Pirmieji atsiliepimai apie naująjį Rusijos tanką: jis grėsmingas, bet panašu, kad genda ir leidžia tepalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ISG 2015-05-06 13:00
Tai kas cia per tankas. Dizainas kaip 80metu. Kazkokiom 2mm skardom apdetas, sarvu ploksciu vyriai atviri. Pats tankas aukstas - lengvas taikinys lauke. Nesuprantu nieko....
Arns 2015-05-06 13:09
Didesnis taikinys net už tanką, dar plonesnis šarvas, nepaslėptos kniedės...
mnv 2015-05-06 13:19
Ok ok. T-14 geriausias tankas pasaulyje. Be analogu zinoma. Iki Berlyno per 3 dienas nuvaziuotu.
Azys 2015-05-06 13:49
nereikia lyginti tarpkojo organo su pirštu, pėstininkų kovos mašina nėra tas pats kas tankas. Jei jau lyginti tai bent su panašios kategorijos aparatu, kaip kad p.korėjiečių K2
Arns 2015-05-06 14:05
...
prusas 2015-05-06 14:17
Pasiskaičius pačių rusų spaudą, panašu, kad šis tankas turi tik vieną tikslą plauti valstybės pinigus. Kaip kažkas pasakė, pelningiausia statyti tiltą išilgai upės. Olimpiada 50 milijardų, 3-4 kartus daugiau nei pasauliniai analogai, naftotiekis į Kiniją irgi apie 50 milijardų, kai Jukos siūlė tą patį už 5, tankas už 8 milijonus, kai geriausi pasaulio analogai 2-3 milijonai. Atsižvelgiant, kad šiais laikais pusę kainos sudaro elektronika, kurios rusai neturi , panašu, kad bus superbrangi eilinė balvankė.
Arns 2015-05-06 14:33
Prusas, tu pažvelk į tą korėjiečių K2 - 8,8 mln $. japonų Type90 - apie 7,4 mln $, prancūzų AMX Leclerc iš vis 9,3 mln eurų ir buvo pats brangiausias tankas iki euro smukimo dolerio atžvilgiu (kai patys prancūzai sau tuos 400 pirkosi)...
prusas 2015-05-06 15:02
Aš neesu ginkluotės specialistas, bet kiek kaip eilinis skaitytojas randu, tai geriausiais tankais laikomi,amerikonų Abrams, vokiečių Leopard 2, žydų Merkava. Į jų kainas ir orentuojuosi. O kas liečia kainos kritiką, tai čia ne aš sugalvojau. Tiesiok palandžiok po rusų karinius forumus , ne to dar išgirsi. O ten specai ir jie nekreipia dėmesio į propogandą, nes jiems reikės juos naudoti, ir deda jie tą tanką į šuns dienas.Tankų progresas jau ne mechanikoje, o kitose disciplinose. Be to visi šie tankai yra sovietų laikmečio tankai, ir kol kas nematyti, kas T14 būtų geresnis už tuos senukus.
DJ_LFS 2015-05-06 15:12
Apgailėtina ta valstybė, tiksliau vietovė. Manau ateityje jos vietoj suskirs bent trys valstybės - Maskovija, Siberija, Jakutija.
Arns 2015-05-06 15:18
prusas, tavo minimi tankai geri, bet buvo... Taip, daugeliui valstybių net tokie modeliai dar būtu naujovė, tačiau tai senos kartos tankai, ir net amerikiečiai jau kalba(ar net dirba) prie naujojo tanko. Kam? Pirmiausiai todėl, kad šie tankai jau skaičiuoja kelis dešimtmečius ir nebeužtenka vien smulkių bokštelio atnaujimų. Atsirado tokios naujovės kaip multiplatforma ir keičiami moduliai. Galų gale nemažai tankų kurti Šaltojo karo metu, tad jie turėjo labai siauras roles ką atlikti (kaip ir naikintuvai: lengvieji, sunkieji bombonešiai, atakos, oro kontrolės ir t.t.), išlaikyti krūvą skirtingų objektų sudėtinga, gi skiriasi dalys, remontas, reikalinga amunicija... Pažvelk į aviaciją, kiek JAV skirtingų turėjo lėktuvų: F-16, F-18 įvairios modifikacijos, F-15, o viską tuoj ketina pakeisti vienu vieninteliu F-35 su tam tikrais skirtingais paketais. Būtent dėl aptarnavimo atpiginimo. Dabartinės karinės mašinos nebe metalo kalnai, kur plaktuku pakalei ir tiek to remonto. Minčių gali būti įvairių, tačiau abejočiau tokiomis nuomonėmis. Tankas gi dar nepristatytas oficialiam naudojimui, ir tik gana nedidelis ratas žmonių ties juo dirbo. Kai bus priimtas į tarnybą, buvę tankistai (ar esami) nemažai pateiks informacijos, tiek žurnalistai tiek tikri ekspertai matys tankus pratybose (tokios kaip Zapad yra atviros ir akredituotiems atstovams). Va tada ir paaiškės koks tai per tankas. Dabar nemaža dalis kritikos iš patiko/nepatiko vaizdas kaip aikštėje atrodo.
namaste 2015-05-06 15:28
Teisingai, tankas turi pasirodyti kovos lauke (tikėkimės tik pratybose), kad galima būtų spręsti apie jo galimybes, o ne vien iš nuotraukų ir pezalų. Nors kai projektas buvo nutrauktas ir nebefinansuojamas valstybės, kaži ką pavyko Uralo gamyklai savo jėgom sukurti.
sabotan 2015-05-06 16:29
Kad sitas tankas yra toligus leopard 2 chalanger 2 abrams m1a2. Kuo sis tankas skiriasi nuo vakarietisku tuo kad igula sudaro 3 zmones ir yra automatinis uztaisymas. o Kaip jis veikia karo lauke ir kiek jis yra atsparus gedimam parodo laikas. O del kainos tai tikrai brangus jai paimsime vidutinius atlyginimus
prusas 2015-05-06 16:40
Šiandien eilinis aviamodelistas pajėgus pasidaryti radiobangomis valdomą modelį, galintį nešti 1 RPG7 granatą. Veikimo radiusas apie 15 km,GPS, tiesioginis vaizdoryšys taigi ir taikymo. Tai tiesiog iš aviamodelių bandytų parduoti mūsų gynybos ministerijai kaip valdomus taikinius, charakteristikų.Nekalbu apie Amazon Prime Air galinčius ant tanko stogo padėti 2,3 kg komuliatyvinę granatą. Aš tai sakau tik dėl to, kad šiuolaikinis tankas, tai ne monstras su nepramušamais šarvais, o visa aktyvi gynybos sistema, kuri vienaip ar kitaip parenta elektronika, radiolokacija, antiraketomis, kalbos jau eina apie lazerinę gynyba, elektromagnetines patrankas , valdomus GPS sviedinius ir t.t. Visa tai puikiai susideda ir ant senų šarvuotų monstrų, nes ten viskas iš esmės jau išspausta, ką vakarai supranta ir tik modernizuoja tankus. O kai matai tą patį, kas jau buvo prieš 30-40 metų su nedidelėm racionalizacijom, gal ir nieko blogo, bet kai tai pateikiama kaip super-duper juokinga. Vienintelis tikrai geras sprendimas, tai vieninga platforma. Bet rusų atveju, kur jie dės dešimtis tūkstančių T60---T90, BMP ir kiek toks perginklavimas iki pigios bendros platformos kainuos? Ar tai ne tilto išilgai upės statymas?
Arns 2015-05-06 17:20
Prusas, tai ką tu kritikuoji? Visi gaminasi, nes nėra taip lengva įdiegti tiesiog kitą bokštelį tankui, jei visą sistemą reikia keisti, nes ji nepritaikytą. Taip pat atsiranda kitos naujovės korpusų atsparume ir t.t. Visi pamažu atnaujina tankus, tas pats tavo Abrams pristatydas dar praeito amžiaus devintam dešimtmety. Iki 2020 pranešta jog bus pradėtas kurti M1A3. Japonai jau turi kelias dešimtis Type10 http://en.wikipedia.org/wiki/Type_10 tankų, nors jau minėtas brangusis Type90 pristatytas buvo vos 1990 m. bene vieninteliai vokiečiai/turkai dar iš leopard2 bando kažką spausti. Gali į wiki pasižiūrėt http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ma ... generation Kur dės rusai senus tankus? Jau dabar vienus demontuoja, kitus parduoda kitoms šalims, kurios nėra pajėgios nei pasigaminti nei įsigyti pačių naujausių tankų. Reikalas toks, kad senus rusiškus tankus nėra lengva pritemti iki šiuolaikinių standartų dėl pačios konstrukcijos, reikia daug perprojektuoti (ką ir daro serbai, kroatai, ukrainiečiai). Rusija yra pajėgi tiesiog susikurti naują tanką atitinkanti keliamus naujos kartos reikalavimus, o ne tiek pat mesti senienoms.
prusas 2015-05-06 18:00
[quote="Arns"Rusija yra pajėgi tiesiog susikurti naują tanką atitinkanti keliamus naujos kartos reikalavimus, o ne tiek pat mesti senienoms.[/quote] Netikiu. Turėjau kaip technikos direktorius prižiūrėti poliakales dirbančias Baltarusijoje ir Kaliningrado srityje. Tai tie patys 60 tonų traktoriai labai panašūs į tankus. Ir buvau vienas didžiausių kontrabandistų temdamas atsargines dalis jų remontui. Hidrosiurbliai, hidro varikliai, elektronika, variklių dalys, hidrocilindrai, manžetai. Nieko rusai neturi. Viskas importuota. Reikėjo kai ką pasigaminti vietoje, neįsivaizduojamas technologinis skurdas. Ieškant gamybinių bazių remontui teko lankytis karinėse gamyklose. Viskas pensijinio amžiaus ir nugyventa. Gaminti naujausių technologijų serijinę produkciją reikia turėti atitinkamas technologijas kurių rusai deja neturi, arba turi labai mažai. Todėl internautai ir juokiasi iš eksperimentinių modelių, o ką galima padaryti su klibančiomis staklėmis. Idėjų visi turi, ir gerų idėjų, bet to neužtenka. Kai jos bus įgyvendintos netinkamu technologiniu lygiu liks tik didelis piššš. O blogiausia tai darbuotojų kvalifikacija. Seni jau išėjo, jaunimėlis nemoka ir nenori dirbti.
Arns 2015-05-06 18:09
prusas, tai iš ko jie lėktuvus gamina? Kodėl JAV taip isterikuoja net dėl senų nurašomų S-300 pardavimų kitoms šalims? Kodėl tuos pačius povandeninius laivus yra kas perka? Moka pagaminti. Galų gale ir gaminančių neretai ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti... Iš vis, nenuvalkiokim šios temos kaip visokie hamman ir niemd priteršė apie raketas diskusiją. Nuo realių faktų pereini prie paskalų mačiau, girdėjau kažkas juokėsi... Dar suprasčiau jog rimtų analitikų nuomonę pateiktumei, būtu galima vienokias kitokia išvadas lyginti. Dabar iš paveiksliuko pasakyti kuris tankas geresnis niekas neturim kvalifikacijos.
Absoliutas 2015-05-06 18:36
Idomu ar sitie tankai "net analog v mire" irgi dalyvaus parade?
prusas 2015-05-06 18:41
Na ir kokius naujus lėktuvus jie pagamino nuo SSSR laikų? Dirbant "Vibrotechnikoje" teko lankytis po aviacijos gamyklas. Techninės kontrolės skyrius užsakė 0,1 mk tikslumo variklių ašių mušimo matavimo įrangą. Geriant su cecho viršininku jis verkė, kad TKS pamatuoti galės , o kuo matuoti jiems gaminantiems. Nuo sovietų laikų yra likę milžiniškos gamyklos, tarp cechų autobusai kursuoja. Bet konversijos laikais didžioji dalis žlugo. Įranga išėjo į metalo laužą, kaip ir pas mus. Kažkiek suspėjo susipirkti iš vakarų, bet jai visai reikalinga priežiūra ir atsarginės dalys, kurių gavimas dabar apribotas. Taip korpusus atlies, bet to naujausiai technikai neužtenka. Kol dar likus kad ir sena technologijų dalis, jos lygyje ir eksperimentiniai modeliai dar padaromi, bet serijom to neužteks, kitaip kaina šoks visa eile. Tu turbūt nematei įrengimų stovinčių ant aslos . O galėčiau Zeliniograde parodyti karinę gamyklą, kurios bokšte dar likusi nuo karo laikų sviedinio pramušta metro skylė. Negalima Rusijos pasiekimų ekstrapoliuoti remiantis mūsų patirtimi. Tai tiesiog kitas, mūsų jau užmirštas pasaulis, ir jis tikrai labai atsilikęs.
Nerkus 2015-05-06 18:57
Merkava išvis labai specifinis tankas kuris yra pritaikytas tik Izraeliui ir kitose sąlygoje jis nelabai ir galėtų kariauti. ARNS, ar tikrai bus bus kuriamas naujas Abramsas M1A3, ar tai nebus A2 modernizacija? Kiek teko skaityti, kad JAV visai nebesiruošia naujų tankų kurti, nes jie yra per brangūs, tikrame mūšyje išgyvenimo laikas trumpas. JAV padėjo ant srykeriu dėti tanko bokštus. Straikeriai labai mobilūs, lengvesni, pigesni, o su tanko bokšteliu ir smogiamoji jėga beveik tankui prilygsta.
Splius 2015-05-06 19:15
Eilini syki ruspalaikiai irode jog jie NIEKO nemoka kurti!!! Kodel straipsnyje neminima sitos ATMATOS kaina? Kkuri sieka 8 milijonus uz vieneta... Kai tuo tarpu 1 Abramsas kainuoja jei atmintis neapgauna 1,5 mln...uz tuos 8 mln iseitu 5 Abramsai (1 ar 2 uztektu,kad padetu i vieta sita ATMATA) ir dar visiems METAMS kuro uzsipilt iseitu uz likusius pinigus. Galu gale JAV seniai dominavimas ore yra garantuotas taip,kad sitos ATMATOS bus tik geras JAV dronu taikinys ju pilotams pasitreniruoti.