Suomiška realybė: arba į kariuomenę, arba į kalėjimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2015-08-10 14:30
Manau, kad kiekvienas vyras, nesvarbu, kad ir labai moteriškas ar bailus turi atlikti karinę tarnybą. Gyvenimai pastatomi ir sugriaunami ne per metus, todėl laikas praleistas kariuomenėje pakenkti negali, o dalykų ten išmokstama tikrai svarbių, nuo tuolėtų valymo iki šaudymo. Pas suomius kaip matome karinę tarnybą atlieka visi, nes keliolika žmonių per visą valstybę tai ne skaičius.
UTF16 2015-08-10 14:39
Ne – tai viso labo 6 mėnesių trukmės namų areštas: http://www.vice.com/read/finnish-nation ... ectors-104 Pragmatiškai žiūrint įdomu, kokia nauda iš karo prievolės pas juos, jei alternatyva trumpesnė, nesi įtraukiamas į nusikaltėlių registrą, o svarbiausia – nesi įtraukiamas į rezervą.
immortallt 2015-08-10 16:59
kiesza, aš būčiau už šią mintį, BET! Tai turi būti aišku iš anksto, o ne pusmetį prieš paskelbia, kad va darysim konkursus, ir jei turi kokių ilgalaikių planų - sujauks. Tai turbūt ir sukelia didžiausią balaganą ir nepasitenkinimą. Jei dabar pasakytų, kad visi, po 5 metų jaunuoliai turės pradėti atlikinėti privalomąją karo tarnybą, apart dėl medicininių priežasčių tarp 16-21 metų (priklausomai pasirenka baigti 10 ar 12 klasių), tai problemos tokios nebūtų. Antras dalykas, tai finansavimas. Kas iš to, kad dabar visi atliktų karinę tarnybą, o ar ginklų yra pakankamai? Kai bus pakankamai ginklų, bent pėstininkams pritaikyta karinė įranga gintis nuo oro atakų (žemė-oras nuo peties sistemos) bei priešankinės raketos paleidžiamos nuo peties ir pakankamai aprūpinti kiekvienai kuopai, tada tai yra logiškas sprendimas. Kitu atveju, tai tik patrankų mėsa.
UTF16 2015-08-10 17:08
Čia straipsnis apie Suomiją, ne apie Lietuvą. Ten nėra nei vienos iš tų problemų.
Kiškis 2015-08-10 21:43
Geriau kalėjime Call of duty pažaist.
kiesza 2015-08-10 22:00
Pažaist ten tu tikrai gautum, nori nenori... tik bėda, kad tektų žaist ne call of duty ir net ne su kompiuteriu
UTF16 2015-08-10 22:17
Apie ką jūs čia, maestro? Namie gali žaisti, ką tik nori, – gi šuns apykaklė dedama ant kojos, o ne ant akių.
Aidas 2015-08-11 00:39
Stebiuosi as immortal, arns, ernestas ir panasiu kariniu pasirengimu. Jus, snargliukai, net su pistoletu nesate saude. Dabar, matai, pestininkai, turedami nesiojamas saudykles, apsigins nuo oro ataku. Nera net menkiausiu sansu. Pestininkai eina tik i parengtas vietas. Rusams tai netaikoma, nes jie gaili arsenalo vietos paruosimui. Rimtos oro ar zemes sunkiosios ginkluotes atakos pestininkus isskerdzia, ir tiek. Visos rankiniu saudykliu ale pergales gime rusu deka, kai ant 300 babaju, turinciu 20 stinger, uzvesdavo 1 pavargusi sraigtasparni, arba i miesta ivarydavo tankus be koordinacijos su pestininkais. Sekmes svaigstant toliau.
sielinas 2015-08-11 08:10
Religija negali būti priežastis netarnauti, valstybėje, kurioje nėra vlastybinės religijos.
sielinas 2015-08-11 08:14
Tik ne miestuose. Mieste bombarduok ne bombardavęs, o ten jų nuolat pilna kaip tarakonų. O beje rimta valstybė miškuose ir atviruose mūšiuose jau nebedalyvauja. Pratybos jau perorientuojamos į mūšius mieste jau ir Lietuvoje pastaruoju metu.
immortallt 2015-08-11 08:33
Šiaip ne tik iš pistoletų šaudęs. Nesakau, kad nuo peties sistemos leis apsiginti nuo pilnos atakos, bet be to net nėra prasmės kažką daryti. UTF, teisus, ne apie Suomiją, bet jau pats pirmas komentaras nukreipė temą
Shinigami 2015-08-11 10:31
Jei lytinti su Lietuvos šauktinių situacija tai esminė vieta yra čia Suomiai nekviečia dirbančių ir šeimas sukūrusiu. Jie kviečia mokyklas ką tik baigusius. Bet kaip vienas Lietuvos pareigūnas sakė, jam nereikia ką tik mokykla baigusiu ir nedirbančių arba per ilgta laiką nesugebėjusiu įsidarbinti ar įstoti toliau mokytis. Jam reikia tik turinčių gerus darbus ir sukūrusiu šeimas asmenų. Kad jiems galėtu sugadinti karjeras ir šeimyninį gyvenimą. Štai kur problema su Lietuvos šauktiniais yra. Jei darytu kaip daro Suomiai. Tai yra kviestu tik ką mokyklas baigusius asmenys tai gali kviesti kad ir visus, tame problemos tikrai nematyčiau. Bet dabar...
shift 2015-08-11 12:03
Truputį nusišnekėjai. Pasakykim taip, kariuomenei reikalingi mastantys, moraliai tvirti, strategiškai mastantys, turintys atsakomybės jausmą žmonės, nes tik tokiems gali patikėti brangią įrangą ir tik tokie gali pasiekti laimėjimų. Nes jie jau yra išmokę laimėti gyvenime. Kas bus jei į kariuomenę paimsi tinginį, bedarbį, apsileidėlį, linkusį į chuliganizmą, vagiliavimą? Na tik belieka tokį chamą išmokyti gaminti sprogmenis, taikliai šaudyti, muštis ir bus sukurta dar didesnė problema visuomenei. Būtent todėl net negali būti svarstoma į kariuomenę imti teistus ir visokius veltėdžius.
UTF16 2015-08-11 12:20
šia tema ir nustatė, kad šauktiniai šiek tiek dažniau tampa nusikaltėliais ir (arba) bedarbiais, jiems sunkiau įsilieti į darbo rinką.
Arns 2015-08-11 12:30
shift, ironiška jog per amžius kareivių moralinė būklės visiem mažiausiai rūpėjo. Net tas pats prancūzų legionierių korpusas palyginti nesenai įvedė taisykles, kad žmogžudžių nebepriims ir neslėps nuo jų laukiančių bausmių. Ilgą laiką nepritampantieji buvo net specialiai grūdami į armiją išmokti galų gale drausmės, ir priešingai, nepriekaištingas visuomenės narys dirbdamas galėjo išlaikyti visą kariuomenę. Tokio idiotiško manevro, kurį renkasi Lietuva, dar reik paieškoti, dažnai linksniuojama Šveicarija ar Izraelis pirmiausiai orientuojasi į jaunuolius po mokyklos baigimo (nuo 18 metų) pašaukti tarnybai. Paprasčiausiai per prievartą patraukti iš darbo rinkos žmones nuostolinga ir mažina patriotiškumą. Savanoriai - kitas reikalas, kaip jam patogu, tada ir ateina (ar neįsitvirtino niekur, ar nori tarnauti, ar per daug skauda dėl merginos išdavystės ar pan.). O išmokyti norintį išmokti nėra sudėtinga, kariavimas ne aukštoji matematika, svarbu būtu žmogus, kur padėti visados randama.
shift 2015-08-11 14:30
Na, kaip pats ir parašei, tokia praktika egzistavo, bet reikia mokytis iš kitų klaidų. Be to, tavo išsireiškimas " (tarnauti) per prievartą" yra kardinaliai netikslus. Jei tai laikysime prievarta, tuomet mes esame prievartaujami nuo pat kūdikystės. Valstybė mus per prievartą skiepija, per prievartą į mokyklą varo, verčia laikytis eismo taisyklių, kt. įstatymų, o dar blogiau - per prievartą nuo mūsų lupa mokesčius.
Arns 2015-08-11 14:41
Su tokia logika, kaip savo tėvų nekaltini jog tavęs neatsiklausę pagimdė? Arba kodėl tu turi lietuvišką pasą ir turi įrodinėti jog ne lietuvis, o tarkim japonas esi? O kaip tavo kalbėjimas, gal norėjai gauti geresnę kalbą nei lietuvių, kaip savo pirminę, gal ir tai diskriminacinė prievarta?
shift 2015-08-11 15:08
Arns 2015-08-11 15:38
tai pavardink ką duoda. Izraelio atvejis visiškai netinka, nes ne tik kad jie kariauja per visą laiką kai susikūrė valstybė, bet ir pats tarnavimas suplanuotas iškart po mokyklos, tarnaujant visiem be išimčių. To Lietuvoje nėra ir nė nesirengiama daryti.
UTF16 2015-08-11 15:41
Yra objektyvi realybė, ir yra tavo gilus įsitikinimas. Ir taškas.