„Mistral“ istorija pasibaigė ir iš karto prasidėjo nauja: kur padėti šiuos laivus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2015-08-08 12:38
Siūlau parduoti KINIJAI . Nušautume du zuikius.Rusija būtų priversta atitraukti karinius pajėgumus iš Europos ,o Prancūzai dar ir babkių uždirbtų lengvų.Aišku,amerikancai to nedaleis.
azotas 2015-08-08 13:04
o kam jiem tie laivai kai gali zeme pasiekt rusija ? cia nebent kokiom salom uzimt ar kam.
Shioks 2015-08-08 13:27
Va va gera pasiulyma davei, kaip tik Kinijai dabar laivu reikia, gales lengviau isitvirtint Senkaku salose. Kai zmogaus neismanymas nuveda tiesiai rykliui i nasrus
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-08 13:52
Man tegul už 1 euro centą parduoda, ant metalo laužo nuvešiu priduot. Gausiu kokius 50 eurų.
Nojus 2015-08-08 13:58
Pasiūliau todėl,kad nukrauti Europos dirvos apkrovą perkeliant konfliktų epicentrą toliau nuo mūsų namų.
Talkatif 2015-08-08 16:03
O kam Singapūrui tokie laivai? Pinigų ta šalis turi. Bet ką ji su jais veiktų? Parduot Lenkijai abu su JAV ir EU kreditavimu.
Ernestass 2015-08-08 16:27
Iš straipsnio: ''Tačiau ekspertai sako, , kad atsikratytų tų laivų.''
Ernestass 2015-08-08 16:29
''„Neabejotina, kad rusai vilkins laiką, kad pavogtų kiek įmanoma daugiau technologijų, kas yra įprasta, – aiškino A.Coldefy. – Jie sako, kad galėtų pasistatyti tokius laivus patys, bet iš tikrųjų jie smarkiai atsilikę.'' Juokdariai. Aš iš savo kambario irgi vagiu Mistral laivų paslaptis. Tereikia man labai susikaupti, patraukti žolės ir gamybos paslaptys pačios atplaukia pas mane! Nereikia net turėti realios technikos rankose, nei ko kito. Gaila, kad kitos valstybės mano metodo nenaudoja technologiniam šnipinėjimui! O bendrai, vargas Prancūzams su tais Mistral laivas. Dar jie iki milijardo išleis juos prižiūrint iki pardavimo ir išraunant visą Rusams pritaikytas technologijas (legaliai negali su jomis parduoti), perašyti visus dokumentus bei įdiegti naują įrangą. Taip pat reikia modifikuoti laivo vidų tam, kad jis būtų pritaikytas nebe Rusiškai technikai, o šių laivų pirkėjų technikai. Asmeniškai, lengviau dabar būtų Prancūzams pasilikti tuos laivus patiems. Padidinti išlaidas gynybai ir turėti pusiau padorias galimybes surengti puolimą iš jūros. Tik deja, kad Prancūzai nusigyveno iki tiek, kad savo kariuomenės nebegali išlaikyti. Menka valstybės kariuomenė dažnai tėra tik simptomas vidinio valstybės puvimo.
Ernestass 2015-08-08 16:37
Technologijos iš esmės. Taip pat negirdėjau, kad jie turi tokių laivų invazijoms surengti. Net jeigu jos ir turi jų, Kinija šiuo metu statosi didžiulį laivyną ir šie laivai jų statybų planus sutrumpintu bent kokiais metais, dviems. Laivų statybos laikas matuojamas metais ir dėl to tai yra ilgalaikės investicijos. Laivai tarnauja labai ilgai tačiau jie yra brangūs ir lėtai pastatomi ir dėl to šaliai reikia dešimtmečių stiprios laivų statybos, kad bent kiek priartėtų prie pasaulio lyderių. Pavyzdžiui nors ir Rusija. Statosi jie laivus kaip pašėlę, kokius 4 per metus nuleidžia vidutiniškai tačiau tam, kad prisivytų JAV kiekybėje jiems dar labai toli. O tam, kad turėtų realias galimybes savo jėgą skleisti pasaulyje jiems reikės dar poros dešimtmečių kol jie suprojektuos bei pastatys savo pirmus keletus lėktuvnešius.
Nojus 2015-08-08 19:42
Ramusis vandenynas bus kontroliuojamas Kinijos.Būtų mano valia,aš iškart pasiūlyčiau pirkti "Mistralius" su visa technine dokumentacija.Kinija yra vėzdas Rusijos berniukams Tolimųjų Rytų jūrose.Ateis laikas,kai Kinijos imperija plėsis iki Uralo kalnų,todėl "Mistraliai" būtų razumnas įsigijimas.Kinai kopijuoti moka,todėl tokių lėktuvnešių prisigamintų daug.Rusijos ekonomika nepaneš Kinijos konkurencijos.Jau dabar Putinas su kinais kalba PADLAIŽIAUJANČIU balsu.Nepadės.Kinams reikia teritorijos.Čingis Chano valdytos žemės sugrįš Kinijai,o Europinė Rusija nuleidusi garą ateis prašytis į Jungtinių Europos Valstybių sudėtį.Jėgų balansas nusistovės 1000 metų.
Kilgoras Trautas 2015-08-08 21:55
Viena parduoti kinams, o antra japonai bus priversti nupirkti. Arba garsiai pasiūlyti kinams ir japonai nupirks abu O jei rimtai, manau, jei NATO kuria bendrus greito reagavimo būrius gal tokie laivai ir NATO praverstu :hmmm:
SPeed_FANat1c 2015-08-09 00:18
siaip idomiai, prancuzai turejo patirt nuostoliu del visos europos. Europa teoriskai turetu atlyging skirtuma (na tos ismontavim islaidos ir panasiai, taip pat pardavimo kaina jei bus menkesne nei rusijai parduodant). KIta vertus - gal irgi reikejo proto turet statyt rusijai karinius laivus, tai gal ir patys kalti. Gerai kad bent sutiko neparduot. nors gal jei ne prancuzai, tai kuri nors kita salis pastatytu tuos laivus rusijai ir padarytu bizni, dabar tik tiek kad laiko biski laimeta. Bet siaip man butu idomu pamatyt pokalbio teksta tarp putino ir prancuzijos prezidento del tu laivu. Ir isgirst ju tona.
Shioks 2015-08-09 02:02
Kam cia tokias nesamones skleisti Nojau, tik parodai savo neismanyma eilini syki... JAV siuo metu yra numeris 1 pagal galia pasaulyje, Kinija ruosiasi JAV aplenkti, todel konfliktas bus neisvengiamas tarp situ valstybiu, todel Kinijai reikes paramos, arba bent uznugario, nes kai konfliktas issivystis, Rusija bus Kinijai uz nugaros ir jei Kinai bus agresyvus Rusu atzvilgiu, smugis is nugaros gali buti neisvengiamas, todel geriau ieskot draugu, o ne priesu. Tiesiog nebeskleisk tokiu ereziju daugiau, ar tu nuo to geriau jautiesi, patenkini savo ego ir pns?
shift 2015-08-09 02:03
Oi tik ne Kinijai... Kas galėtų paneigti, kad Kinija tuos laivus nupirktų su tikslu iškart perparduoti Rusijai (žinoma prieš tai persibraižytų to laivo visus mazgus ir techninius sprendimus nukopijuotų). Prancūzai ne durni, atsargiai žiūrės kam parduoti, nes su tokiu laivu iškeliauja ir technologinės paslaptys pas pirkėją. Aš lažinčiausi, kad pirkėjas bus Kanada.
Nojus 2015-08-09 08:55
Man nepatinka kam Rusija nukreipinėja savo branduolines raketas į mūsų pusę,nors aiškiai žino ,kad nė viena ES šalis jų nesiruošia pulti.Taigi.Kokią išvadą reiktų padaryti?Reikalingas strateginis svertas.Koks?Duoti kinams naujausias technologijas,kad per trumpą laiką aplenktų karinėje srityje Rusiją.Sustiprėjęs Drakonas Meškai nuraus uodegą ir ta bus priversta lįsti į urvą visiems laikams. Geresnės svertų sistemos niekas nesugalvos.Net nebandykite.
Marius18 2015-08-09 10:19
Kosmosas esi Nojau.
Nojus 2015-08-09 10:38
Su Rusija reikia žaisti POKERĮ.Norite išprašyti Rusijos strateginę ginkluotę iš Europos,-duokite vėzdą Kinijai Tolimuosiuose Rytuose. Klausimas uždarytas.
Ernestass 2015-08-09 21:03
Nes Rusams atominis ginklas ilgai buvo tiktai taktinis. Pastaruoju metu jų politika pasikeitė, tačiau ji išlieka tokia, kad atominis ginklas bus panaudotas prieš valstybei egzistencine grėsmę, o tai reiškia, kad Rusijos be atominio karo nesunaikinsi. Kartu, ne visi po Sovietmečio pasikeitė, daug balsų Rusijoje vis dar tiki, kad atominis ginklas yra konveksinio karo priemonė. Tokie įvairūs neocon'ų pasisakymai apie Rusijos suskaldymą, Kinijos ataką, norint Sibirą atimti ir pnš. yra idijotiški ir atitrūkę nuo realybės. Rusija greičiau branduoline ugnimi apšaudys puolėjus nei, kad pasirašys tokią taikos sutartį. Rusija realiai tokius pat laivus pati sugeba pasigaminti. Problema- laiko bei lėšų stygius. Visų pirma Rusija neturi uostų kurie galėtų statyti tokius didelius laivus. Na, bent norint pastatyti jų kuriamus lėktuvnešius jiems reikės praplėsti infrastruktūrą. Antra, Rusija statosi bei modernizuoja didžiulius kiekius laivų. Norint pradėti statyti šiuos laivus, jiems reikėtų kažką paaukoti, nes jų laivybos esama infrastruktūra jau nebe sugebėtų ,,ant viršaus užsidėti'' dar šių laivų statybos. Dėl technologinių nuansų bei užimtos laivų statybos sektoriaus, šie laivai Rusijoje pasirodytų min. po 5 metų, o gal būt netgi ir ilgiau. Pirkti Mistral laivus buvo senojo gynybos ministro sprendimas. Nepopuliarus sprendimas Rusijoje ir kažin ar jis būtų atkartotas netgi esant ir geriems santykiams su vakarais. Laivų nepardavimas Rusijai, ją turėtų sulaikyti kokiais bent 10 metų (jeigu ji pradės bandyti kurti šiuos laivus nuo šiandienos) tol, kol ji pati sugebės sukurti tokias karines galimybes kurias būtų suteikęs šių laivų pardavimas. Šiuo atveju- Prancūzai prarado didžiulius pinigus bei reputaciją kaip ginkluotės tiekėjas, o Rusija prarado daug laiko. Palyginimui: https://en.wikipedia.org/wiki/Ropucha-c ... nding_ship https://en.wikipedia.org/wiki/Amphibious_assault_ship Tai dviejų skirtingų kategorijų laivai tačiau Rusiškos alternatyvos Mistral'ui neradau. Tikriausiai Rusai ir neturi tokios pat galios projektuoti savo jėgos už savo sienų. Jeigu Rusija neturi technologinio pagrindo statyti šiuos laivus, tai jų laivynas dabar prarado bent gerą dešimtmetį. Jeigu jie jį turi, labai norint ir per 5'is metus kažką nuleisti į vandenį būtų galima.
hamann 2015-08-09 22:12
nuostabus minčių tęstinumas. keep it going.
Ernestass 2015-08-09 23:04
O tave reikėtų perspėti už forumo teršimą. Ne pirmoje temoje kabinėjasi prie manęs ir šūdą rašai. O dėl tavo komentaro: 1) Rusija yra sukūrusi panašius laivus. Nuorodas bent atsidaryk. 2) Rusija neturi infrastruktūros statyti didžiulius laivus. Sugebėti pasigaminti reiškia, kad jie moka tokius laivus gaminti, bet kol kas neturi įrankių tam. Gal būt geriau tau eis suprasti su analogija: ar programuotojas sugeba programuoti jeigu jis neturi kompiuterio? Taip jis geba programuoti, tačiau šiuo metu jis to daryti negali.