Perspėjimas: „Google“ paieškoje instrukcijos, kaip nulaužti karinius dronus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2015-06-22 13:45
Klausimas RWC - kiek kalba lemia saugumą? Gi jei netikrinama vartotojo įvestis, signalai, tai reliai C, C++, Python, Java, Ivory - turi būti tas pats biesas.
HardAxe 2015-06-22 15:05
atminties valdymas, overflow ir t.t. žemo lygio kalboje daug labiau pažeidžiami (C++ vs java).
Arthuras 2015-06-22 16:13
O gal tiesiog šiose kalbose labiau viskas priklauso nuo programuotojo ir jo rankų kreivumo?..
Profesorius :) 2015-06-22 17:04
jau straipsnio pavadinimas tai kazinau...net neskaiciau nes jau kvepia nesamone. paskaitysi google ir nulausi karini drona valio
linlen 2015-06-22 17:34
čia suplakta į vieną vietą tiek GPS signalo spoof'inimas, tiek duomenų perimto aparato ištraukimas. GPS imtuvą iš tiesų galima sukvailinti, tą jau ne vienas tyrimas iš anksčiau yra atskleidęs. Bet čia galioja civiliniams imtuvams. Nemanau, kad kas nors yra atskleidęs ar pavogęs karinio šifruoto signalo kodą. Kitas klausimas, kai dronas vienokiu ar kitokiu būdu pateko į rankas, kaip išsikrapštyti ten esančią informaciją. Kai valdyklės parašytos su C++, galima ieškoti ir išnaudoti klasikines buffer overflow spragas, žinoma jei jos yra paliktos . Dėl Java tai nzn ar tikrai labai jau saugiau. Apskritai jei programą gali pasileisti kompiuteris, tai žmogus turintis užtektinai laiko ir ryšto sugebės perprasti ir nulaužti.
kestutisz 2015-06-22 18:37
Kažkokia nesąmonė, o ne straipsnis. Kažin kodėl tam jų saugumo etalonui - JAVA, o ypač dar prie to paties Android nuolat eina atnaujinimai? ;) Ir dar ta naujoji saugioji ypatingoji kalba kas per triukas - ar tikrai ja bus galima programuoti be jokių bug'ų? Kaip pvz kaip vienas buvęs incidentas kai dronai kamerų vaizdą transliuodavo nekoduotą - nesikompiliuotų išvis, "error in design"? Kiek išvis drono skrydis kainuoja, kad jam nebūtų galima operacinės sistemos padaryti "vienkartinio naudojimo" - nusileido ir dėk naują modulį bo senasis iškepė?