Brangiausias visų laikų naikintuvas F-35 – pasirengęs kovai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-08-03 11:43
sitas naikintuvas kainavo virs trilijono doleriu ir kainuos dar daugiau, bet dar pries jam pakylant i pirma skrydi jis buvo moraliskai pasenes. viskas sparciai juda link robotizacijos, o ne 20 amziaus pilotiniu naikintuvu. plius, pagal savo esminius duomenis, sitas lektuvas nusileidzia f18. zodziu, cia puikus pavyzdys korupcijos auksciausiame lygyje. visi smagiai issidalino pinigus, o produkto nei kam reikia nei jis kokybiskas. beje, lietuvoj irgi panasiai daroma su tais vokiskais sarvuociais, tik pas mus tai net ne musu gamybos, o uzsinieciu..zodziu
immortallt 2015-08-03 11:52
Tai kieno naikintuvai modernesni?
Nojus 2015-08-03 13:28
F-35 išoriškai lyginant su Su-35 atrodo kaip karvė ant ledo,bet...ši karvė gali nusileisti kaip SRAIGTASPARNIS bet kur.Taigi,šiai karvei nereikia aerodromų.Štai kur šuo pakastas.
Audrius 2015-08-03 13:55
taip, gali, bet ar tai nadinga-klausimas. jie turejo padaryt vertikalu pakilima-nusileidima, nes pas britus visi lektuvnesiai buvo pritaikyti Harrier. JAV navy tos funkcijos nereik, nes turi didelius lektuvnesius. Kadangi bande padaryt viena lektuva, kad visiem itikt, jis gavosi labai komplikuotas, sunkus, su per silpnais varikliais ir nesveikai brangus. garantuoju, kad poros metu begyje jis bus ramiai numarintas kaip ir f22 raptor. pakeis juos puolamieji dronai, kurie 100x pigesni.
SaMaras 2015-08-03 13:57
Na rodiklis "atrodo" tai mažiausiai lemiantis. VTOL arba STOL (nepamenu kuris iš jų skaitosi) yra atrodo tik viena iš čiuo metu esančių 3 modifikacijų. Morališkai pasenęs? Hmz... galbūt, bet pamastykim kokios jo funkcijos.. jei jau trečias pasaulinis neišvengiamas ir kariaus vakarai prieš rusiją (+galimai dar kažką) tuoemet naikintuvų gal ir neprireiks, bet jei bus kažkokie lokalūs konfliktai su technologiškai pprasčiau išsivysčiusiomis šalimis tuomet ir nematomumas "vis dar veiks" ir bus žymiai pranašesnis.. o dogfightams yra f22 kurio pagrindinė rolė tokia ir yra.
Nojus 2015-08-03 14:04
F-35 -faktiškai galima traktuoti kaip reaktyvinį sraigtasparnį,"dirbantį" sausumos pajėgose mūšio lauke betarpiškai,negrrįžtant į bazę.Miškingose vietovėse gali nusileisti į miško proskyną ir laukti priešo kolonos,o tada atakuoti.Joks dronas to negali pakartoti.
Pumper 2015-08-03 14:06
Įdomu kas geriau: šitų 2.4 tūkstančio, ar kokių 20k dabartinių už visus tuos pinigus.
Arns 2015-08-03 14:28
Techniškai tiesioginio karo metu geriau kiek daugiau lėktuvų turėti. Bet praktiškai jei karo nebus, išlaikyti daugiau yra žymiai brangiau, nes aptarnauti juos reikės, personalą priežiūrai reiks išlaikyti, pilotus treniruoti taip pat. Į rezervą pasidėjus lėktuvą, tai ne tanką, greitai į mūšio lauką neišleisi.
enzim 2015-08-03 14:38
Na patirtis pasaulinė rodo, kad" vertikalkės" nė viena neprilygo normaliam lengvajam naikintuvui. Tačiau Folkleno karo metu britai su savo Harieriais įrodė, kad greitis ne visagalis, o naudodami keičiamo vektoriaus trauką, sėkmingai numušinėjo argentiniečių Miražus. Nors pastarieji už britų lėktuvus buvo dvigubai greitesni. Britai įrodė, kad kad lėktuve svarbiausia yra tarpinė tarp šturvalo ir sėdynės. Dar nemačiau nė vieno drono, kuris galėtų "dog figting"e nugalėti 4 kartos, kad ir 3 kartos naikintuvą. Kas čia kliedi dėl pasaulinio karo, tai turiu nuvilti, nebus jo. Didieji tarpusavyje nekariaus, bet savo šakalam tai tikrai leis tarpusavyje pasirieti, kad ištyrinėti savo nematomukų privalumus ir trūkumus.
Evil Goku 2015-08-03 17:40
Tiktai viena versija F-35B turi "short takeoff and vertical landing (STOVL)" sistemą, kitos modifikacijos yra įprasto pakilimo. Pagrindinė šio lėktuvo savybė yra universalumas, nes jis turi perimti 3 skirtingų paskirčių naikintuvus (f-16; f-18 ir Harrier), todėl lyginant jo galimybes konkrečiai užduočiai, jis gali pasirodyti mažiau tinkamas, nei senesni, specializuoti naikintuvai. Bet labai didelis privalumas yra stealth, kui reiškia, kad jis yra sunkiai aptinkamas (nors kažkodėl Lietuvoje stealth verčiama, kad nematomas... ). Didžiausia nesamonė yra tai, kad buvo norima šiuo naikintuvu pakeisti ir legendinį A-10 Thunderbolt II (skraidantį kulkosvaidį). Tai atrodo juokinga (kai kam iš USA armijos ir graudu), nes F-35 kulkosvaidis gali šaudyti 3,5-4s, nes po to jam baigiasi amunicija (turi 180-220 šovinių). Moderniam naikintuvui toriškai ir nereikai kulkosvaidžio (palyginimui Su-35 Flanker-E turi tik 150šovinių), todėl jam užfėti visų pageidaujamų rolių negalima. Gali būti, kad F-35 paskutinis vien tik pilotuojamas JAV naikintuvas.
Ernestass 2015-08-03 20:39
Kad jiems kompiuteriai dar neveikia. Kažin kiek juos dar kurs tyliai po to kai pagamins geležį. Kažin ar iki 2019 metų jie bus parengti kovai. http://www.dailytech.com/Report+Air+For ... e37043.htm
Absoliutas 2015-08-03 21:53
Gerai, kad ne rusu gamybos, o tai butu nukrites
Nojus 2015-08-03 22:31
Nesvarbu,kad F-35 karvė.Sumontavus plazminę apsaugos nuo raketų sistemą,ši karvė taps neįveikiama pilimi.Būtų gerai,jei pritaikytų pilti dizeliną "Lukoil" degalinėse.
enzim 2015-08-03 22:49
Kolkas amerikiečių profų gretose visiškas nusivylimas F-35 http://www.dailytech.com/F16+Schools+Tr ... e37422.htm
Ernestass 2015-08-04 23:09
Plazminė apsaugos nuo raketų sistema? Čia bent ar egzistuoja koks nors teorinis konceptas tokiai technologijai ar iš fantazijos vėl kažką pylei? Lazerinę raketinę gynybą dar supračiau, sumontuotų krovininių lėktuvų viduje, tačiau plazma tai iš viso dar nenaudojama karyboje kiek žinau be tam tikrų išimčių.
enzim 2015-08-06 07:21
Jei patalpini skraidantį objektą į plazmos kokoną, tai tas aparatas tampa nematomas didžiojoje elektromagnetinio spektro dalyje. Pastebėjo leisdami balistines raketas. Jau keli dešimtmečiai stengiasi sukurti pritaikomą technologiją kariniams lėktuvams. Trūkumas šios technologijos tas, kad apsaugotas plazmos objektas pats negali naudotis savo radaru ir radijo ryšiu.
Ernestass 2015-08-06 22:13
Kad tai nematomumo technologija, o ne skydas kažkoks. Naujos kartos raketos naudosis taikinio optinio signalo sekimu ir ši technologija visiškai nesumažina tikimybės būti numuštam. Raketos trumpuoju atstumu naudojasi tavo variklių skleidžiama šiluma tai radaro duomenys joms px. Apskritai, radaras raketoms reikalingas tiek, kiek nugabenti jas šalia lėktuvo, tuomet jos persijungia į kitus jutiklius lėktuvo gaudymui. Beje, Rusai jus ir vėl aplenkė. Naudoja jie tą plazmą seniausiai savo naikintuvams ir sėdi laimingi: http://www.military-heat.com/43/russian ... -fighters/ http://www.rense.com/general68/newrussianstealth.htm Tas pats buvo ir su Nojaus lazeriniais ginklais. Kol jis svajoja apie jos, USSR jau lazerinius tankus bandė: https://en.wikipedia.org/wiki/1K17_Szhatie Tačiau ne visos technologijos pasirodo pakankamai pribrendusios nei buvo svajota. Tas pats su vakarų nematomumo technologijoms. Nepavyko jiems aplenkti USSR radarų tobulinimo greičio ir galiausiai tai tapo viena didžiulė duobė kur buvo sukišti pinigai. Gal prieš trečiąsias bei antrąsias šalis gal kažkiek ir naudinga technologija, tačiau prieš rimtus žaidėjus tai mažai naudinga.