„Android M“ telefono budėjimo trukmę prailgins daugiau nei du kartus!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2015-06-10 12:17
Puiku! Va čia tai geros žinios! Nusiperkam telefoną už €500, suinstaliuojam Doze, dedam į stalčių ir džiaugiamės kaip ilgai batereika laiko
FtBall 2015-06-10 12:56
Nexus 5 niekad nekainavo 500€. O šiaip, geriau tegu pirma pataiso bug'us su Play Services, nes kai įsirašiau M, tai jokie Doze nepadėjo - vakare pakraunu iki 100%, ryte vos 30% lieka. Dieną tas pats - praktiškai nenaudojamas, o per dieną daugiau nei 50% išsikrauna. Po kelių dienų pasižiūrėjau - Google Play Services iškrovė virš 50% baterijos. Paspaudžiau, pasirodo jis kontaktus tris dienas sichronizavo su Google paskyra. Jau pusantrų metų turiu, bet vis dar negaliu pilnai pasitikėt, kad sugebės budėjimo rėžime išbūt bent 2 dienas.
elcucuy 2015-06-10 13:08
Kas iš to, jai tą M gaus vienetai dabartinių telefonų, o nauji su M neaišku kada pasirodys - gamintojai beliakiek vėluoja. Čia neseniai apples kažkoks renginys su iOS pristatymu vyko, kur rodė diagramą su naujos OS atnaujino procentais - iOS 90%, androidas 12% - čia visiškas failas. Kas iš tu funkcijų jei niekas jų neturi.
FtBall 2015-06-10 13:17
Nelygink taip tiesmukai iOS ir Android. Geriau lygink Apple vs Google. Skaičių neturiu, bet spėju virš 90% Nexus'ų turi naujausią PĮ. Samsung, LG, HTC tiesiog negali greitai išleist atnaujinimų, nes jie naudoja savo vartotojo sąsają, savus papildomus funkcionalumus, turi palaikyt krūvas skirtingų įrenginių - visam tam reikia daug laiko ir pinigų, todėl šių gamintojų realiai tik flagmanai gauna atnaujinimus.
Atk 2015-06-10 13:21
Tu jei yra micro SD kortelė, ją ištrauk ir pažiūrėk kas bus. Jei pradės ilgiau veikt, tada nukopijuok kortelės duomenys ir suformatuok kortelę ir nerašyk į ją daug smulkių failų. Jei nepadės ištraukimas kortelės, tada trink iš eilės visas programas arba atstatyk gamintojo nustatymus pagal nutylėjimą, gal tai padės. Aš kažkada pirkau telefoną android. Tai ten irgi įjungtas labai greitai bateriją iškraudavo, tai paskui ten visaip kankinausi su juo, kol galiausiai nustojo šitas vykti ir jau ilgai budėjimo rėžimu laiko. Ten ar nuo specifinės programos kažkokios tai vyko ar nuo atmintyje kažkokių klaidų (bet aš numečiau nustatymus pagal nutylėjimą, gal tai padėjo), žodžiu, kas tiksliai padėjo taip ir neišsiaiškinau. Tik skaičiau, kad jei yra daug failų, tada jis ilgai juos labai skaičiuoja, kiek jie užima, koks jų tipas ir tai foniniam režime nuolt dirba ir tada greitai baterija išsikrauna, todėl gali padėti, jei nelaikysi daug mažų failų.
Atk 2015-06-10 13:23
O jei tu retai juo naudojiesi? Tai nereikia įjunginėt, kraut tam tikras programas, viskas po ranka, visos programos užkrautos.
FtBall 2015-06-10 13:30
Į Nexus neįdėsi atminties kortelės. Šios problemos "workaroundas" yra visiems žinomas - reikia išvalyt Google Play Service cache atmintį.
elcucuy 2015-06-10 14:01
nexus'ai developeriam skirti, o tai kad kiti gamintojai nesugeba atnaujinimų padaryt, tai čia kažkas pas juos negerai - nereikia visko perdirbinėt. Girdėjau pasakymą jog, androido telefonas po pusės metų tampa saugumo bomba - elementarių net su saugumu susijusių atnaujinumų nepadaro. Mano telefonui tos žadamos galimybės tai tik pasakos apie vienaragius, kurios niekada neišsipildys.
FtBall 2015-06-10 15:16
Tavo informacijos šaltiniai klįsta.
Paprastas_zmogus 2015-06-10 15:23
Ne pirmą kartą matau, kad kažkas sako, jog Nexus skirti developeriams. Nu iš kur jūs šitą nesąmonę ištraukėt? Galbūt tai buvo tiesa kalbant apie patį pirmąjį Nexus ar net antrąjį, bet dabar Nexus serija yra visiškai consumer daiktas, pardavinėjamas vietose, kurios orientuotos į VARTOTOJUS!!! O kur dar Nexus video reklamos, akivaizdžiai taikytos į paprastus žmones? Nueikit į oficialų Nexus saitą ir apie ką ten pirmam puslapy rašo? Apie kamerą, apie ekraną, apie greitą procesorių... Kas nors, kas aktualu developeriams? Nieko. Apskritai pati idėja kaip "telefonas skirtas developeriams" yra idiotiška. Tartum developeriams eiliniai smartfonai kažkuo per prasti... Visiškai prasilenkiama su logika. Kokia prasmė programų kūrėjams pirkti "developerių telefoną", jei populiariausi Android telefonai yra visai kiti? Mąstykit, žmonės.
FtBall 2015-06-10 15:58
Šiek tiek tiesos tame, kad Nexus - developer įrenginiai, yra. Jie pirmi gauna naujausią PĮ, kas aktualiausia yra PĮ kurėjams. Ypač aktualios yra Developer Preview versijos, išleidžiamos apie pusmetį prieš išleidžiant versiją vartotojams. Su L atsirado Material, PĮ kūrėjai turėjo pusmetį atnaujint savo sukurtų programėlių dizainui. Su M atsirado iOS principu veikiantys permissionai, kas labai smarkiai viską keičia.
Paprastas_zmogus 2015-06-10 16:13
Pagal tokią logiką - iPhone ir iPadai yra tikrų tikriausi developeriams skirti aparatai Nes atnaujinimus gauna dar greičiau už Nexus. Bet kaip ir pats supranti, šitas kriterijus tikrai nepaverčia daiktu "developeriams".
elcucuy 2015-06-10 16:17
Galbūt paskutinis nexus'as (tas didelis motorolos) ir ne developeriams orentuotas, bet visi iki jo buvo developeriams kurti, bet pardavinėjamas ir consumer rinkai. Kam reikia developeriams atskiro telefono? - o todel kad sumauti gamintojai nesugeba į savo modelius paleist naujausios os, kad žmonės išbandytų. Nexusai kiek žinau ir lengvai rominami buvo. Savo pasakymu tiesiog norėjau hiperbolizuoti mažą telefonų ratą, kurie gauna atnaujinimus.
FtBall 2015-06-10 16:56
Ir kiti buvo orientuoti į consumer rinką. Tik šiek tiek į kitą. Nexus 4,5 buvo įperkami įrenginiai su flagmanų parametrais. Realiai skirti buvo ne tik developer, bet ir tiems, kurie neturi daug pinigų, nesvarbu geras korpusas, bet svarbu telefono veikimo sparta. Nexus, iki 6, buvo skirti būti įperkamais įrenginiais. Nexus 6 skirtas būti populiariu įrenginius. Todėl ir kaina išaugo - niekas nežiūri į pigius telefonus(kas buvo iki 6).
Creatium 2015-06-10 18:18
Nesuprantu ir aš, kaip faktorius, kad telefonas gauna naujausią OS versiją, reiškia, kad telefonas skirtas developeriams. What? Kaip tai susiję? Ir Paprastas_zmogus gerai pastebėjo - nuolatinis OS atnaujinimas yra visiškai consumer dalykas - tie atnaujinimai būtent jiems ir skirti, o ne developeriams.
FtBall 2015-06-10 18:24
MS išleido jau spalio mėnesį Win10 Technical Preview. Apple man rodos taip pat pusmetį prieš naują iOS išleidžia Developer Preview. Preview skirti tam, kad programinės įrangos kūrėjai galėtų įvertint, ar jų produktas tinkamai veiks ant pasirodysiančios naujos OS versijos, o jei neveiks - iki pasirodymo ištaisyti.
Paprastas_zmogus 2015-06-10 18:40
Tai tavo logika, tokia, kad telefonus gaminančiai kompanijai X reikia, kad kita kompanija pagamintų telefoną, kuriuo kompanija X galėtų testuoti naujas Android versijas, nes X nesugeba pasigaminti testinio modelio... ?
FtBall 2015-06-10 19:23
developer device"
Creatium 2015-06-10 22:28
Prie ko čia OS beta versijos, jeigu mes kalbame apie neva developeriams skirtus telefonus?
FtBall 2015-06-10 23:39
https://developer.android.com/preview/index.html