Pacifizmo idėjos žlugo? Europos valstybių gynybos biudžetai auga kaip ant mielių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

prusas 2015-05-07 12:37
Galų gale nėra to blogo kas neišeitų į gerą. Karinės įtampos didinimas , labai paspartina technologinį visuomenės vystymąsi. Vakarų ekonominis modelis tuo geras, kad karinės pramonės technologijos, labai greitai perkeliauja į civilinį pasaulį.
vytautas50 2015-05-07 13:07
six 2015-05-07 14:18
Jei valstybe tuos naujus pinigus nusprestų investuoti į kažkokį karo pramonės technologijų vystymą tai gal ir būtų iš to naudos visuomenei, bet ne kaip Vytautas50 sakė, lenkų feilų prisipirkti.
Absoliutas 2015-05-07 15:26
Jeigu visi taip galvotu kaip vytautas, tai dar ir dabar gyventume olose. Per tukstancius metu daug buvo tokiu gudruciu kurie sake, kad jau nieko daugiau israsti neimanoma ir kad jau viskas israsta, bet civilizacija kaip tobuleja, taip tobuleja.
mnv 2015-05-07 16:25
Nes visi dabar musu naudojami isradimai, technika, etc buvo israsti ir sukurti Lietuvoje.
mindebuc 2015-05-07 16:25
Tai pala, gal tada reiktų Lietuvai pirkt rusišką karinę techinką? Aišku galima, tik kaži, ar ta technika sugebės bent kilometrą nuvažiuot, žinant faktą, kad naujausias rusiškas tankas T-14 yra laužas ir netgi sugedo per generalinę parado repeticiją Raudonojoj (Arba Gražiojoj, šitą variantą irgi girdėt teko) aikštėj, kai daugybė paprastų žmonių stebėjo tanko nutempimą...
Finalfour 2015-05-07 18:32
Kaip visada, nusinekejimu kratinys ir noras matyti pasauli toki, koki leidzia suvokti ribotas supratimas. Tai ka daryti siulai - nepirkti karines technikos visai? Ar kurti patiems gal? Del kurimo patiems tai net pats turetum suvokti kodel LT tai neimanoma. O nepirkti - tai kaip gintis? Dabar zinau ka pasakysi - iki apsivemimo nuvalkiota klise, kad vis tiek jei rusai eis, tai per 2 valandas praeis. Ok, net jeigu ir praeis (nors tai nebus), tai siulai nesipriesinti, tegul eina? Mazdaug kam valgyti, jei vis tiek sikti reikes. Ginti valstybes nereikia pagal tave, net jei tai beviltiksa? Dabar sakysi kad nematai ka ginti. O as pasakysiu kad neskiri valstybes nuo jos vadovybes. Nes tau atrodo kad gini seimunus ir valdziazmogius. Tevyne - tokia savoka girdeta? Nu ir pabaigai pasakyk savo topine klise "vis tiek visi mirsim". Koks tamsta nuspejamas..... Sakai sena plyta mobiliakas Nokia ir naujausias ismanusis telefonas yra vienas ir tas pats, nes dydis vienodas? O kad tas ismanusis del savo dydzio atlieka 50 x daugiau f-iju, cia nesvarbu? Nu, pasakyk dabar, kad tau ju nereikia ir ne tam jis skirtas. O as tau pasakysiu, kad jei nesugebi isnaudoti tu f-iju ir nesuvoki ju prasmes, tai ne visi tokie zinok. Ir normaliems zmonems jau seniai mobilus telefonas ne vien priemone paskambinti ir sms parasyti. Si f-ija man is viso net ne pagrindine jau seniai. Bet kai tau atrodo kas su ismaniuoju galima tik selfius daryti ir fb narsyti, tai cia jau nieko nepadarysi.... Pasaulis keiciasi, daznai sparciau nei speji suvokti. Aplinkiniai nekalti, kad nespeji prisitaikyti, suvokti to ir pradedi ginti marazminius dalykus vien kad nepasijusti niekam jau nebeidomus ir nereikalingas su savo marazmais. Psichologija. O del karinio biudzeto didinimo - nieko cia naujo. Zmonija per visa savo egzistencija kariavo ir kariaus. Mes esame agresyvi rase, agresija mus vare i prieki ir varys, to neisvengsi. Kazkada vienas paeme kuoka kad suskaldyti kaukuole kitam, o tas kitas pagalvojo, kad jei galeciau ji nukalt kol jis nepriejo iki manes, isgyvenciau. Ir isrado lanka. Ir t.t. Visas musu progresas yra del dvieju dalyku - TINGEJIMO ir AGRESIJOS. Kvaila bandyti zaisti pacifistus ir kazka daryti pries savo progimti. Mes kariaujame dabar, kada nors kai pasieksime zavigzdes - kariausime ten, ir niekas cia nepasiskeis.
Arthuras 2015-05-07 20:26
Simbolinis pasipriešinimas visada turi būti, net ir turint vieną būrį iš 5 karių. Kam? Tam, kad istorijos vadovėliuose nerašytų, jog įstotą "į sąjungą" savo noru. O kariauti totalinio karo - nematau prasmės. Nes jos ir nėra, visi sveikai mąstantys tai supranta.
kiesza 2015-05-07 20:34
įdomu būtų paskaityt straipsnį kur palygintų įvairių šalių BVP dalį ginkluotei IIp.k išvakarėsi ir dabar nes dabartiniai pakėlimai manau nepadarys jokios įtakos ekonomikoms.
kionig 2015-05-07 20:59
Skiriama viskam po truputį pyrago dalies. Nes būtų visiškai neracionalu vien tik mokslą šelpti arba išdalinti pensijas, kad tuos pinigus po to pensininkai kojinėse laikytų ar juos pravalgytų. Infrastruktūra dažniausiai plėtojama iš dalinės ES paramos. Ir atlyginimus numatyta didinti. O žmonės emigravo ir emigruos. Vieni visiškai emigruoja, kiti grįžta, o kurių daugiau - tiksliai nežinau.
Finalfour 2015-05-07 23:02
Na tai tokiu atveju didzioji zmonijos dalis nesubrendusi, nes kariauja visa savo egzistencijos laikotarpi nepadare nei vienos dienos pertraukos
Arthuras 2015-05-07 23:08
Šiuo metu kariauja iš esmės tik trečiosios šalys (nesubrendus ir atsilikus visuomenė, kuri supranta tik ginklo kalbą) ir Rusija kažkokį jovalą verda Ukrainoje. T.y. kariauja tik trečiosios šalys arba "pirmosios šalys" tų trečiųjų šalių teritorijose.
vanduo4 2015-05-07 23:14
Pritariu. Geriausia yra paverkti viešai, bent jau ant širdies lengviau.