370 kilometrų per 6 minutes: dar vienas sėkmingas JAV karinio ultragarsinio lėktuvo bandymas  (2)

JAV karinės oro pajėgos paskelbė, kad išbandė lėktuvą, kuris iš Niujorko į Londoną nuskris per valandą. Ultragarsinio orlaivio gamyba turėtų prasidėti 2023 metais. Šis išradimas yra dalis programos, kurios tikslas – sukurti ginklų sistemą, kuri per kelias valandas galėtų sunaikinti taikinius visoje Žemėje. Apie tai pranešė military.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai buvo labai sėkmingas ultragarsinių ginklų sistemų bandymas“, – po penktadienį atlikto testo sakė JAV karinių oro pajėgų vyriausiasis mokslininkas Mica Endsley'us.

Jis pabrėžė, kad šią savaitę ultragarsinis orlaivis skrido toliau ir greičiau nei kovo 5-ąją, kai vyko ankstesnis bandymas.

Teigiama, kad šį kartą lėktuvas dangų skrodė apie šešias minutes ir įveikė apie 370 kilometrus. Tai – ilgiausias tokio ultragarsinio orlaivio skrydis.

Tačiau amerikiečių tikslai – daug ambicingesni. Siekiama, kad orlaivis skrietų daugiau nei 6,4 tūkst. kilometrų per valandą greičiu.

Penktadienio bandymas suteikė vilties, kad projektą amerikiečiai baigs greičiau nei planavo.

Anksčiau JAV karinių oro pajėgų tyrimų laboratorijos atstovas Kennethas Davidsonas sakė, kad mokslininkų tikslas – iki 2020 metų įsitikinti projekto perspektyvumu.

Šią savaitę Pentagono mokslinių tyrimų centras DARPA paskelbė, kad ultragarsinis lėktuvas „Boeing X-51“ bus pradėtas gaminti 2023 metais.

Bendrovės „Boeing Phantom Works“ prezidentas Darrylas Davisas sakė, kad naujausias bandymas „įrodo, jog technologija jau subrendo iki tokio taško, kai atveriamos durys praktiniam taikymui.“

Išskirtinis orlaivis yra tik dalis JAV karinių oro pajėgos kuriamos ultragarsinių ginklų sistemos.

Projekto esmė – sukurti tokius raketinius ginklus, kurie mažiau nei per valandą galėtų sunaikinti taikinius bet kurioje pasaulio vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: