Naujas išradimas leis prikelti numirusias baterijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2015-06-03 13:36
Geras išradimas.
SaMaras 2015-06-03 13:54
kažkaip trūksta informacijos.. o jis dėvisi? ar nusiperki ir tik tam tikrą kiekį batareikų atgaivina, ar čia jau visam gyvenimui? labai įdomu, kokiu būdu pakelia tą įtampą? ar tiesiog transformatorius ten (jei 0,6V pakelia iki 1,5V, tai kas bus jei įdėsi naują bateriją su 1,5V?
Paramotoras 2015-06-03 14:04
Speju mikro step up impulsinukas gale batareikos.
bahuriux 2015-06-03 20:35
Turbūt, arba dar 'džauliu vagimi' vadinamas, tik mandresnis, ne ssugeba palaikyti pastovia įtampą. Geras išradimas, genialu kas paprasta. Jis turbūt bus nevienkartinis, nes čia elektroninis daiktas.
Simplicity 2015-06-03 21:47
Tave suklaidino delfi stiliaus antraštė. Siūlau informacijos pasigaudyt angliškuose naujienų portaluose, nes topcom straipsnius į lietuvių kalbą, turbūt, Cunamis verčia ir skaitytojams kyla šiokių tokių neaiškumų. Nieko tas batteriser'is neatgaivina, o tiesiog elektronikos pagalba pakelia baterijos įtampą iki 1.5V ir iščiulpia tuos milivoltus, kurie įprastai lieka nepanaudoti. Jei įrenginio gamintojas "apsižioplino" ir nepataupė, tai tokie batteriser'iai jau stovi jų įrenginiuose ir sėkmingai pakelia įtampą iki reikiamos. (Pvz., mano turimos belaidės klaviatūra ir pelė "Targus" kuo puikiausiai veikia net ir tada, kai baterijų įtampa nukrenta iki 1.0 V, tad Batteriser'is teoriškai padėtų paimti dar ~0.4V.) Batteriser'io unikalumas yra tame, kad jis yra labai mažas ir montuojasi tiesiai ant baterijos. Veikimo principas labai paprastas: kol yra paduodama pakankama įtampa (šiuo atveju 0.6V), tol schemutė veikia ir į įrenginį atiduoda 1.5V. Kai įėjimo įtampa nukrenta žemiau 0.6V, tai transformatorius išsijungia ir tenka keisti baterijas. Kiek gyvybės pavyks išspausti, priklauso nuo įrenginio galios. Mažai energijos eikvojantys prietaisai (laikrodžiai, nuotolinio valdymo pultai, LED žibintuvėliai) veiks ilgiau, o su galingesniais prietaisais (fotoaparatai, elektriniai/elektroniniai žaislai) jau bus kita istorija: elektriniai varikliai veiks vangiau, fotoaparatų blyksčių užsikrovimas truks ilgiau.
Atk 2015-06-04 10:44
Matyt ten yra koks nors boost konverteris, kuris pakelia įtampą, ką čia dar patentuoti? Be to, aš ir kai kas kitas krauna alkalines baterijas. Ir dažnai baterijos laikomos nusėdusios, kai įtampa yra 1,1-1,3 volto, o ne tai, ką straipsnyje rašo, nebent aš tokių prietaisų nenaudoju ir nelabai buvau susiduręs. Bet aš kraunu alkaline AA elementus silpna srove, apie 50 mA srove. Tai sumažina tikimybę, kad jos perkais, sugęs ar pradės tekėti. O kaip aš tai padariau? Ogi paprastai, Iš 7 voltų šaltinio prijungiu elementą kiekvieną per 100 omų rezistorių, plus šviesos diodas ir jam lygegečiai 50 omų rezistorius, iš viso išeina 150 omų varža ir apie 6 voltus padalinus iš 150 omų išeis srovė, kuri bus įeinanti į elementą. O šviesos diodas reikalingas kaip indikacija, kad elementas įdėtas ir yra kontaktas, bet geriau būtų 80-100 omų įdėt rezistorių lygegrečiai šviesos diodui, tada stipriau švies šviesos diodas.
Mindaugas.Griauzde 2015-06-10 23:31
https://www.youtube.com/watch?v=4iEshd6izgk paiskinimas