Apyrankė su Intel Curie leis robotus valdyti gestais  (0)

Kūrėjams skirtame Intel forume IDF 2015 (Šenženas, Kinija) kompanijos generalinis direktorius Brianas Krzanichius parodė, ką sugeba speciali apyrankė, sukurta ypač kompaktiško procesoriaus Curie pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis Engadget. Šių metų pradžioje pristatytas Intel Curie procesorius priklauso itin taupių sprendimų klasei, jis palaiko 32 bitų instrukcijas, turi 384 Kb flash kaupiklį ir 80 Kb SRAM atmintį. Be paties procesoriaus apyrankė turi Bluetooth adapterį, kombinuotą daviklių sistemą su akseleratoriumi ir giroskopu, taip pat akumuliatoriaus įkrovimo bloką.

Renginio metu Intel vadovas demonstravo, kaip rankų judesiais jis gali valdyti keturis robotus – vorus: buvo galima aktyvuoti „voragyvių“ kojas, uždegti juose įmontuotas LED lemputes, priversti judinti galūnes, o galiausiai juos ir vėl „užmigdyti“.

Pristatymo pabaigoje viską vainikavo kompanijos „Ars Electronica Future Lab“ sukurti dronai – kvadrokopteriai „Spaxels“, kurie geba ore piešti įvairias figūras ir netgi parašyti žodžius, tam pasitelkdami įvairiaspalves LED lemputes. Ar jie kaip nors susiję su Intel Curie projektu, procesorių gigantas nepranešė.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)