Esame internetinių vagių karta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kwest 2015-08-09 14:18
cia ne mes, o sistema
kestutisz 2015-08-09 14:46
Nebūtų torentų "verslo" (na koks ten verslas, juokas tik, gal net mažiau rimtas nei kažkada gariūnų kompaktai) vistiek būtų savanorių kurie išsisuktų ir be prabangių serverių išlaikymo. Nebūdavo kažkada tokių ant lėkštutės, net inetą padorų ne visi turėjo, bet kažkaip kažkur vistiek visi viską susirasdavo. Net neusprantu kaip to piratavimo mokesčio neužkabina ne ant kažkokių kvailų pasenusių laikmenų, o ant interneto šlangos :)
Luftwaffle 2015-08-09 17:59
Nu jau tikrai fantastiskos infrastrukturos reikia, kad islaikyti, kad ir ta pati torrent trackeri... pvz VPS uz 5 USD/month is digitalOcean.. Va cia tai pinigai.. Va cia tai sanaudos!
sigun 2015-08-09 20:11
Ach, kokie baisūs ir blogi tie piratai. Tiesiog sutapimas, bet šiandien prisiminiau stalkerį ir panorau vėl pažaist. Išsitraukiu legaliai pirktą CD, instaliuoju. Ė, pasirodo pasibraižęs ir blogai skaito. Labai blogai. Na šeip ne taip iš kažkelinto karto pavyksta suinstaliuoti. Žaidimas su disku nesigauna, nes matyt nebenuskaito reikiamos vietos legalumo patikrinimui. Dar yra variantas suvest kitą kodą ir žaist be disko. Suvedu. Ir nė velnio, pasirodo kažkada 2010m. jau vieną kart aktyvavau ir daugiau neturiu teisės aktyvuoti, nes nebuvau išaktyvavęs. Bliam, per tą laiką turbūt pakeisti visi kompo komponentai, pats kompas ne vieną kart perinstaliuotas. Siūlo kreiptis į platintoją. Aha, va dabar sekmadienį ims kažkas ir puls pas platintoją man atrašinėt. Greičiau susirast laužtuvėlį. Gaunasi, jog piratai siūlo kur kas geresnį servisą nei oficialūs platintojai... O dar prisiminus seną temą, jog už kiekvieną laikmeną ir taip jau sumokam pirato mokestį...
lucy 2015-08-09 21:09
Kaip withceri 3 sekasi pardavinėti? Jis absoliučiai jokios apsaugos neturi - copy paste ir veiks. Bet žmonės perka patinka žaidimas nori paremti kūrėjus. O čia daugiausia verkia visokio šūdo brūdo kūrėjai, kuriu š net pas torentuose nėra ir niekam jie neidomus (kalbu apie LT muzikos industrija). Seniau šūdo kūrėjams buvo gerai eidavo žmonės pirkti kasetės/(disketės žaidimo atveju) ir maždaug reikia apsispresti kas čia briedas bus iš viršelio. Tai įsivaizduokit dabar žaidimus išeinančius kaip seniau NES lygio buvo. Perki katę maiše, niekas išbandyti parduotuvėje neduos, ir žmonės netyčia nusipirkdavo šūda ir paremdavo šlamšto kūrėjus. Tai dabar ir randosi AngryVideoGameNerd ir panašiai, kurie pergyvena iš naujo ta pojutį šūdą nusipirkus
tadas.armonavičius 2015-08-10 13:37
Tik neseniai pradėjau dirbti ir įpirkti mėgstamus kompiuterinius žaidimus, ir tuos su didžiūlėm nuolaidom, kadangi euro vertės supratimas Lietuvoje ir visam likusiam pasaulyje skiriasi. Paslaugas įperkamas padarykim - tada matysim kiek yra "piktų dėdžių piratų", kurie nieko taip nenori kaip tik vogti ir naikinti verslus. Su filmais tas pats - 20LT už kino filmą, kurio ir kokybė prasta ir dar reikia taikytis prie kino teatro grafiko.
lindemann 2015-08-10 13:53
Piratavimas, ne kažkokia kultūros stokos ar post sovietinė mentaliteto yda (kaip bandoma įtikinti vis dažnėjančiuose straipsniuse apie tai), o paprasčiausias vargingo gyvenimo rodiklis. kur klesti piratavimas, ten žmonės neišgali leisti savo uždirbamų kelių šimtų eurų legaliam turiniui įsigyti.
zet 2015-08-10 17:58
net neskaiciau straipsnio