Milijonai internautų pateko į bėdą: nutekėjo sekso pažinčių svetainės vartotojų duomenys  (5)

Pogrindiniame internete parduodami sekso pažinčių svetainėje „Adult Friend Finder“ užsiregistravusių vartotojų duomenys. Juos nugvelbęs programišius teigia, kad duomenų bazėje yra per 3,9 mln. vartotojų duomenys ir už juos prašo 70 bitkoinų (apie 15,3 tūkst. eurų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tinklalapį, kuris kviečia „susipažinti, gauti sekso ar susitikti karštą antrą pusę“, buvo įsilaužta prieš daugiau nei pusantro mėnesio. Programišius teigia turintis vartotojų vardus, el. pašto adresus, gimimo datas, lytį, seksualinę orientaciją, pašto kodus ir IP adresus. Šie duomenys parduodami viename pogrindinio interneto forume, kuris yra pasiekiamas tik prisijungus per „Tor“ naršyklę

„Vien šiandien sulaukiau tiek daug žmonių užklausų dėl duomenų bazės pardavimo“, – giriasi programišius, prisistatantis ROR[RG] slapyvardžiu. Panašu, kad jau atsirado pirmieji šių duomenų pirkėjai – internete plinta sąrašų iškarpos.

Taip pat įsilaužėlis siūlo savo programišiaus įgūdžius – pageidaujantys, kad jis įsilaužtų į bet kurią kompaniją ar tinklalapį, gali užsisakyti jo paslaugas už 750 bitkoinų (apie 165 tūkst. dolerių).

„Adult Friend Finder“ atstovai nurodo, kad dėl įsilaužimo nusprendė sustiprinti vartotojų duomenų apsaugą ir panaikino galimybę rasti vartotojus, kurių duomenys galimai nutekėjo.

Vartotojai vis dar gali prisijungti ir naudotis savo profiliais. Tinklalapio valdytojai teigia neturintys duomenų, kad programišiams būtų nutekėję kokie nors finansiniai duomenys ar slaptažodžiai.

Teigiama, kad nukentėjusių vartotojų duomenys buvo įtraukti į „Have I Been Pwned„ duomenų bazę. Šioje svetainėje interneto naršytojai gali patikrinti, ar jų duomenys buvo nutekėję pašaliniams asmenims. Jei tinklalapis praneštų, kad taip buvo nutikę, vartotojai turėtų nedelsdami pasikeisti slaptažodį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (5)