Žvalgytis per petį nebereikės! Kuriama ypatinga vaizdo stebėjimo sistema (Video)  (0)

„Land Rover“ gamintojas kuria ypatingą vaizdo stebėjimo sistemą, kuri leis matyti kas vyksta už automobiliu velkamos priekabos ir išvengti nematomų zonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobiliu velkant didelę priekabą – mobilų kelioninį namelį ar arklių pervežimo priekabą, neįgudusiam su tokiu „priedu“ keliauti vairuotojui vienas didžiausių išbandymų yra didelis už automobilio esantis plotas, kurio jis nemato. Todėl „Land Rover“ specialistai sukūrė koncepcinę galinio vaizdo stebėjimo sistemą, kuri leidžia matyti, kas vyksta už automobiliu velkamos priekabos.

Pačios sistemos veikimas gana nesudėtingas. Ant salone esančio galinio vaizdo veidrodėlio (šiuo atveju neatliekančio savo tiesioginės paskirties) sumontuotas ekranas, kuris perduoda skaitmeninį automobilio priekabos užstojamą vaizdą.

Jis programine įranga yra sumontuotas iš dviejų šoniniuose veidrodėliuose sumontuotų kamerų, galinio vaizdo kameros ir trečiosios mobiliosios belaidės kameros, kurią galima patalpinti ant bet kokios velkamos priekabos galinės dalies, siunčiamų signalų.

Taip vairuotojas, ant salono galinio vaizdo veidrodėlio sumontuotame, ekrane mato, kas vyksta už automobilio priekabos, todėl tai gerokai palengvina automobilio su priekaba statymą atbuline eiga ir užtikrina didesnį saugumą kelyje. O kad vaizdas nesiskirtų nuo realybės, vairuotojui yra rodomi ir velkamos priekabos kontūrai.

Papildomai priekaboje sumontuoti jutikliai galės perspėti, jei pervežamas svoris pasislinks, taip pat bus galimybė stebėti vaizdą ir žinoti priekaboje esančią temperatūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)