam reikia pranest kariuomenes skyriui ar kam ten, kad esi emigraves,bet ar cia liecia tuos kurie issiregistrave ar ne ? juk jie turi turet ta informacija, kad esi isvykes.
Kirtiklis 2015-03-28 16:34
Jei, jau taip tai tęsiam,tai chebra užsisakykit ir antkapius, be prasidėjus neramumams ,kad nereiktų tėvams rūpintis ir ieškoti.
Rukis 2015-03-28 16:50
Kam kam pranešt? Žmonės, gi galvokit galva, jei esi atsakingom institucijom pranešęs, kad tu gyveni ne Lietuvoje (t.y. tavo deklaruota gyvenamoji vieta nėra Lietuvoje), tai kaip tave šauks? Į užsienį šaukimų neišsiųs.
Rukis 2015-03-28 16:51
Bet kokiu atveju gali pirkt, jei jau tokia paranoja. Galvoji civilių žalieji žmogeliukai labai gailės? Atmink kad esi neo-nacis anti-rusas gėjus eurosajuznikas fašistas monstras, niekadėjas, bei mažu vaikų nukryžiuotojas-šamanas. Pats Liuciferis kvadratu, nes esi lietuvis! Na nebent padėsi matuškai rasijai įsitaisyt Pribaltikoje, tada tavo nuodėmė kad esi lietuviu bus išpirkta.
Heksogenas 2015-03-28 17:36
Jėga valstybė sukišo į žmogaus mokslus ne vieną tūkstantį ir 6m, o žmogus po to dirba moka mokesčius, tai ne paiims tarnybon, o kas niekur nesimoko kaime geria, ir kelia grėsmę saugumui, tai yra juda link vagysčių ir kriminalinio pasaulio sau bimbinės laisvai.. Tiesiog nuostabus tas teloloto.. Jokio loginio mąstymo už valstybės vairo, kaip buvo sovietmečio mąstymo taip ir liko.. Tuos pačius principus taiko.. Liūdna ir gaila tokios valstybės.. Sena tiesa motyvuotas kareivis geriau už bet kokį šauktinį, mokėtu algas normalias norinčių būtų daug.. Padarytų mokykluose normalias fizinio pamokas su normalia teorija, o ne kaip dabar sovietmečio metodikos, tai ir žmonės sveikesni užaugtų ir suprastu kas kaip.. Plius pridėtų dar kokius elementarius apmokymus apie ginklus, karybą, tokąi elementarią bazę, tai piliečiai jau nemažai gaudytųsi ir tuo pačiu dalis motyvuotųsi eiti į karybą. Visi laimėtų iš to, o ne kaip dabar loterija.. Chi chi.. Vėl skatins korupciją.. Na bent medikų kišenes papildys..
sloggi 2015-03-28 18:23
Matau tik viena minusa, tiems kas baigs kursus bakalauro ir planavo uzjuos gaut kompencacija.
mnv 2015-03-28 20:49
Aha uhu. O kilus karui, noretum kad tie visi girti marozai ir kaleimcikai grupelemis su ginklais slaistytusi, kai nebeliks jokio baudziamumo ir taisykliu?
deivis 2015-03-28 20:51
+
Albertino 2015-03-28 21:05
Aš už tai kad į kariuomene eitu savanoriai, nes jie bus labiau motyvuoti.
hydrogenet1 2015-03-28 21:43
Ne nu viskas cia ''normaliai''. 2008 pasirinko normalu kariuomenes modeli. T.y. profesionalia tarnyba. Pinigai buvo mokami geri net ir eiliniams kariams. Nu, o tada prasidejo smukimas i bedugne. 7 metai praejo, eiliniu pareigos liko tokios, kad esi duchinamas tu kurie ''pagona'' pasikele dar prie sauktiniu Na, o tai, kad batalionai sukomplektuoti buvo ir dar yra tik apie 35-40% nuo piilnu pajegumu. Tie like 60+ procentu yra neuzpildyti j. eiliniu, eiliniu ir vyr. eiliniu etatai. O dabar pradejo smirdeti gaisru tai reikia greitai komplektuoti iki pilnu pajegumu.... O ten nemotyvuoti locheliai ateis kuriems bus viskas px.
Kirtiklis 2015-03-28 23:58
Na čia Eventhorizon stiliumi mestelėjau ir jam buvo skirta. O šeip aš iš tų kuriems atrodo keista ir netikusi idėja, kad prigaudys to nenorinčių atlikti asmenų kurie tik ir taikys nusimuilinti pas daktarus ir t.t Gėriau būtų kažką panašaus nuo 10kl dėstomą dalyką apie krašto gynybą, ir t.t, kur motyvuojant ir supažindinant mokinius, net atliekant kokius praktinius veiksmus. Ir yra nemažai kurie vos 10 baigia ( nesiseka mokslas) ir t.t Nauda būtų visiems. O dabar, dirbančius, bakalaurus baigusius gaudys.
Heksogenas 2015-03-29 01:39
Padarytų dar vasaros stovyklas vaikams, kurie nori žinoma, ir tikrai atsirastų motyvuotų ir plius po to būtų žinančių ir mokančių elementarią bazę po 5m. O čia tipiškas lietuvių valdžios trydaliojimas, kaip sakant kada šikti tada kelnes rišti.. Jokio mąstymo į ateitį ar jaunimo švietimo. Švietimo turiu omenį tikro o ne buko, patrankų mėsos, kaip kai kur daro.. Ir kas bus jei paimsim bedarbius ir lohelius? Gal pavyks iš jų išlaušti kažką, nes ten tikrai didžioji dalis tokiais tapo dėl aplinkos, o jei kariuomenė pasiūlytų gerą aplinką ir motyvaciją? Kas tada? Bet va kaip čia rašė visi žino kaip ten kas veikia toj kariuomenėj ir pats girdėjęs ne iš vienų lūpų.. Nuėjęs ten degraduoji.. Sovietinė sistema ten likus, o dar teisingiau sovietiniai žmogai.. Mokslo nulis, kaip liko viduramžiai taip tebėra, tik žaisliukų gauna naujesnių.. Dabar tiesiog kažkam sušiks gyvenimus, o kitas per metus pasieks kažką (kur lygybė??), o tau net nekompensuos nieko paleis pliką basą į laukus.. Tegul padaro normalią sistemą, tai norinčių neatsigins.. Tada beliks biški pabloginti ją, kad subalansuoti taip kad norinčių būtų tiek kiek reik..
sloggi 2015-03-29 10:39
Zinau nemazai zmoniu katrie bijojo, bego, bet kai prigavo, atitarnavo ir pasiliko. Nereikia bijoti to kaip kazkokio pragaro. Jai kazkiek uzsiemi su savim fiziskai, tai nebus jokia problema. Man atrodo gali atsisakyt viso to, jai jau tavo ta darbo vieta taip svarbi, pagal istatyma susimokesi bauda paskirta speju ir busi laisvas, vargu ar duos paru.
kionig 2015-03-29 11:43
Jei tu sutinki, kad iš tavęs nuluptų dar daugiau mokesčių, kad galėtų ten tarnaujančius motyvuoti didesniu uždarbiu, tada laisvai būtų galima tą įgyvendinti. Žodžiu, mažiau myžkit į batą, dabar viso labo 9 mėn atmuštruot yra pasaka su siūlomomis soc. garantijomis, kai jūsų tėvams reikėdavo po 2-3 metus tarnauti sovietinėje armijoje.
Arthuras 2015-03-29 13:21
Aš visiškai sutinku daugiau skirti į KAM lėšų kariuomenės reklamai, didesniems atlyginimams, nei užsiimti kažkokiais atgyvenusiais marazmais, kurie net praktinės naudos neturi. Visi bl*t tobulėja, galvoja galvomis, o mes užstrigę ten va kažkur, iš kur mūsų tėvai yra kilę... :|
kionig 2015-03-29 13:55
Oj oj, tik neapsiverk su tuo tobulėjimu, Suomija, Norvegija, Estija turi šauktinius. Ir dabar tu man paporink kaip čia visi galvoja galvomis ir nesivadovauja atgyvenusiais marazmais.
Arns 2015-03-29 14:25
mažiau siuntinėk kitus moderatoriuk, šauktiniai per visus karus būdavo vietoj mėsos. Ruošk neruošęs, bet įgūdžius kaip kiekvienoje situacijoje geriausiai elgtis nušlifuoja žmonės per ilgus metus arba išgyvenę kelis mūšius. Per tuos 9 mėnesius gali išmokyti rikiuotės komandų, greitai apsirengti, išsivalyti automatą dar iškasti tranšėją. Priešingai nei senieji karai,kaip tik civiliai yra saugesni, nes į juos taikomasi kur kas rečiau. Dabartinė ginkluotė leidžia neutralizuoti taikinius su minimaliu šaudmenų kiekiu, kam senau reikėdavo iki kelių tonų ginkluotės sunaudoti vien parengimui kariuomenės veržimuisi į konkretų tašką. Gali idealizuoti Lietuvos kariuomenę, bet visi kas turi ryšių žino jog paradinės tvarkos ten nėra, tiesiog daug kas nutylima. Gal būt tos tikros dedovčinos nėra (nes Lietuvoj kaukaziečių nėra), bet pats pasižiūrėk koks patyčių lygis mokyklose, pasižiūrėk jog į kariuomenę toli gražu ne "gykai" bus sukviesti ir to užtenka suvokti jog toks kontingentas ne pakampėse Kafką aptarinės. Be to, net perėjus prie profesionalų, turėjom kelis skandalus kai kariai buvo teisti už juodaodžių sumušimus ar net taksisto žmogžudystę. Turėjom ne vieną skandalą su karo akademijoje parašytais apreiškimais kas dedasi ten... Taigi nereikia įsikalbėti jog ten jaunimas bus subrendęs ir iš dabartinės aplinkos neatsineš propaguojamų vertybių, gaujos mentaliteto, neieškos silpnesnių ir jautresnių užgauliojimams (dėl išvaizdos, dėl fizinio pasirengimo, kalbėjimo manieros ir pan). Na na, kodėl už etaloną neėmi tarkim JAV, kuri ir yra visas NATO? Manai jų pasimokymas iš Vietnamo netikęs ir reikėjo į Iraką ir Afganistaną vežtis visus eilinius šauktinius, nes net profesionalai savo galva prikrėtė nemažai kiaulysčių?