Programišius sukūrė robotą, kuris „nulauš“ spyną per 30 sekundžių (Video)  (4)

Atidžiau žiūrėkite, ką paliekate savo užrakinamoje spintelėje. Pasirodė 3D būdu spausdinamas robotas, kuris geba per greičiau nei 30 sekundžių nulaužti bet kokią kodinę Master Lock pakabinamą spyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gerai žinomas programišius Samy Kamkaras savo tinklalapyje paskelbė brėžinius bei programinės įrangos kodus 3D būdu spausdinamam Arduino mikroschemos pagrindu sukurtam robotui, skirtam spynų atrakinėjimui. Pats Kamkaras jį pavadino „Combo Breaker“. Prijunkite robotą prie bet kurios iš populiariųjų Master Lock skaitinių kodinių spynų ir ją „nulauš“. Tam daugiausiai prireiks 5 minučių, nors įprastai robotas pajėgus susitvarkyti su užraktu greičiau nei per pusę minutės.

Kamkaro teigimu, jis neseniai atrado Master Lock spynų pažeidžiamą vietą, kurią ir išnaudoja jo sukurtas prietaisas. Žmogui tereikia jį pritvirtinti prie spynos ir visą likusį darbą padarys robotas.

Tiesą sakant, šio tipo spynoms „nulaužti“ nereikia net roboto. Praėjusį mėnesį Kamkaras atskleidė būdą, kaip Master Lock spynas galima nesunkiai atrakinti savomis rankomis. Tam šiek tiek įgudus tereikia aštuonių bandymų. „Combo Breaker“ atlieką šį triuką automatiškai, todėl tam nereikia jokių įgūdžių ar praktikos.

Robotas susideda vos iš keleto pagrindinių dalių. Motoro, sukančio spynos skaitinį mechanizmą, Arduino mikroschemos, svirties, atkeliančios spynos lankelį, 3-D būdu spausdinamo rėmo, į kūrė įspraudžiama spyną bei optinio sensoriaus. Roboto kaina nesiekia 100 JAV dolerių.

Tiesa, pats Kamkaras pažymi, jog Master Lock savo kuriamas spynas pagal saugumą vertina dešimtbalėje sistemoje. Visos jo bandytos spynos buvo įvertintos tik 3 balais.

Kamkaras teigė, jog šios roboto brėžinius ir programinės įrangos kodus išplatino, tiesiog norėdamas pasidalinti savo meile „Džeimso Bondo stiliaus aukštųjų technologijų daikčiukams“. Taip pat jis tikisi atkreipti visuomenės dėmesį ir pademonstruoti, kokios nesaugios ir nepatikimos yra tokio tipo spynos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(2196)
(4)
(2192)

Komentarai (4)