Norite apsigyventi Italijoje? Dabar ten namus dalina nemokamai  (0)

Norite nemokamai įsikurti saulėtoje Italijoje? Tai įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sicilijoje esantis miestas Gangis laukia naujakurių. Sparčiai sumažėjus gyventojų skaičiui vietos valdžia nusprendė siūlyti likusius tuščius namus verslininkams, kurie čia įrengtų viešbučius, ir žmonėms, svajojantiems gyventi Italijoje. 102 žodžių dokumente nurodoma, kad dabar Gangio mieste gyvena 7 tūkst. gyventojų. Norintiesiems čia apsigyventi dokumente iškelta sąlyga: „Tie, kurie gaus nemokamus namus, turės susimokėti išlaidas už nuosavybės perdavimą.“ Kitais žodžiais tariant, kai gausite namus, jie taps jūsų problema. Kaip rašo „Business Insider“, oficialiame namo perėmimo dokumente nurodyta, kad nauji savininkai per metus turi parengti atnaujinimo planą ir per 3 metus jį įgyvendinti. Renovacija nebūtų greita ir paprasta. Dauguma namų mieste yra apgriuvę. Prie jų nebuvo prisiliesta dešimtmečiais. Nepaisant to, miestelis sulaukė daug tarptautinio dėmesio, ir namai čia graibstomi greičiau, nei vietos valdžia tikėjosi ir gali juos paruošti atiduoti.

Kai kurie miesto būstai atiteko siciliečiams, ieškantiems antrųjų namų, ir užsieniečiams, norintiems nekilnojamojo turto, kurį galėtų įtraukti į savo turimų namų kolekciją. Liko vos 200 namų, ir norinčiųjų juos įsigyti eilė netrumpėja.

Gangio miesto valdžia priėmė sprendimą dalyti namus veltui po to, kai miestas ištuštėjo. Marcello Saija, vadovaujantis Sicilijos emigracijos muziejų tinklui, dienraščiui „The New York Times“ pasakojo, kad žmonės kelis dešimtmečius iš Sicilijos nepaliaujamai emigravo į JAV, bandydami įgyvendinti amerikietišką svajonę, o vėliau – Pietų Amerikos svajonę.

Tarp 1892 ir 1924 metų apytiksliai 1 700 imigrantų iš Gangio miesto atkeliavo į Eliso salą, kur išlaipindavo žmones, atvykusius į Niujorką. Ketvirtąjį ir penktąjį dešimtmečiais Gangio gyventojai geresnio gyvenimo pradėjo ieškoti jau nebe Niujorke, bet Argentinoje.

Dabar susidomėjimas kadaise siciliečių apleistais namais taip smarkiai išaugo, kad miesto valdžia jau gali rinktis, kam juos atiduoti.

„Mums nereikia žmonių vien todėl, kad jie turi pinigų“, – dienraščiui „The New York Times“ teigė Gangio meras Giuseppe Ferrarello. Meras pridūrė, kad dalijant būstus pirmenybė teikiama ne tiems, kurie tiesiog nusiteikę juos suremontuoti, bet tiems, kurie duos naudos visam miestui.

Tai nėra pirmasis miestas, panaudojęs šią strategiją, kad priviliotų naujakurius. JAV nenaudojamus namus siūlo pigiai įsigyti ir nedidelio Indianos valstijos miesto Gario bei tokių didesnių miestų, kaip Indianapolis ar Detroitas, valdžia. Čia būstai parduodami vos už 1 JAV dolerį (0,89 Eur).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(72)
(5)
(67)

Komentarai (0)