Svaiginanti atrakcija: 10 įspūdingiausių medžių lajų takų pasaulyje (Video)  (0)

Anykščiuose atsidarė pirmasis medžių lajų takas Lietuvoje ir rytų Europoje, tačiau pasaulyje tokių takų yra daugiau. Kviečiame pasižvalgyti po įspūdingiausius takus, besidriekiančius medžių viršūnėmis, visame pasaulyje. Kai kurie iš jų tikrai apsvaigins aukščiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anykščių šilelyje vinguriuojantis Medžių lajų takas prasideda netoli Puntuko akmens, lankytojams reikės užlipti ant kalvos, Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kils iki 21 metro ties medžių laja.Takas medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais, pasivaikščioti tarp medžių lajų.

Tokie pažintiniai takai visame pasaulyje statomi tam, kad žmonės geriau pažintų gamtą, vietines gyvūnų rūšis bei augmeniją. Taigi, kviečiame pasidairyti po kitų šalių takus.

Takas Malaizijoje

Šiame take galima pamatyti tropikų augalus ir gyvūnus, išskirtinį mišką. Takas yra 300 metrų ilgio ir yra iškeltas į 27 metų aukštį. Jį ypač mėgsta ornitologai ir paukščių stebėtojai, nes būtent iš čia galima pamatyti įvairiausių paukščių. Takas suprojektuotas taip, kad būtų draugiškas aplinkai, jame nėra plieno konstrukcijų, viskas padaryta iš medžio.


Takas Vokietijoje

Tai apvalus takas, kuris yra labai ilgas ir tęsiasi 1300 metrų, jis baigiasi įspūdingame 44 metrų aukštyje. Take vaikštantys žmonės gali apžiūrėti širdį stingdančius vaizdus, nuotabią gamtą, net matosi Alpės.

Takas Ganoje

30 metrų aukštyje esantys takas lankytojams siūlo į gamtą pažvelgti iš paukščio skrydžio. Nuostabūs miškai ir spalvingi tropiniai paukščiai šiame take įprastas reiškinys, tiesa, bijantiems aukščio, tako perėjimas tikrai taptų didžiuliu iššūkiu. Takas tęsiasi 330 metrų. 


Takas Didžiojoje Britanijoje

18 metrų aukštyje esantys takas leidžia lankytojams nuodugniai ištyrinėti kiekvieną šalia esantį medį. Take labai daug edukacinės programos, kuri leidžia pažinti Londono gamtą ir medžius. Takas yra 200 metrų ilgio ir puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Takas Kosta Rikoje

Takas vadinasi „Pasivaikščiojimas dangumi“, jis iš tiesų tai primena. Lankytojas, pradėjęs eiti taku, turi akis į akį susidurti su savo baimėmis, kadangi matosi viskas, kas yra po kojomis. Iš kelių tiltų sudarytas takas tęsiasi 2,5 kilometro.

Takas Australijoje

600 metrų ilgio ir 40 metrų aukščio takas yra turistų traukos centras Australijoje. Einant taku galima pamatyti daugybę senų medžių, pasigrožėti gamta. Miške yra daugybė senų medžių-milžinų, kuriais žavisi turistai.

Takas Gajanoje

154 metrų ilgio ir 30 metrų aukščio takas – išbandymas turistams. Jis yra judantis ir klibantis, todėl ryžtis žengti į jį tikrai nėra paprasta. Miške aplink taką galima pamatyti daug saugomų medžių, taip pat gyvūnų rūšių, tokių kaip jaguaras.

Takas Australijoje

350 metrų ilgio takas, kurio pabaigoje yra 37 metrų aukščio apžvalgos bokštas. Lankytojai negali atsižavėti šiuo taku ir plūsta į jį vien dėl vaizdo, kurį gali pamatyti iš apžvalgos bokšto.

Takas Peru

344 metrų kompleksas iš septynių kabančių tiltų, šešių apžvalgos aikštelių ir dviejų 29 metrų aukščio bokštų gali padėti pažinti džiungles. Lankytojai gali pamatyti unikalią gamtą, kurios neįmanoma pastebėti nuo žemės.

Takas Brunėjuje

Takas yra net 60 metrų aukštyje, o lipti į jį tenka kopetėlėmis. Vis dėlto drąsiausieji nenusivilia, mat juo viršutinės aikštelės atsiveria neįtikėtinas vaizdas. Takas galima pamatyti labai daug gamtos: paukščius, drugelius, taip pat beždžiones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)