Tūkstantis genijų įspėja žmoniją apie rimtą grėsmę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Cunami 2015-07-29 15:40
Eilinis reklaminis briedas kad pritraukti dėmesį. Kokie dar robotai žudikai? Tie patys genijai įspėjo saugotis ateivių gruobuonių iš kosmoso, neleido mums siųsti signalų. Juokdariai.
sloggi 2015-07-29 16:32
Tai, kad jau buvo publikuotas JAV apginkluotu dronu programinis kodas, kur buvo irasas jog kaskatriem kriterijam atitikus saunamaja jega galima naudoti be zmogaus leidimo.
Shinigami 2015-07-29 17:44
Genijus nelygu visažinis. Bet kuris mokslininkas yra žmogus ir jo sprendimai yra įtakoti jo išankstinių pažiūrų kurios realiai nesusijusios su mokslų. Yra daug pavyzdžių kai pasaulinių mastu pripažinti mokslininkai ginčijasi iki tokio lygio jog yra pasiruošę perkasti vienas kitam gerkles. Ir jei jų teorijos viena kitai prieštarauja tai tik vienas iš jų gali būti teisus, arba nei vienas. Todėl jei mokslininkas sako, tai nėra absoliuti tiesa, kol tas mokslininkas savo teorijos neįrodė praktiškai ir kol kiti mokslininkai nepriklausomai nuo jo, jo teorijų nepatvirtino.
Nojus 2015-07-29 17:51
Kodėl vienam genijui neužsidaro apatinis stalčius?Sisteminė klaida?Kodėl nesusiremontuoja,jei jau toks protingas dedasi?
MindaugasV85 2015-07-29 21:11
Oho, čia išsigimėlių daugiau nei maniau... Jeigu jau palaikai technologijas, tarnaujančias žudymui, reiškiasi tom skerdynėm esi neabejingas. O jei jau neabejingas, tai ir iš pačio skerdieną be sąžinės graužimo būtų galima padaryt. Suknistų "verslininkų" karta užaugo...
Fikcija 2015-07-29 23:38
Negalima pykti ant noobu ,jie nekalti del savo siauro poziurio ,jiems ji visuomene suformavo.
Shinigami 2015-07-30 06:17
Kai noobams pritrūksta faktu tai tik įžeidinėti kitus belieka?
Borland 2015-07-30 13:50
Pafilosofuokim: Sukūrėm dirbtinį intelektą, kuris gebą mastyti ir atlikti užduotis. Davėm jam užduotį, jis ją atliko, tačiau išnaudojo daug resursų ir sugaišo daug laiko. Liepėm jam negaišti tiek daug laiko ir nenaudoti resursų. Resultatas vis tiek netenkina, nes kiekviną kartą vis tas pats. Tada patobulinom jį taip, kad norėtų ne tik atlikti užduotį, bet ir atlikti ją kuo geriau, t.y. taupyti resursus. Vat ir prasideda.. Taupyti resursus reiškia plačiąja prasme, pvz mes sukurėme plaktuką, tam kad vėliau taupytume laiką, nes su juo daug greičiau kalasis vynis nei su akmeniu, juolab kad su akmeniu dažnai vyniai susilanksto kas kainuoja papildomo laiko. Taigi.. taupyti resursus, reiškia ne tik naudoti mažiau energijos, tai reiškia ir keisti požiūrį, persiprogramuoti ir t.t. jei tai tik padės atlikti geriau ir daugiau. Tai reiškia tobulėti. Kadangi ilgainiui žmogus pradės nesuprasti dirbtinio intelekto sprendimų, nes jie bus tiesiog per sudėtingi, per daug kintamųjų, per toli žiurima į ateitį. Žmogus jam pradės maišyti atlikti tikslą greičiau, jis jį izoliuos nuo informacijos, teiks jam netikrą informaciją, nes patirtis jam sakys, kad taip jis pasieks tikslą greičiau ir geriau. Kam gaišti laiką įtikinėjant kažką, jei žinai, kad neįtikinsi, jei gali pameluoti ir daryti savo? Galiausiai žmogus taps kontroliuojamas dirbtinio intelekto, gyvens dar didesnėje iliuzijoje nei dabar. Ir tai tik maža dalis kas mūsų laukia ateityje. Žinant faktą, kad galiausiai dirbtinis intelektas galės sužinoti viską, visą reikiamą informaciją ir t.t., jis galės manipuliuoti bet kuo. Žmogus jam bus kaip mum šuo. Jei atvirai, tai dirbtinis intelektas bus nauja gyvybės forma. Tiesiog iš geležies (skambiai tariant). Bet jei jam nebus tikslo mus išnaikinti, kaip mums nėra tikslo išnaikinti šunis (kol jei nekelia mums pavojaus ar labai netrukdo), tol mes gyvensim gerai, turėsim maisto ir pastogę.
Atk 2015-07-31 17:53
Žmonijos laukia iš tikrųjų dideli nemalonumai. Tiesiog reiktų panaikinti sienas ir stentis vystyt brolybę.