„Samsung“ išradingai pasišaipė iš „Apple“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2015-05-01 11:43
, buvo prieš beveik 10 metų "Mac vs PC" kampanija. O kad iš žmonių šaipytųsi, tokio dalyko išvis niekad nebuvo Apple reklamose.
vanduo4 2015-05-03 02:58
Kai nesugeba aplenkti, tai bent jau pasišaipo. Apgailėtina marketingo strategija. - Beje, šitas straipsnis yra totalus melas. Apple niekada nesišaipo iš savo konkurentų. Jiems to netgi nereikia. Konkurentai plėšosi bandydami parodyti, kad sugeba neatsilikti nuo Apple technologijų. Gaila tik kad Apple produkcija brangi. Samsung produkcijos daugiau niekada nepirksiu. - Remti tuos idėjų "vagis" ir šaipymąsi viešai - tolygu savigarbos neturėjimui.
rwc 2015-05-03 05:33
Apple pažeidė įstatymus (tiesioginė lyginamoji reklama JAV ir ES draudžiama), o Samsung nieko nepažeidė. Tiesiog reklama tikslinei auditorijai, susijusi pagal sritį ir raktažodžius. Įprasta praktika, kažkuria prasme netgi gera (nors kai kam atrodo, kad reklama savaime negali būti gera). Taip kad, fanboiz, baikit purkštaut. Abejoju, ar Samsung apskritai bandė iš ko nors pasijuokti, ar tiesiog taip gavosi netyčia. Pasijuokt galima nebent iš Apple marketingistų aplaidumo, kad jie patys Gūglui nesumokėjo. O gal čia užgautos pyplio ambicijos? Juk Apple vaizduoja taaaaip baisiai susipykę su Google, ogi Samsungui Google strateginis partneris. Reklama irgi yra verslas: dykai prime-time negausi, nebent visai nėra kuo eterio užkišti. Gaila Applui tų kelių baksų, kad ir jų reklama viršuj sėdėtų, a?
Eič 2015-05-03 08:20
KĄ? Tai Apple yra ta kompanija, kuri atsilieka nuo Samsungo 1-3 metais. Samsung visada pirmauja idėjomis ir naujovėmis, Apple po metų tuos pačius dalykus paskelbia kaip naujoves. Kai kuriuos dalykus patobulinę, kitus sugadinę. Bet tai gi naujovės. Aš iš tikro nesuprantu už ką tiek mokėt. Iphone 6 gali lygintis su Galaxy S4, kuris jau visiems net atsibodo ir kaina per pusę mažesnė. Vienintelis Samsung minusas, kad gamina lopetos dydžio telefonus, bet tą taip pat perima Apple.
Eidumukas 2015-05-03 10:08
Lyginamoji reklama leidžiama, tiesiog turi būti objektyvi, neklaidinanti, nemenkinanti konkurento ir t.t. Prekybos centrai ir mobilieji operatoriai realiai tokią reklamą rodo Lietuvoje. O šiaip gal mažai tokių reklamų būtent dėl reikalavimų aukštų.
Paprastas_zmogus 2015-05-03 11:17
Ar nekeista, tada, kai 1-3 metais atsilikusios kompanijos produktas savo realybėje veikia ne tik ne prasčiau, bet neretai ir dar geriau? Apie vadinamąsias Samsung naujoves išvis net nėra ką šnekėti - viskas, kas pas juos padaryta gerai, yra nukopijuota nuo kitų. O kas sugalvota pačių, tai praktikoje visiškai nereikalingi šūdukai, skirti tik parduotuvėje pademonstruoti, kad žmogus pasakytų "wow"
Eič 2015-05-03 12:27
Ką? Kur? Vos pasirodo naujasis aifounas iš karto paplinta internete pranešimai apie tai, kaip kamera fotografuoja blogai, telefonas lankstosi ir t.t., o Apple atsakymas: nemokate naudotis telefonu. Samsung kuria daug telefonų, o nesąmonių yra maždaug tiek pat, kiek ir pas Apple, kuri paleidžia 1 telefoną per metus. Jei tas kvadratinis centimetras ant Iphone dizaino, kuriame yra pažymėtas atkąstas obuoliukas, nekainuotų papildomų šimtų dolerių, svarstyčiau Iphone pirkimą. Dabar tiesiog labai išsikėlę į aukštumas ir mano, kad neturi konkurentų.
DimQa 2015-05-03 13:05
ISG 2015-05-03 13:42
Neatsibodo pliektis del situ nesamoniu? kieno telefinas geresnis, wtf.........
rwc 2015-05-03 16:34
Būtent dėl to Samsung neturi erdvės inovacijoms. Išvis, jie yra užspausti į kampą. 2-3 metus kurti ir išbaigti kažkokią inovaciją ir paleisti flagmanus su pasenusia OS beprasmiška (anokie būtų flagmanai: naujų Androidų rinką netruktų užimti tokie kaip HTC ir Huawei). Kurti „paskutinės minutės“ inovacijas - prestižo gadinimas, nes niekas nenori lūžinėjančio ir nesuderinto produkto. Taigi, jie pasirinko tarpinį (mano manymu, labiausiai nevykusį) sprendimą: kuria 2-3 metų platformai, o paskutinę minutę bando užmauti ant šviežios OS. Taip ir gaunasi (be kitų priežasčių, tarp kurių - prastai veikianti vidinė vadyba) „pusiau skusta - pusiau lupta“. Krūva inovatyvių galimybių dubliuojasi su jau esančiomis alternatyvomis pačiame Androide, viena kitai trukdo ir nė viena alternatyva neveikia padoriai. Samsung būtų „mano markė“ vienu iš 2: - jei jie nebandytų naudoti naujausių OS, bet išbaigtų savo priedus su 2-3 m. senesne OS ir paleistų kokybišką produktą be tų „wow“ elementų, kuriems reikia naujų OS galimybių; - jei jie apskritai kuo mažiau kustomizuotų ir verčiau arba dėtų beveik originalų Androidą, arba sumokėtų Gūglui, kuris pagamintų jiems tuos „wow“ fyčerius (bet kur tada Samsung brandas? kuo jie skirtųsi nuo Nexus ar Huawei?).
Eidumukas 2015-05-03 19:38
rwc, konkurentą tiksliai nurodyti galima. Tiesiog tada reikia lyginti produktus ar paslaugas tų konkurentų, o ne tiesiog nurodyti, kad jį pažemintum ar pan.
rwc 2015-05-03 20:12
Eidumuk, būtent: ... 2) reklamoje yra lyginamos prekės ar paslaugos, tenkinančios ir būdingų savybių, taip pat gali būti lyginama ir kaina; ... 5) reklama nediskredituoja ir nemenkina konkurento prekių ar paslaugų ženklų, firmos vardo, kitų skiriamųjų žymenų, jo prekių, paslaugų, veiklos, finansinės ar kitokios padėties; Mac vs. PC pažeidinėdavo šiuos punktus. Kuriuos punktus pažeidinėja Samsung?
Paprastas_zmogus 2015-05-03 20:17
Aš Windows naudotojas esu kelis kartus į 4 mėnesius, kai sugalvoju ką nors pažaisti. Todėl nesu labai susipažinęs su naujausių versijų veikimu ir apskritai kokybe. Windows XP mano akimis buvo šūdų šūdas, kurio tikrai tikrai nepasiilgstu. Ir jeigu tu sakai, kad tas šūdas yra geriausia, ką MS sukūrė per tiek metų... Tai matyt padariau teisingą pasirinkimą
Eidumukas 2015-05-03 21:09
rwc, man pasirodė, kad apskritai kalbi, jog negalima konkurento reklamoje minėti. O šiuo konkrečiu atveju nesikišu, o aš tiktai dėl ES reglamentavimo rašiau.
rwc 2015-05-03 21:36
Aš asmeniškai pastebiu tik tokį progresą, kad su naujesniais modeliais veikia mandresni apps'ai (mano nuomone, čia yra tik apps'ų programerių bėdos - backportinti gatavą produktą į senesnį modelį dažniausiai trivialu; tik jie paprastai tingi išbandyti su mažesne rezoliucija ar išjungti kažkokį efektą, kuriam reikia speifinio hardwaro). Taip pat pastebiu regresą, kad su kur kas galingesniu HW tų pačių apps'ų naujesnės versijos veikia ne ką ne greičiau, nė velnio ne patogiau ir vis apauga papildomais fyčeriais, o bazinis funkcionalumas nuo to tik genda. Ar čia progresas, kad įstrižainė padidėjo coliu? O gal kad korpusas suplonėjo puse mm? Rimtai, kam telefone reikalinga tokia rezoliucija, kad pikselių be mikroskopo neįžiūrėsi? Kiba kas nors telefone žurnalus maketuoja. Nori tipografinės rezoliucijos - pirk profesionalų 24" monitorių, bet ir jis neturės tokios rezoliucijos kaip Retina, nebent... 16 000 x 9 000 px? Nemačiau dar tokio. Ai, kamera... Koks idiotas tikisi išlaužti gerą optinę kokybę su rakto skylute uodegoje (pun intended)? Nusipirk muilinę už 100€ ir bent objektyvas puspadoris bus - fotkinsi geriau už bet kokį aifoną. Esmė ta, kad tų naujausių fyčerių niekam nereikia, nebent pasipuikuoti „mano pusiau-ragelis-pusiau-planšetė gali, o tavo tai ne!“. Bent jau tol, kol atsiranda kritinė masė tikrai naudingų apps'ų, kurie, pvz., be 3 GB RAM nevažiuoja (iPhone 6 teturi 1 GB, hahaha!). Trumpai tariant, darbe esu laikęs visus flagmanus, bet nė vienas manęs tiek nesužavėjo, kad pirkčiau naują. Po poros metų, kai S6 taps biudžetiniu - gal ir nusipirksiu, bet tuomet man bus dar labiau dzin specifikacijų palyginimai su iPhone. Jei naujas iPhone 6 tuomet kainuos pigiau nei S6 - gal ir nusipirksiu iPhone 6, kas žino ;]
rwc 2015-05-03 21:44
PC kenčia nuo virusų, ne tik netelpa į šiuos du atvejus, bet yra ir neobjektyvu, ir melas. Ir apskritai - priežastis yra ne PC platformos skylėtumas, o populiarumas. Lygiai kaip dabar Android, Flash ir Java. Daug įrenginių X daug įvairovės X daug vartotojų, nežinančių ką turi = platus atakos vektorius. Ne platformos bėda, kad ji populiari, naudojama visur, kur tik įmanoma, ir kad griežtai nedraudžia vartotojui šauti sau į koją.
rwc 2015-05-04 00:08
Kalbu apie funkcionalumą ir ergonomiką. Po Windows XP Classic man eina: MacOS 7, KDE 4, OS/2, Win 7 (viskas classic). O visokie Gnomai, Unity, Win 8 Metro, MacOS>7 tai hmmm... norėsiu pažiūrėti paveiksliukų ir gražių efektų - nueisiu į Žilinsko galeriją.
Paprastas_zmogus 2015-05-04 15:11
rwc, Prašom pateikti kokią nors nuorodą, kur būtų rašoma apie tai, kad Microsoft padavė Apple į teismą už Mac vs PC reklamas. Aš niekur apie tai neradau jokios info. Man atrodo, kad tu tikrai kažką sumaišei. Windows XP yra pati nepatogiausia ir sudėtingiausia OS, kokią tik teko naudoti. Kai apie techologijas sakoma "morališkai paseno", tai pirmiausia į galvą ateina būtent Windows XP. Mano galva Windows 7 yra daug paprastesnė ir patogesnė sistema nei XP. Ir nematau visiškai nieko blogo, kad sistemos dabar ne tik patogios, bet ir gražios. Nu ir kas, kad efektai? Tegul būna tie efektai. Maloniau dirbti, kai aplinka graži.