Naujasis Rusijos naikintuvas JAV kariškiams kelia nerimą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

woozyy 2015-08-05 17:31
yra lėktuvu apie kuriu egzistavimą galbūt mes net nežinome. kam reikia parodyti priešui savo kozirį jog jie galėtu ji apeiti.
Justas777 2015-08-05 17:38
nu euro parlamentarai pradekit ant Rusijos varyt
deivis 2015-08-05 18:00
"Jis neabejotinai išsiskiria didesniu manevringumu, puikiu aerodinaminiu dizainu“ Tokio tipo straipsnyje ir temoje, tokie pasisakymai kelia šypseną.
kestutisz 2015-08-05 18:11
Įdomių projektų visi visada turi - ar tai U2, ar tai X-37B, bet kalba apie darbinį arkliuką masinės gamybos kuriuo teoriškai bus mokoma skraidyti masė žmonių. Galų gale girtis ir pristatinėti parodose beigi pardavinėti. Ir visada kažkuriai pusei paleidus savo produktą kitą būktai gąsdinsis ir išsimušinės finansavimą atsako kūrimui. Nesvarbu matė kas ar nematė tą T-50 skrendantį stealth režimu pusantro macho greičiu (ir nepametantį dangos, o gal dar ir ištrauktos patrankom :) , bet reikia savus valdininkus pagąsdinti
rimka 2015-08-05 18:22
Tas T50 jau atidirbo savo, dar net pilnai jo neišbandžius davė rusams progą pasigirti pasauliui, kad pagamino patį geriausią lėktuvą. Ar Rusija ras pinigų jo serijinei gamybai, čia visai kitas klausimas.
bahuriux 2015-08-05 18:32
O ne nevarysim, netgi priešingai, pagirsim šaunuoliai, praėjus 20+ metų sugebėjo nukopijuoti F22, neprireikė net ir 3 dešimtmečių padaryti kopijai, nors gali būti kad iki serijinės gamybos praeis virš 3 dešimtmečių. P.S. Net analogov v myre, y nebudet. O į temą, tas stealth nebereikalingas, net betkuris radaras kuris naudoja ilgesnes bangas aptinka tuos stelth'us, kaip ir įprastus lėktuvus. PPS išvis ką tu čia veiki supuvusių vakarų geiropoj? čiuošk į ta savo išsvajotaja rusija, ten kur gera gyventi ir nėra analogu pragyvenimo lygiui.
Justas777 2015-08-05 18:57
Kas sake kad vakaru europa supuvusi? Kas sake kad Rusija mano issvajota? Ir kas tau sake kad as ne rusijoj? ) Rasai rasyk normaliai o ne savo pamastymus kazkokius
rimka 2015-08-05 19:14
bahuriux apie radarus ir stealth tai biški nusišneki. Na gerai gal ir ne biški. Ką reiškia "betkuris radaras kuris naudoja ilgesnes bangas" ? tai yra ne betkuris radaras, o būtent konkrečiai tam dažniui pagamintas. Kuo ilgesnės bangos, tuo ir antenos griozdiškesnės, ir visas radaras tuo pačiu. Kas negerai su dideliais bangos ilgiais? tai kad signalas atsimuša nuo visko, mažinant dažnį, iš pradžių nuo jonosferos, vėliau netgi ir nuo debesų. Ne duok dieve audros debesis, tai galim pasėdėti ir parūkyti, nes to kas virš ar už to debesies tikrai nematysi. Kitas dalykas tai to radaro tikslumas. Na neskaitant to kad jo matymo kryptys yra labai ribotos, jo tikslumas tai yra nepraktiškas. Jis kažką mato, maždaug kažkur, bet neina suprasti nei ką, nei tiksliai kur. O toks pasakymas kad stealthus aptinka kaip įprastus lėktuvus tai net pyktį kelia. Pirma tai jis ir įprastinius lėktuvus aptinka ne tiksliai, antra tai stealth visais dažniais yra mažiau pastebimi. kai paprasto lėktuvo RCS yra apie 10m2, nematomo lėktuvo - 2-5cm2, galės radaristai kaip paranojikai po 10 kartų per dieną, bet kokį triukšmą palaikyti stealth lėktuvu. Ir dar kai kas, šitie radarai yra labai lengvai suklaidinami, jau ir vien dėl to kad tos bangos nuo visur atsispindi, turiu galvoj viršutinius atmosferos sluoksnius, kokius nors didesnius objektus kaip kad miškas po lietaus ir pan. Ir dar ne viskas... ARM raketos pvz ir dar ne viskas... Na gerai, neužsivedam Vienas tikrai efektyvus dalykas matantis stealthus yra IR, bet jo nuotolis yra ribotas.
rimka 2015-08-05 19:29
Beje, pagal daug ekspertų, bent jau tas T50 prototipas iš viso net ne stealth. Turi daug matomumą silpninančių atributų, bet pagal viską sprendžiant, jo RCS turėtų būti apie 0.5m2
bahuriux 2015-08-05 20:04
https://en.wikipedia.org/wiki/1999_F-117A_shootdown
Justas777 2015-08-05 20:38
A, nu tai kita kalba pats ką tik prisipažinai, kad dirbi savo mylima darbą 'šiki ant Lietuvos' už rubius. Tu pirma paranoja issigydyk paskui sitam forume rasyk.
Justas777 2015-08-05 20:48
A, nu tai kita kalba pats ką tik prisipažinai, kad dirbi savo mylima darbą 'šiki ant Lietuvos' už rubius. tau nuo propogandos ant tiek praplautos smegenys kad vos tik kas pasako kazka gero apie rusija is karto galvoji kad jam moka pinigus ir dirba rusijai. ir pastebejau sitas reiskinys labai paplites sitam forume. Atsimerkt kartais reiketu ir i viska paziuret is sono
rimka 2015-08-05 20:51
Nu ir ką? žinau aš apie tą istoriją daugiau negu čia parašyta. Geriau bent kartą pats apie tą įvykį paskaityk, nes dabar matau duodi argumentą kuris patvirtina ant kiek yra sudėtinga numušti net ir seną, pirmosios kartos stealth lėktuvą.
Nerealiai 2015-08-05 21:38
Vadinasi dar geriau, dirbi "chaliavai". Kremlius tau dėkingas. O apie lėktuvą, tai viskas labai šaunu, svarbu neužgestų variklis beskrendant kaip, kad naujajam tankui armata.
Talkatif 2015-08-05 23:43
Svarbiausia, kad uždarius bardačioką, kuro bakas neiškristų.
bahuriux 2015-08-06 09:16
1. Modifikavo jau esamą radarą. 2. The F-117 has a Radar cross-section of about 0.001 m2 ir tas nesutrukdė jo susekti ir nukalti. http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... radar.html http://www.wired.co.uk/news/archive/201 ... h-aircraft http://countdowntozerotime.org/2013/02/ ... s-useless/ Nesakau kad stealth yra niekalas, bet 'pelei' sumažėjus iki 'blusos', 'katė' irgi ėmėsi kontra priemoniu. Stealth technologijoms išleidžiami milijardai, tuo tarpu juos aptinkančioms priemonėms milijonai. Beja pats geriausias būdas būti nenumuštam buvo greitis ir aukštis, na ir truputi stealth SR-71 Blackbird. Nenukalė nei vieno, bet dabar tas jau turbūt nepraeitu.
rimka 2015-08-06 12:21
Tu paskaityk tikrąją istoriją apie tą 117A numušimą. Ir tai tik buvo vienas lucky shot iš 7000+ valandų kovinių skrydžių virš ginamos teritorijos. Na tu žinai kad pamodifikavo radarą, o aš žinau kad modifikavo raketas, (per radarą iki pat numušimo to lėktuvo nematė), ir savo taktiką, ir tokią progą planavo pora mėnesių, nuo pat konflikto pradžios. Kasdien registravo skrydžių laikus ir maršrutus, kad galėtų surengti pasalą. Patys visą laiką keitė pozicijas ir tarpusavyje naudojo tik laidinį ryšį. Radarus naudodavo tik po keliolika sekundžių, kad negautų ARM raketos į jį. Užfiksavo F117A tik kai jis buvo atsidaręs ginklų liukus mesti bomboms, tuo metu jo RCS padaro į kokius 1-2m2, jau kaip nebe stealth lėktuvo. Be to, F117 kaip su pieštuku ir kalkuliatorium kurtas pirmosios kartos stealth, turėjo vieną trūkumą, jam manevruojant, darant posūkius pvz ir sutampant atspindžiui jis kartais radaruose blykstelėdavo ir vėl dingdavo. Kiti lėktuvai to jau nebedaro. Jų net nebeina užfiksuoti, kad galėtum paleisti raketą, jeigu jau raketą paleidi jos nuskrenda savo keliu net nekreipdamos dėmesio į tą lėktuvą. F117 atveju tai tų raketų buvo daugiau, ir beveik visos praskrido netoli pro šalį net nepastebėjusios jo, tik viena iš raketų, kuri pasitaikė skristi tiesiai į lėktuvą detonavo. Čia buvo iš viso ne radare esmė o pilotų aplaidume, kad nekeisdavo nei maršrutų, nei skrydžių laikų, o tiesiog naglai skraidė jau įsidrąsinę. Beje reiktų pagirti tos priešlėktuvinės baterijos vadą, jis tai progai gerai pasirengė, ir prigavo tiesiai į jų pasalą parskrendantį vieną iš tų nematomųjų siaubų. Tą F117 jie užfiksavo tuo metu, kai jis metė bombas, po to, tiesiog laukė nes žinojo pro kur jis grįš, už kiek laiko, ir buvo išsidėstę (ant laidinio ryšio) stebėtojus į tolį, kurie jau laukė jo parskrendančio. Buvo paleistos raketos tiesiai į tą lėktuvą, bet jo negaudė, nes jis nebuvo užfiksuotas. Bet tos SA-3 raketos detonuoja per atstumą, tai nereikia taip tiesiai pataikyti, svarbiausia kad suveiktų detonavimo mechanizmas. Vienos iš raketų jis suveikė. Gal čia buvo laimės dalykas, gal ne, bet pamoka buvo visiems. Radaras čia nieko nevaidino šioje situacijoje. p.s. mažiau tų propagandinių straipsnių skaityk, ir jų linkų rodyk.
rimka 2015-08-06 15:05
Čia tik kai tai buvo naujas dalykas, iš pradžių bandė aukštai, kol sovietai nepasigamino lėktuvą pasiekiančių raketų, tol skraidė. O dabar tu nors ir į kosmosą lysk, jeigu reiks ir ten numuš, bent jau Rusija, JAV ir Kinija tą gali. Su SR'u irgi būtų buvusi panaši istorija kaip ir su f117 arba U2 jeigu jis nebūtų laiku pasitraukęs.
Arns 2015-08-06 15:20
Pridėčiau, jog SR-71 tebuvo žvalgybinis lėktuvas. Jei būtu buvęs kovinis, būtu pats prasčiausias lėktuvas istorijoje. Tokiu greičiu skrendant, iš už po liukų saugomų ginklų, neina naudotis, tektu ženkliai lėtinti. Dėl visų apsaugų nuo radaro, variklio aušinimų, jo manevringumas pakankamai prastas, o apžvalgos plotas dar prastesnis nei I -ojo pasaulinio karo lėktuvų.
X-log 2015-08-06 15:59
Siulyciau pasiskaityti apie YF-12. Bandymu metu sekmingai paleista raketa skrendant Mach 3.2.