10 beprotiškiausių japoniškų išmaniųjų telefonų (Video)  (0)

Tekančios saulės šalis technologijų gerbėjus jau daugelį metų džiugina „kietais“ gaminiais su pirmos klasės dizainu. Godzila, Grendizer, Totoro. Stop, tai kino ir animacinių filmų personažai. Bet kai žiūrite į japoniškų prietaisų neįprastas medžiagas, ryškias korpusų spalvas, įdomias funkcijas, nekyla jokių abejonių, kad jas taip pat sukūrė fanatikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Surinkome dešimt japoniškų prietaisų, kuriuos galima drąsiai įtraukti į savo žaislų kolekciją. Kiekvienas iš jų yra vertas išskirtinio dėmesio.

Docomo Sharp Q-Pot SH-04D Chocolate Phone

Azijos gamintojai yra ne pirmą kartą išbando savo jėgas „saldžių“ telefonų gamyboje, užtenka prisiminti LG prietaisą su tokiu pat pavadinimu. Japonai su azijietišku tikslumu nukopijavo šokolado plytelę ir pavertė ją aparato korpusu. Atverčiamas telefonas gavo 3 colių ekraną, 8 megapikselių kamerą bei apsaugą nuo drėgmės. Belieka pasirinkti spalvą: pieniškas šokoladas ar braškių.

Panasonic Lumix CM1

Pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas su 1 colio 20 megapikselių jutikliu, kuris įrašo 4k vaizdą. Peržiūrėjus iš galo – jis atrodo kaip nulieta kamera, nėra jokio užuominų apie telefonų pasaulį. Net užrakto mygtuką įmontavo, viskas kaip pas suaugusius.

Sunkus ir didelis įtaisas gavo 4,7 colių „Full HD“ ekraną, 4 branduolių procesorių, 2GB RAM ir 2 GB vidinės atminties, nepamirštas ir microSD kortelės lizdas. Ilgai filmuoti nepavyks – 2600 mAh baterijos visai dienai nepakaks.

 

Docomo Touch Wood SH-08C

Prisimindami išmaniojo telefono korpuso medžiagas, mes randame stiklą, metalą ir plastiką. Tačiau yra ambicingų projektų, kurie naudoja neįprastas medžiagas – bendras „Sharp“ ir „Olympus“ kūrinys puikuojasi mediniu korpusu.

Atslenkamas telefonas atrodo gana įprastai, tačiau vientisas, į pupelę panašus korpusas atrodo neįprastai. Skelbiama, kad nepaisant tokios apdailos, išmanusis telefonas tarnaus ilgą laiką – jis buvo specialiai apdorotas ir kenkėjų nebijo.

 

NEC Medias W N-05E Dual Screen

„NEC“ sako, kad vienas ekranas gerai, bet du – dar geriau. Prieš dvejus metus pristatytas išmanusis telefonas gavo porą 4,3 colių ekranų su qHD rezoliucija. Aparatas išsiskleidžia kaip knyga, suformuodamas plačią erdvę skaitymui ar vaizdo įrašų žiūrėjimui. Taip pat labai lengva naudotis navigacija – laisvos vietos yra marios, o jei to nereikia, antrame ekrane galima rodyti kitą programą. Įranga čia nėra itin galinga, todėl sąsaja neveikia sklandžiai.

Fujitsu Arrows NX F-04G

Pirštų antspaudų skaitytuvas jau nebe egzotika, o gana įprastas dalykas daugelyje aukštos klasės išmaniųjų telefonų. Japonai pažengė dar toliau ir pasiūlė dar pažangesnį išradimą – akies rainelės skenerį. Jis yra šalia priekinės kameros, kairėje pusėje ir gali atrakinti telefoną arba padėti apsipirkti. Kaip įprasta, naujieną pirmiausia galima įsigyti tik vietinėje rinkoje.

Aparato savybės tikrai vertos flagmano vardo – 5,2 colių QHD ekranas, 3 GB RAM, 32 GB vidinės atminties, kortelės lizdas ir galingas bei „karštas“ „Snapdragon 810“. Toks technologiškas išmanusis telefonas nėra labai brangus – 750 $.

Sharp Aquos Crystal 2

Įdomi naujiena „Sharp Aquos Crystal 2“ galėtų lengvai gauti „efektingiausio dizaino“ prizą. Išmanusis telefonas puikuojasi berėme forma, kuri suteikiant ateities kūrinio jausmą – taip neįprastai jis atrodo. Bet jei peržvelgsite specifikacijas, tai yra gana paprastas viduriniosios klasės prietaisas: 5.2 colių ekranas su HD raiška, 2GB RAM ir „Snapdragon 400“. Galima pasirinkti keturių spalvų modelius: baltos, turkio, rožinės ir juodos.

Disney Mobile on DoCoMo DM-01G

Gamintojai dažnai išleidžia specialias savo išmaniųjų telefonų versijas operatoriams. Štai „LG“ Japonijos rinkai pagamino „G3“ modelį, kuris apipavidalintas „Disney“ animacinių filmų stiliumi. Savybės sutampa su įprastu modeliu, nėra jokių pokyčių, tačiau aparatas atrodo kitaip. Ypač džiugina dėklas „Quick Circle“, kurio dizaine galima įžvelgti pelę su didelėmis ausimis. Baisu pagalvoti kiek pasieks fantazija, jei gamintojas seriją pratęs išleisdamas panašaus stiliaus „G4“. Odinis Pluto?

Casio G’zOne CA-201L

Dauguma žino „Casio“ laikrodžius ir garsią „G“ seriją – apsaugotų laikrodžių liniją. Bet japonai turi ir išmaniųjų telefonų. Į atsparų įtaisą pažvelgsime iš arčiau. Pristatymo metu jo įranga buvo gana moderni: 2 branduoliai, 1 GB operatyviosios ir 8 GB vidinės atminties bei kortelės lizdas. 4 colių, 480×800 raiškos ekranas dabar yra biudžetinio modelio požymis, tačiau ipx5/ipx8 apsauga aktuali visais laikais.

Purve, lyjant lietui ne našumo testai svarbiausia, o šis modelis atlaikys viską, neabejokite.

 

Infobar C01

Dizainerio Naoto Fukosava sukurtas telefonas įdomus savo išore. Fukosava yra žinomas dėl savo meilės daiktų minimalizmui. Jis parduotuvei „MUJI“ išrado originalų CD grotuvą ir sukūrė nešiojamojo kompiuterio „Samsung N310“ dizainą. Telefonas „Infobar C01″ gavo „plytelių“ klaviatūros išvaizdą. Tokia ryški ir spalvota išorė yra labai reta. Be to „Infobar C01“ tai „Android“ išmanusis telefonas su skaitmeninės televizijos palaikymu.

Fujitsu Docomo F-09C

Lietuvoje „Fujitsu“ mobiliųjų telefonų parduotuvėse nėra, tačiau Japonijoje yra įdomių modelių, skirtų operatoriams. Neįprastas įtaisas „Fujitsu Docomo F-09C“ turi pasukamą ekraną bei apsaugą nuo drėgmės ir dulkių. Ekranas nėra labai didelis – 3,2 coliai, tačiau prieš dvejus metus, kada debiutavo šis modelis, tai buvo ne taip mažai. Kita išskirtinė aparato savybė yra 3D ekranas, kuris rodo ne tik plokščią, bet ir trimatį vaizdą. Žinoma, labai įspūdingas šio transformerio dizainas, kokių jau nebegamina, o gaila. Tamsoje džiugina spalvotas klaviatūros apšvietimas, kurio atspalvį galite pasirinkti pagal savo skonį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(43)
(2)
(40)

Komentarai (0)