Apie tai, kaip komikas dar 2012 m. išpranašavo šių metų „Apple“ inovacijas  (3)

Komikai dažnai pašiepia „Apple“ dėl polinkio kopijuoti konkurentus ir sugebėjimo senienas pristatyti kaip inovacijas, tad kartais šios pašaipos virsta kuo tikriausiomis pranašystėmis. Šįkart pranašu tapo Joelis Watsonas, dar 2012 metais nupiešęs komiksą apie tai, kad 2015-aisiais „Apple“ išleis planšetę „iPad“ su klaviatūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį komiksą svetainėje Hijinksensue.com jis paskelbė 2012-ųjų birželio 19 d., praėjus dienai po to, kai „Microsoft“ pristatė savo planšetinį kompiuterį „Surface“ su specialiu viršeliu ir klaviatūra.

Komikse tuometinis „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris rodo naująjį gaminį ir atmušinėja auditorijos pašaipas.

„Jis turi stovą IR puodelių laikiklį! Eik velniop, biče. Mes tiesiai į viršelį integravome klaviatūrą! Kai po trejų metų „Apple“ tai nusikopijuos, jūs šikniai galvosite, kad tai – genialu!“ – burnoja jis, o klausytojai jį ragina pašokti kaip beždžionei (S.Ballmeris visuomet garsėjo neįprastomis šėlionėmis scenoje).

Paskutinis komikso laukelis skirtas „Apple“. 2015-ieji, konferencija WWDC, kompanijos generalinis direktorius Timas Cookas rodo planšetę su klaviatūra: „Mes tai vadiname išmaniuoju viršeliu ir mums atrodo, kad jūs jį pamilsite.“ Salėje kažkam šūktelėjus, kad tai sukūrė „Apple“, bendrovės vadovas patikina: „Taip, tikrai mes.“

Iš esmės, vienintelė klaida šioje prognozėje yra ta, kad „iPad Pro“ su klaviatūra „Apple“ išleido ne konferencijoje WWDC, o rugsėjo renginyje, skirtame naujų „iPhone“ pristatymui.

Beje, komikso aprašyme J.Watsonas nurodė, kad visa tai tėra dedukcinis samprotavimas, remiantis ilgalaike „Apple“ verslo strategija: palauk, kol kažkas sugalvos naujas idėjas, o tuomet jas patobulink ir išpopuliarink. Paprasčiausias pavyzdys – planšetiniai kompiuteriai: „Microsoft“ devynerius metus ieškojo jiems nišos, o „iPad“ kaipmat užkariavo visą pasaulį.

Komikso originalą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(3)
(37)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: