Internautų simpatijos skirtingose šalyse: kuri operacinė sistema populiariausia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-09-11 13:00
Kvailas straipsnis, simpatijos čia visiškai nė prie ko 95% tupės su defaultine sistema, kokia buvo instaliuota. Ir aplamai dauguma net realiai nežino kas tas linux ir panašiai apart žodžio.
Auksine Logika 2015-09-11 13:25
O jei naudoju Hyper-V ir ten turiu Linux, Unix, OpenBSD, FreeBSD, Arch Linux Ubuntu, Mac, Win XP, Win 7... i kuria kategorija patenku?
California 2015-09-11 15:12
WTF! Lietuva nenaudoja iOs? Kažkas labai stipriai klysta...
Shinigami 2015-09-11 17:09
Manau nėra tikslu spręsti apie OS populiarumą vertinant visus įrenginius. Reiktu padalinti į atskirus segmentus: PC, planšetės, telefonai ir kita. Net gal atskirti aukštos klasės ir žemos klasės įrenginius. Nes kai kuriose šalyse iOS ir Mac nenaudojami ne todėl, kad jie butu nepopuliarus, o todėl kad nedaug kas gali nusipirkti aukštos klasės (brangiu) įrenginių. Todėl tokiose šalyse nesutiksi nei iPhone, nei Samsung S6 ar kitu brangių telefonu. Kadangi android dedamas ir į pigius telefonus po 100 eurų, tai aiškų kad jų bus daug. Šeimoje telefonu dažnai būna daugiau nei šeimos narių, tuo tarpu kompiuterių būna mažiau. Todėl reiktu atskirti PC, telefonus, planšetes ir kitus įrenginius. Taip pat reiktu atskirti pagal kainas. Spėju, kad ši statistika realiai buvo surinkta ne tam, kad pasakytu kuri OS populiaresnė, bet kuri plačiau paplitus. Nes populiarumas ir paplitimas yra du skirtingi dalykai. Populiarus daiktai - tai daiktai kuriuos visi nori turėti. Paplitimas yra dėl to, kad nėra pasirinkimo. Juk nerasi naujo ir oficialaus iPhone už 100 euru. O jei neturi daugiau kaip 100 euru tai ir pasirinkimas mažėja. lucy. Straipsnyje apie linux net ne užsimena. Čia tik paveikslėlį tokį įdėjo, nes kitokio nerado. Linux įeina į "kitos" sąrašą. Bei kaip minėjau šitas sąrašas nerenka populiariausios OS, bet renka labiausiai paplitusia OS. Tik straipsnis prastai išverstas arba padarytos prastos išvados pradiniame straipsnyje. Auksine Logika. Jokio skirtumo ką naudoji. Nes tokie vartotojai kaip tu yra reti ir realiai neįtakoja statistikos. Plius čia statistika kuri OS plačiau naudojama, o ne kuri OS plačiau įdiegta į įrenginį. Jei turi dvi ar tris OS viename kompiuteryje ir jas visas tris naudoji tai visos tris ir įeis į statistiką. California. Ne tai kad Lietuvoje nėra iOS ar XP, bet tai, kad jų kiekis yra per mažas, kad įdėti į statistiką. Paprasčiausiai nesimatytu tame apskritime. Iš visu šalių tik Kroatijoje yra pažymėta iOS.
California 2015-09-11 19:24
Pagaliau normalus, išsamus ir protingas komentaras! Ačiū @Shinigami!
Auksine Logika 2015-09-11 20:07
Ryte pasinaudoju telefonu (android), diena padirbu su windows, vakare paskaitau e-knyga (ipad). Ir kaip visad visos statistikos nueina siknon