„Huawei P8“ – telefonas, kuris kinišką kokybę privers įvertinti iš naujo (apžvalga)  (0)

„Huawei P8“ – šių metų pavasarį pristatytas flagmanas, kuris dar kartą parodė, kad kinai geba gaminti kiek pigesnius ir ne ką prastesnius aukštos klasės telefonus nei konkurentai. Šįkart man pasitaikė proga telefoną išmėginti ne keletą savaičių, kaip įprasta, o keturis mėnesius, ir kinų šedevrą „išmėsinėti“ įdėmiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Metalinis korpusas

„Huawei“ pavasarį pakvietė žurnalistus į „P8“ pristatymą ir visiems padovanojo po vieną naujutėlį „P8“ modelį. Toks kinų dosnumas parodo bendrovės rinkodaros strategiją – plačiai pravėrus piniginę įsitvirtinti ne tik ryšių įrangos, bet ir telefonų rinkoje. Pasižiūrėjus į naujausius produktus – ne tik telefonus, bet ir išmanius dėvimus įrenginius, – reikia pripažinti, kad kol kas kinams sekasi labai neblogai.

„Huawei P8“ dizainas be didesnių įmantrybių – telefonas turi metalinį korpusą, kelias linijas apatinėje nugarėlėje, o visi mygtukai, nanoSim ir microSD jungtys išdėstytos dešiniame šone. Telefono kamera sulindusi į nugarėlę ir nė kiek neatsikišusi.

Įdėmiau įsižiūrėjus, galima pamatyti, iš kur kinai sėmėsi idėjų „P8“ modeliui – nugarinės dalies viršus – visai toks pats kaip „Apple“ penktos kartos „iPhone“, o mygtukų išdėstymas dešiniame šone – kaip „Sony Xperia“ linijos telefonuose. „Huawei P8“, kaip ir būdinga „P“ linijai, pasižymi plonumu – storis vos 6,4 milimetro.

Telefono baterija neišsiima, tačiau kinai integravo ir greitojo įkrovimo funkciją, kuri leis telefoną įkrauti šiek tiek greičiau nei įprastiniu krovikliu, tačiau pastebėjau, kad telefonas įkraunamas ne taip sparčiai, kaip analogišką funkciją palaikantis „Samsung Galaxy S6“.

Praėjus keturiems mėnesiams intensyvaus telefono naudojimo mano „P8“ atrodo gana padoriai – ant korpuso beveik jokių įbrėžimų, šiek tiek apsitrynusios telefono briaunos ir keli įbrėžimai ant ekrano.

„P8“ apatinėje kraštinėje yra dvi angos garsui, tačiau garsas sklis iš vienos, o kita anga bus skirta mikrofonui. Tačiau ir su vienu garsiakalbiu „P8“ skamba garsiai ir gana švariai.

Ekranas, procesorius ir įdomybės

„Gorilla Glass 3“ stiklu dengto 5,2 colio įstrižainės ekrano raiška yra Full HD (1080 x 1920) ir turi 424 pikselių colyje tankumą. Naršant įspūdis ne toks malonus, kaip ekrano raiškos lyderių „Galaxy S6“ ar „LG G“ serijos telefonų, tačiau patogiam naudojimuisi, naršymui ir žaidimams pakanka, o vaizdas neiškraipomas ir žiūrint iš skirtingų kampų ar prieš šviesą.

Kinai į „P8“ lustą sudėjo tą, ką geriausio patys sukūrė – telefono darbu rūpinasi aštuonių branduolių 64 bitų kiniškas „Kirin“ procesorius ( „Kirin 930“ ir „Kirin 935“ – A 53 (2 GHz) ir A53 (1,5 GHz), „P8“ yra 3GB operatyviosios atminties. Procesoriui priekaištų rasti nepavyko.

Telefono minimali vidinės atminties talpa siekia 16 GB, tačiau yra galimybė atmintį praplėsti iki 128 gigabaitų. Svarstantiems įsigyti 16 GB modelį reikėtų atkreipti dėmesį, kad vartotojui iš jų bus pasiekiama maždaug 10 gigabaitų.

„Huawei“ telefono pristatymo metu teigė, kad, lyginant su ankstesniu telefono modeliu, „P8“ procesorius nebebus toks „ėdrus“ baterijai. Praėjus keturiems mėnesiams naudojimosi ne pačios didžiausios telefono talpos baterija (2680 mAh) vis dar demonstruoja neblogus rezultatus – telefonas intensyviai juo naudojantis dieną vis dar ištempia.

„P8“ palaiko LTE ir Cat 6, o „Huawei“ teigia, kad antenas telefone integravo taip, jog šis kur kas geriau gaudo ryšį ir kad dėl to bus mažiau neatsakytų skambučių ar trikdžių, kai būsite prasto ryšio zonoje. Nežinia ar dėl to, tačiau lygindamas su keliais kitų gamintojų naujais telefonais pastebėjau, kad „P8“ ryšį gaudė kiek geriau ir prie interneto jungėsi greičiau.

„Huawei“ telefone įdiegė keletą įdomių naujovių – pavyzdžiui, „Knuckle Sense“. Funkcija leidžia krumplį panaudoti tam, kad iškirptumėte ekrane matomą vaizdą – visai kaip su „Galaxy Note“ telefonuose naudojamu specialiu „S-Pen“ rašikliu, tik „Huawei“ rašiklio funkciją atliks jūsų krumplis. Krumpliu telefono ekraną galima du kartus pabelsti tam, kad būtų padaryta ekrano nuotrauka.

Funkcija patogi ir naudinga, tačiau kartais ir pirštais pabraukus ekraną telefonas apsigauna ir nori iškirpti vaizdą, o tuo metu ant ekrano atsirandančios šviesiai mėlynos linijos naršant ar žaidžiant žaidimus komforto neprideda. Laimei, po ilgo laiko sužinojau, kad „Knuckle Sense“ galima išjungti (Tai galima padaryti nustatymuose pasirinkus „Smart Screen“).

Kamera ir trūkumai

„Huawei“ teigia „P8“ pristačiusi pirmąją kamerą su RGBW (Red, Green, Blue, White) technologija – prie tradicinių raudonos, žalios, mėlynos dabar bus pridėta ir balta, o tai turėtų lemti geresnės kokybės nuotraukas prieblandoje. 13 MP galinė kamera (priekinė – 8 MP) turi HDR režimą ir optinio vaizdo stabilizavimo funkciją.

Mėgstantys pažaisti su darytomis nuotraukomis ras įvairių įrankių – kameros aplikacijos filtrai leis apdoroti nuotraukas prieš keliant jas į socialinius tinklus, redaguojat nuotraukas įrašyti tekstą ar uždėti šypsenėles.

Kamera turi ir specialų naktinį nuotraukų darymo režimą. Reikia su „Huawei“ sutikti – tamsoje fotografuotos nuotraukos atrodo gerai, tačiau dieną darytose nuotraukose pasigedau kontrasto, o fotografijose šviečiant Saulei vaizdas kai kur atrodo tarsi išblukęs.

Telefone įdiegta „Huawei“ modifikuota „Android Lollipop“ operacinė sistema, tačiau „Emotion 3.1“ modifikacija su užapvalintomis aplikacijų ikonomis ir kitokiu meniu išdėstymu gerokai skiriasi nuo bazinės operacinės sistemos. „Emotion 3.1“ atkeliaus kartu su NQ antivirusine sistema.

Nors iš esmės telefono darbas, kameros, baterijos ir ekrano darbas per keturis mėnesius tenkino, ne viskas buvo be trūkumų. Pasinaudojus telefonu kelis mėnesius telefonas ėmė kvailioti – „P8“ ir neišsikrovęs nei iš šio, nei iš to išsijungdavo ir keletą valandų nereaguodavo į jokius veiksmus. O kai jau imdavo kirbėti mintis apie taisyklą, vėl įsijungdavo ir keletą savaičių veikdavo iki kito tokio triuko. Tačiau per pastarąjį mėnesį viskas stabilizavosi ir iki taisyklos dar nenukeliavau. Taip pat po trijų mėnesių naudojimosi nebeveikia ir vienas ausinės kištukas. (Ausinės „P8“ – lygiai tokios pat formos ir spalvos, kaip ir „iPhone“).

„Huawei“ telefonas yra pigesnis nei daugelis konkurentų flagmanų (16 GB versija – 500 eurų), o techninėmis charakteristikomis telefonas mažai kuo nusileidžia kitų gamintojų naujausiems įrenginiams. Kažin ar prieš kelerius metus kas nors būtų pagalvojęs, kad „Huawei“ pardavinės telefonus už 500 eurų ir daugiau ( 64 GB versija), ir kad kas nors juos už tokią kainą pirks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)