Senutė „Windows XP“ triuškina „Windows 8“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2015-04-03 13:04
Lygina 14 metų ir pora metų. Kur per keliolika metų nupirkta kompiuterių, o kur per du metus... Windows 7 irgi nemažai laiko prabuvo, o ypač tuo metu buvo ant bangos kompiuterių pirkimas. O dabar netgi kompiuterių pirkimus stabdo planšetiniai ar išmanieji televizoriai. Daugumai namų vartotojų užtenka paskaityti naujienas, socialiniuose tinkluose pabūti, bet juk juose būti galima ir naudojantis telefonais ar planšetėmis. Va, jei prie statistikos pridėtų kompiuterių pardavimus, tada manyčiau tikrą tiesą... O dėl XP naudojimo toliau, tai pažiūrėkite kiek dar namuose žmonės turi senų kompiuterių, kuriuos naudoja dažniausiai tik sąskaitų apmokėjimui... Aš jau į tokius kompiuterius jiems siūlau diegti Linux. Įdomu kaip pasikeistų tas skaičius, jei ant Windows 7 sistemos mestų pranešimus, kad yra galimybė nemokamai atnaujinti sistemą į Windows 10? Mano nešiojamasis kompiuteris buvo pirktas su Vista, visos tvarkyklės ir pnš puikei veikė, įsidiegiau Windows 7 ir prasidėjo problemos, tai pirštų antspaudų skenavimo programa netinka, tai garso tvarkyklė nesuderinama iš Vista ir dėl to negalėjau naudotis 5.1 sistema. Tai kur naudotojas eis prie tos naujos sistemos, jei gamintojas pamiršta senesnius naudotojus? Kai tik išleido 8.1, įsidiegiau ir ją, o čia susidūriau jau su AMD Radeon problemomis, patys AMD nesistengė išleisti tvarkyklės, įsidiegė Windows universali, kurią MS patys išleido. Tai net seno 2004 metų žaidimo negaliu žaisti... bent nvidia nepamiršo naudotojų.... Tuo Apple ir gerai, turi tą pati hardware ir gali lengvai naujinti OS be problemų...
sabotan 2015-04-03 13:46
Na nenusisnekek. Os win 8 sufeilinta buvo kaip ir win vista. O reikalavimai nera dideli .7metu laptopas normaliai veike su win 8 . Tik su vga draivereis buvo bedu. Patikek tas pats ir su apple bet kadangi ji pati gamina pc ir os tai gali lengvai upgreidint
FtBall 2015-04-03 13:50
Kiaušinis atsirado pirmas, dėl to, kad višta atsirado anksčiau???
lizunas 2015-04-03 14:35
Kur tu tą "sufeilinimą" matai? Reik argumentų pateikti. Taip, pas ką buvo Win 8 ir kai buvo išėjęs win 8.1, aš žmonėms naujinau į 8.1, nes jis tikrai daugiau patogumo įnešė, o vėliau dar vienas rimtesnis Update. Jei dėl Start meniu nebuvimo, tai man jis visiškai nenaudingas, nes aš tą naują Desktop pasidaręs kaip didelį meniu, visus naudojamų programų shortcut'us susimečiau į jį. Man užtenka paspausti Win knopkę ir ten jau greit galiu iškviesti programą. O kodėl daugumai didelis "feilas", tai nežinau, nes daug merginų iš Win 7 prašė perinstaliuoti į Win 8. Jei merginos prašo, vadinasi joms tai gražu ir labai patogu.
Vaidog 2015-04-03 16:48
Arba tos tavo merginos kurios prašė perinstaliuoti iš Win 7 į Win 8 yra bukos kaip bambukai.
UTF16 2015-04-03 17:10
Windows XP buvo puiki sistema, naudojau daugybę metų. Vėliau nusipirkau visiškai naują pagrindinę plokštę, žymiai greitesnį procesorių su daugiau branduolių, naują vaizdo plokštę yra 6 kartus daugiau atminties. Padirbus nuo 30 min iki 2 val. kompas „pakibdavo“ atsitiktiniu metu be jokios priežasties. Jokio mėlyno ekrano, jokio klaidos pranešimo, jokių keistų garsų. „Minidump“ faile jokių įdomių įrašų. Mėginau ieškot priežasties išdiegdamas įvairias tvarkykles, supratau, kad tai laiko švaistymas. Įdiegiau Win 7 ir nuo to laiko tai tapo pagrindine sistema.
immortallt 2015-04-03 17:51
Arba tu užsispyręs kaip ožys, kuris naujų vartų bijo
Kadras 2015-04-03 17:55
Win 8-8.1 yra tikras feilas... Nusipirkes nauja laptopa su legaliais win8, istveriau tik apie 6men~, tai persirasiau i win7.
Kyborg 2015-04-03 19:37
Tavo logika remiantis 3.1 Windowsai turėtų būt populiariausi, deja taip nėra. Kompiuteriai yra gaminami/parduodami su paskutine išleista Windows versija. Atsiradus Vistai, su XP kompų gamyba buvo nutraukta. Nuo 3.1 versijos iki šiol kas antra Windows versija yra sėkminga. 95 nesėkminga, 98 sėkminga, Millennium nesėkminga, XP sėkminga, Vista nesėkminga, 7 sėkminga, 8/8.1 nesėkminga, o 10 pagal turimą info greičiausiai vėl bus sėkminga. Kas liečia kompiuterių pardavimus, tabletų banga jau pasibaigė, fiksuojamas pardavimų kritimas tiek pasaulinėj rinkoj, tiek Lietuvoje (GFK duomenys ir kiti viešai neprieinami informacijos šaltiniai). Nešiojamų kompų kritimas sustojo ir yra nedidelis augimas. Žmonės suprato, kad tabletas kompo neatstos, plius tabletų pardavimus pradėjo pjaut vis didėjantys telefonai. O tavo paminėti TV visiškai neįtakoja kompiuterinės technikos pardavimų (neskaitant skaitmenizacijos periodo, kai žmonės už turimus pinigus masiškai pirko TV, kompų pirkimus atidėdami kuriam laikui).
Bobinux 2015-04-03 21:17
Argumentuokit kuo WIN 8.1 yra blogai, nes visi bliauna, kad blogai, tas neveiki, tai anas... Kiek kartu prase sutvarkyti, viskas veikdavo, tiesiog nera kaip debilams padarytas sarasas ka ir kuria versija driveriu ar ko reikia irasyti. O vienintelis "minusas" tai ale start nebuvimo senojo ir Metro aplinka. Patogu viskas ir gerai, tuoj Win 10 iseis, bus ir start ir visa kita. Naudokit Linux, kad ir iOS, whatever the f*** you like. Bet nestumkit, kad patys moliai... Win 7 palaikomas ir naudokit, XP nors ir neplaikomas, bet irgi niekas nedraudzia naudoti, god damit, siulau MS-DOS isbandyti, tikra klasika arba Win 98.
bahuriux 2015-04-03 21:44
Visiems žinoma išskyrus tave, kad kas antra win yra sufeilinusi. Prie ko čia DOS?
xbondx 2015-04-03 22:37
Mašina be sankabos ne mašina? (turiu omenį automatą) Prie visko reikia priprasti, o kai pripranti nenori sugrįžti prie to ką turėjai anksčiau. O dėl visų kitų geležies problemų reikia kaltinti save, jei nėrą išleistą tvarkyklių tai nafik vis tiek rašyti win?
Bobinux 2015-04-03 23:11
Zinoma ir man, bet cia tuo paciu ir joke savotiskas, bet ar pagal tai spresi dbr, kad Win 8 feilas? ir visgi atskirti reikia Win 8 ir 8.1, nors is to pacio medzio, bet vaisiai skiriasi, manyciau Win 8.1 buvo pasisekimas, kuomet win 8 laikomas nevykusiu, o ir Microsoft sita tendencija kaip joke prieme, todel win 9 praskipino, ir perejo prie 10. Bet nu rimtai, kame beda su 8.1 ? nes atitinka windows feilo eiles numeri? Gelezine logika. Aisku galima rasti daug prie ko prikibti tuose windowsuose, bet cia jau kalba eina apie tuos, kurie giliau kapstosi ir suvokia kas kaip veikia. Taip, hibrido kernelis windowsu labai pazeidziamas, bet klausimas, kiek zmoniu realiai nukencia del to, o ne del realiai savo "bukumo"?
Kyborg 2015-04-03 23:26
Tavo svarstymai teisingi, bet tu žiūri iš advanced userio pozicijų. Paprastam useriui kardinalūs pakeitimai yra tolygūs vėžiui. kaip ir su win 8 versija, dingo visiem įprastas start mygtukas ir tragedija.
Simplicity 2015-04-04 00:01
, kad OS veiktų teisingai, o ne taip kaip Microsoft padarė. Čia kaip ir su visais tais „Cynamogenomaspdohjkl“ Android išmaniesiems— vietoj to, kad naudotųsi tuo ką siūlo gamintojas, neršia per forumus ir torrentus, kad ką nors nestandartinio įrašytų, nes taip „veiks greičiau“.
Tommis 2015-04-04 01:45
Moteriškė turi kompą (toshiba pigena, AMD E1 platforma), turi internetą (3G per USB modemą; lėtas, bet skype ir delfi pavelka), todėl turėtų gyvent ilgai ir laimingai, bet… Kompas pirktas prieš metus, todėl ten „sukasi“ WIN8. Ir čia, mielieji IT specai ir žinovai, pabandykite įsivaizduoti šitą „monstrą“, atsinaujinantį į WIN8.1! Galiu tik pasufleruoti: interneto dama neturi beveik mėnesį (pabandykit 1GB atsisiųsti 50 kB/s greičiu + internetas naudojamas juk ne vien tik atnaujinimams siųstis!), paskui kompas savaitę „įsijungia“ ir „išsijungia“ vos ne po pusvalandį („installing updates“) kol, galų gale, viskas baigiasi tuo, kad kompas pasileidžia, tačiau darbalaukis neužsikrauna (juodas ekranas su jame lakstančia „pelyte“). Pabandžius aiškintis iškarto matyti, kad nieko nebus - pusė servisų nepasileidžia, „refresh'as“, pusvalandį pasikankinęs, išmeta „sorry…“, nors „safe mode“ lyg ir funkcionali… Ir vel klausimas jums, mieli specai ir visų kompiuterinių galų žinovai — kaip jumi manote, ką ta moterėlė apie WIN8 galvoja? Ir vėl galiu tik pasufleruoti: atsakymą rasite perskaitę komentuojamo straipsnio antraštę Va todėl, mieli technologijų ąsai, aš jums išdidžiai ir atsakingai pareiškiu: tol, kol moterėlės nebus laimingos, WIN8 bus visiškas GAIDYS! Ir MS tai puikiai supranta, todėl ir win10 bus greit ir free Žinia, kai kuriems rimtiems „ąsams“ šita istorija sukels juoką ir jie puls aiškinti, ką ir kaip reikia daryti, kokius -uxus instaliuoti ir kokių ne, tačiau nesivarginkite, problema jau išspręsta, pridedant dar vieną kompą prie jau egzistuojančių 54%. Ir svarbiausia — dar viena laiminga ir savo „beveik tokiu pačiu, kaip ir senasis“ kompu neatsidžiaugiančia, moterėle pasaulyje daugiau! O juk tokių moterėlių nuo win8 pasirodymo laikų buvo ne viena ir ne dvi
Simplicity 2015-04-04 09:08
O kas čia tokio? Pamenu kaip 2009 metais į mūsų parduotuvę įžengė senjoras, kuris sakė, kad negali savo Windows XP SP2 į SP3 atsinaujinti, nes tebenaudoja dial-upą. (Airijoje toks internetas tada dar buvo nemokamas, nežinau kokia situacija šiandien.) Tai gal nedarom išvadų paėmę vieną radikalų pavyzdį? Kalbant apie tavo atvejį, tai pats iškart sukišai Windows 7 SP1 ir normalaus interneto pagalba per naktį suleidai visus reikiamus atnaujinimus (jei tik nenaudojai kokio nors rusiškai gudraus ISO su integruotais vėlesniais atnaujinimais). Reikėjo įrašyt Windows 7 ir atiduot, kad pati pradžiai susirinktų visus reikiamus atnaujinimus iki SP1, o po to dar ir SP1 parsisiųstų— irgi būtų žagsėjus su tuo savo mobiliu internetu. Po kokių kelių savaičių būtum gavęs kompiuterį atgal su puse neveikiančių servisų, nes ne kiekvienas gali sulaukti kol E1 parodijos baigs atnaujinimus diegti.
Creatium 2015-04-04 10:12
Užtenka pažiūrėti į statistinius duomenis ir bus aišku feilas tie Windows 8/8.1 ar ne.
pe3 2015-04-04 10:53
Tiems kas mokejo isnaudoti win7 naujoves ir jas naudojo tai nera jokio skirtumo ar w7 ar w8 ar w8.1, nes ant visu ju paspaudus "start" ant klaviaturos ir rasant is karto ko ieskai, greit suranda ir paspaudus enter pasileidi ka reikia. Kiek as susiduriau, tai didziausia silpnesniem ir koncervatyvesniems useriams problema buvo ta, kad nezinodavo kaip islipti is metro (start meniu). Metro yra patogus touchui, o jei yra pele, tai yra ir klaviatura, su kuria zymiai greiciau viska gali susirast ir paleist, o ar ten metro ar troleibusas jokio skirtumo. O win+r pats geriausias launcheris, kuris turbut ir ant w95 veikia, tik reikia zinot ko nori O del tu feilu ir nefeilu su win distribucijom: priminkite kurie langai tik iseje buvo is karto be problemu veikiantys ? Naudoju nuo w3.1 iki w8.1 ir nepamenu nei vienu, kurie gerai dirbtu kol neisleista puokste updeitu. Panasi sutuacija yra ir su Linux, kas dirba zino, kad nereikia siusti naujausios versijos softo, kol prie jo nera prieraso "stable". O updeitu irgi atitinkamai nemazai, kaip ir languose priklauso nuo naudojamo softo kiekio. Obuolys sitoj vietoj turputi turi pranasuma, ten tokiu problemu reciau pasitaiko, bet irgi ne sventa karve, o jau ir spywaru/malwaru vis daugeja jam. Nors pradedanciajam naudotis kompiuteriu, jei finansai leidzia tai idealus variantas, nes labiausiai "user friendly" aplinka. Nors pacio dazniausiai naudojamas stalinis kompas sukasi ant tu paciu XP, vien del to, kad garso plokstes draiveriai normaliai veikiantys yra tik XP. Bet nematau problemu kol kas tame. As itariu, kad nemaza dali XP vartotoju laiko softas specifinis (pvz kokiai nors irangai valdyti) turimas kompiuteriu vienetu skaicius (pvz bankomatai, ant daugumos XP sukasi) ir hardwaras naudojamas (kaip, kad ir mano atveju) ir del situ priezasciu juos dar ilgai naudos, kam keist jei viskas veikia, kas reikia kad veiktu? Ipac jei yra kitas ir dar net ne vienas kompas (pvz imoneje ir daznuose namuose).. Zodziu visos OS turi savo privalumu ir savo trukumu.
keturi 2015-04-05 19:46
Butu labiau informatyvu ir zymiai idomiau jei abieju pusiu komentatoriai, tiek palaikancius tiek keiksnojancius win 8 ir 8.1 vis tik susitartu ar tai yra programinis ar rinkodarinis "feilas". As pats pries du metus viena personalini kaip serveri pakuriau draugeliui ir kadangi tuo metu win 8 buvo taikoma milziniska nuolaida nupirkau butent juos, o ne win7 ir kiek zinau serveris iki siol dirba ir ne sykio nebuvo isjungtas ar perkrautas. O del start mygtuko nebuvimo tai viska tragikomedija - ivedi i google "start button win 8", pasirenki pagal skoni is daugybes ismestu variantu ir po pusnatros minutes tas mygtukas atsiranda, o jei instaliuojant dar ir varnele nepatingi uzdeti ties disable metro tai ir tos lietimui pritaikytos aplinkos daugiau tuose windousuose neisvysi, nors kam tokio apliku dualizmo microsoftui prireike jei ir win7 puikiai lieciasi irenginiuose su lieciamais ekranais iki siol nesupratau, ypac turint galvoje visuomenes pasipriesinima languotajam interfeisui. O ponaitis kas antru windowsu skaiciuotojas lyg tai ne visas windowsu versijas sukaiciavo kad gautusi kasantriniu "teisingu" windowsu seka.