Didžiausias robotikos iššūkis Lietuvoje (Video)  (0)

Kai kurie mokslininkai, inžinieriai būna kuklūs. Jie užsidarę dirba ir nerodo. Dirba paslapčia, įdeda visas savo jėgas, tačiau nesigiria ir neskelbia. Rodos jie gyvenime įpratę daugiau dirbti nei kalbėti. Vienas iš jų darbų - tai autonominis mobilus vežimėlis, asmeninis asistentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Roboto kūrėjai - lietuviška aukštųjų technologijų įmonė „Rubedo sistemos“. Tai šiuo metu yra didžiausias robotikos iššūkis Lietuvoje. Prie roboto sistemų kūrimo dirba mokslininkai iš Baltijos pažangių technologijų instituto, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo universitetų, taip pat prisideda studentai.

„Mūsų aplinka yra labai dinamiška ir kad mobilus robotas išgyventų tarp žmonių, jis turi sugebėti prisitaikyti prie pokyčių. Reikia sukurti tokius metodus, tokias taisykles, kad robotas sugebėtų tinkamai elgtis nuolat kintančioje aplinkoje. Planuojama, kad pagrindinis roboto valdymo kompiuteris turės 4 branduolių procesorių ir 4 gigabaitus operatyviosios atminties (RAM). Šių pajėgumų turėtų užtekti sklandžiam darbui. Jei kompiuteris užstrigtų, robotas arba užsikirstų, arba sustingtų ir reikėtų jį iš naujo perkrauti.“ - sudomina jaunieji mokslo populiarintojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (0)