Pirmieji „Apple Watch“ nusivylimai: neveikia su tatuiruotėmis ir trikdo sveikatą  (35)

Kai kurie „Apple Watch“ pirkėjai teigia, kad šis išmanusis laikrodis sutrikdė jų sveikatą. „Apple“ aiškina, kad pirkėjai patys kalti – nežinojo esantys alergiški tam tikroms medžiagoms, arba tiesiog nemoka šių įrenginių nešioti. Dar viena netikėta žinia: laikrodžiai tinkamai neveikia žmonėms, kurių rankos yra tatuiruotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodžius pirmiesiems pirkėjų skundams dėl odos sudirginimo, „Apple“ pateikė paaiškinimą, kad laikrodžių gamyboje naudojamos medžiagos buvo nuodugniai ištirtos dėl galimo poveikio žmogaus sveikatai, konsultuotasi su dermatologais. Ypač daug dėmesio skirta detalėms, kurios dėvint įrenginį liečia odą.

Nepaisant to, anot kompanijos, gali pasitaikyti retų atvejų, kuomet laikrodžiai dirgina odą dėl alergijos, medžiagų sąlyčio su prakaitu ar muilu, aplinkos faktorių ir kitų dalykų. Ypatingą dėmesį turėtų atkreipti žmonės, alergiški nikeliui ir metakrilatams.

„Jei esate alergiški nikeliui, šios medžiagos yra „Apple Watch“ laikrodžiuose – pilkame „Apple Watch Sport“, kai kuriose nerūdijančio plieno „Apple Watch“ apyrankėse ir magnetuose laikrodyje bei apyrankėse“, – nurodo kompanija, pridurdama, kad šio metalo kiekis neviršija griežtų Europos reglamento REACH normų.

Taip pat, jei jūsų oda jautriai reaguoja į lipnias medžiagas, derėtų pasisaugoti laikrodžio korpuso ir nenaudoti apyrankių „Milanese Loop“, „Modern Buckle“ bei „Leather Loop“ – jose yra nedidelis kiekis metakrilatų. Jie naudojami ir kai kuriuose pleistruose.

Be to, „Apple“ neatmeta galimybės, kad dėl odos pažeidimų kalti... patys vartotojai, nemokantys deramai dėvėti išmaniojo laikrodžio. Esą vieni apyrankę pernelyg užveržia, kiti juos nešioja perdėm palaidai. Spaudžianti apyrankė gali dirginti odą, o laisva – trintis.

Tai ne pirmas kartas, kai „Apple“ piktinasi savo pirkėjų nemokšiškumu: kai prieš kelerius metus „iPhone 4“ pirkėjai puolė skųstis ryšio problemomis, tuometinis „Apple“ vadovas Steve'as Jobsas pareiškė, esą žmonės telefoną laiko neteisingai. Alerginę reakciją patiriantiems „Apple Watch“ vartotojams patariama kreiptis į dermatologus.

Su panašiomis problemomis anksčiau buvo susidūrusi ir sportinių apyrankių gamintoja „Fitbit“. Po to, kai vartotojai ėmė skųstis apyrankių „Fitbit Force“ sukeliamu odos dirginimu, kompanija suskubo įrenginius atšaukti iš prekybos.

Nepritaikyti tatuiruotiesiems

Prieš kelias dienas „Apple“ patvirtino dar vieną netikėtą išmaniojo laikrodžio trūkumą: jis tinkamai neveiks, jei ant rankos yra tatuiruotė.

Laikrodyje esantis širdies ritmo matuoklis naudoja infraraudonuosius spindulius arba žalią šviesą, tačiau tatuiruotės jiems gali trukdyti nustatyti tikslų širdies pulsą. „Ilgalaikiai ar laikini jūsų odos pakeitimai, tokie kaip tatuiruotės, gali turėti įtakos širdies ritmo jutikliaus veikimui. Kai kurių tatuiruočių dažai, formos ir tankis sensoriui gali blokuoti šviesą, o tai trukdo fiksuoti tikslius duomenis“, – nurodė kompanija.

Yra ir dar viena problema: tuos pačius jutiklius laikrodis naudoja tam, kad nustatytų, kada vartotojas jį dėvi, o kada yra nusiėmęs nuo riešo. Jei „Apple Watch“ nesupranta, kad yra užsegtas ant rankos, jis nerodys pranešimų, o jei įjungtas slaptažodis – gali nepavykti net jo „atrakinti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(21)
(14)

Komentarai (35)