Netikėtas radinys: vokiečio rūsyje aptiktas nacių tankas „Panther“  (7)

Šiaurės Vokietijoje policija susidūrė su neeiline užduotimi. Iš pensininko namo rūsio pareigūnams teko traukti ir Antrojo pasaulinio karo laikų tanką, rašo „Der Tagesspiegel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

78 metų vyras savo namo Heikendorfe rūsyje kelis dešimtmečius slėpė vokišką tanką „Panther“, torpedas ir priešlėktuvinį pabūklą. Rūsyje buvo tiek ginklų, kad juos iškelti teisėsaugos pareigūnams pasirodė nelengvas uždavinys. Policija į pagalbą pasikvietė ir karius, kurie turėjo atsigabenti modernius tankus. Maždaug 20 karių plušėjo beveik devynias valandas, kad ištrauktų be vikšrų rūsyje dūlėjantį tanką. Ramų miestelį nustebinusios operacijos stebėti susirinko ir būrys smalsių vietos gyventojų. Šią ginkluotę aptiko nacistinės Vokietijos laikais pavogto meno ieškoję prokurorai iš Berlyno. Jie ir pranešė apie rastą lobį savo kolegoms iš Kylio.

Teisininkai taip pat ėmėsi tyrimo, ar vyriškio kolekcija nepažeidė Vokietijos karo ginklų kontrolės įstatymo. Tačiau pensininko advokatai ginčijo, kad rastų ginklų jau nebeįmanoma panaudoti, todėl jų laikymas neturi būti uždraustas.

Regis, kai kuriems vietiniams šis atradimas nebuvo staigmena. Vyresni Heikendorfo gyventojai prisimena, kad dar prieš trisdešimt metų vyras nevengdavo tanku pasivažinėti ir po miestą.

„Jis tanką į gatvę buvo išsitempęs per sniego audrą 1978 metais“, – prisimena Heikendorfo meras Alexanderis Orthas. – Aš palaikiau tai seno žmogaus keistenybe, bet pasirodo, kad jo rūsyje slypėjo ir daugiau paslapčių“, – pridūrė miesto vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(202)
(12)
(190)

Komentarai (7)