Banko kodų kortelių eros pabaiga – pasiruoškite naujoms išlaidoms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

patalnius 2015-09-15 11:27
Siaip bankai Lietuvoje yra visiski kosmonautai. Net nustebau perskaites, kad uz kodu generatoriu reikia susimoketi Aplamai, buvau kazkada gryzes I Lietuva ir norejau pasikeisti saskaitos tipa is vienokios I kitokia ir net nesupratau kas vyksta. Pradejo man vardinti mokescius uz kiekviena saskaita ir kas kiek kainuotu tai geras 5 minutes sedejau ir tiesiog klausiausi bandydamas suprasti kas vyksta kol galiausiai nusprendziau tiesiog uzsidaryti saskaita.. pavyzdys, anglijoje jie nemokami ir atsiuncia per 5 dienas I namus. Esu gal pora pametes, nei cento nekainavo pakeitimas. o kalbant apie sauguma, manau, kad generatoriai yra zymiai saugiau nei kodu korteles is to kiek teko naudotis tiek tuo tiek tuo.
AP0323 2015-09-15 13:31
mobilų parašą naudoju pusę metų, tiek darbui, tiek asmeniškai, karts nuo karto įvyksta sutrikimų su registrų centrų...
immortallt 2015-09-15 13:56
Mobilų parašą jau porą metų naudoju. Iki šių metų būdavo sutrikimų gan dažnai. Dabar jokių. Bankui nemoku nieko už tai. Generatorių galiu pasiimti nemokamai - nenoriu.
daynewss 2015-09-15 16:32
Paėmiau kodų generatorių, kai swedas davinėjo nemokamai. Kartais užknisa, bet tikrai saugiau ir nieko ten sudėtingo.
ISG 2015-09-15 20:14
Nenoriu pasirodyti kaimietis, bet tikriausiai teks. Darau nemazai pervedimu, ir siaip landzioju po savo saskaitas is telefono. Vidutiniskai per diena prisijungiu po kokius 3 kartus i diena. Kodu kortele tiesiog esu permetes i excelio lentele, kuria laukau cloude su passwordu. Dabar prie banko galiu prisijungti per kokias 15sek. Kaip atrodo prisijungimas su e parasu? Ka ten daryt reikia? Ne kart nesu su tuo susidures...?
Kadras 2015-09-15 20:21
Suvedi login ir psw i el banka, tau i tel atsiuncia koda, tuomet tu ji suvedi el bankininkysteje.
ISG 2015-09-15 20:24
O tai kurioj vietoj pasireiskia tas saugumas? Tarkim pametu telefona, ir radejas suzino logina ir pirma passworda, tai kas jam uzkirs kelia gaut mano antra passworda sms zinute? Ziuriu, linksmi laikai manes laukia, su tais smsu laukimais. Nesuprantu kur cia tie privalumai...
Kadras 2015-09-15 20:48
Kad pamatyti atsiusta koda, reikia suvesti vel atskira psw, bet ne tas pats kur el bankinkyste. Todel gaunasi tavo el bankinkyste yra apsaugota 2 skirtingais psw + reikia tureti tavo telefona
01 2015-09-15 20:52
Mobilus elektroninis parašas yra geriausia kas dabar yra ir nerealiai patogu. Esu kažkada turėjęs tą kortelę ir generatorių - mobilusis el. parašas žiauriai gerai, juolab kad su juo ne tik į banką prisijungti gali. Pradėjau sąskaitas klientams siūsti pasirašytas elektroniniu parašu - super dalykas, nes anksčiau su paprastom saskaitom budavo taip, kad metų gale klientų buhalterijos prašydavo visas sąskaitas atspausdint ir jas pasirašyt ir užvežt. Dabar ramu. Nesenai padariau įgaliojimą per penkias minutes neatsikeldamas nuo sofos. Jokio notaro nebereikia. Beda tik kad valdininkai visi daunai ir idijotai visokiose valstybinėse kontorose - tenka aiškint kas tai yra ir kad gyvenam jau 21 amžiuje. Bet garsiai ant tokiu užrikus anie pastato ausis, pasiguglina ir viskas gerai, atsiprašo ir viskas juda pirmyn:) Tiems kam labai patogu gyvent su kodų kortelėm - prašau. Jei kam patogu su arkliu važiuot, ar skaičiuot ne exeliu o su mediniais skaitliukais - irgi prašom, by tik man netrukdo:) O tie 0,5€ už mėnesį - čia pinigai??? Pamąstom kiek laiko sutaupo.
Che 2015-09-15 21:46
O jeigu sugedo telefonas? Jeigu nėra pinigų sąskaitoje, jeigu ne ryšio zonoje? Kas tada? Čia yra melas apie saugumą. Nematau jokio skirtumo tarp tikimybės 1 iš 1000 000 000 ir 5 iš 1000 000 000. Taip pirmas variantas nesaugesnis. Taigi pripažinkti, kad tai dar vienas lupikavimas. Euras prie euro ir žiūrėk apvalius milijoninius pelniūkščius susirinks vardan "saugumo". O Lietuvos bankas sėdi skandinavų bankų kišenėje, todėl lupikavo ir lupikaus.
kestutisz 2015-09-15 23:08
Esmė, kad kažkam va trukdo ir nori tą galimybę panaikinti. O 0.5 ar 50 skirtumo jokio - kai prieš tai buvo nemokamai ir realiai nė kiek ne blogiau.
01 2015-09-15 23:31
Kiekvieną kartą sugedus telefui man jį pakeičia per dvi dienas į naują, tokia apple praktika, be to gaunu pakaitini, į kurį persidėjus sim kortelę el. parašas parašas veikia kuo puikiausiai. Sąskaitoje nėra pinigų? nežinau, man nė karto taip nebuvo per visą gyvenimą, nesuprantu - jei su galva viskas gerai, kaip taip gali būti? Jeigu ne ryšio zonoje - o kur tamsta gyveni, Afrikoje? Lietuvoje padengimas puikus, jei ir pataikysi kad jokio ryšio nebus, na pasinaudosi tada kai bus, nematau jokios problemos. Visos problemos yra galvoje ir požiūryje:)) Visos sienos - tik tos kurias pats sau pasistatai.
mch0lic 2015-09-15 23:56
Afrikoj bankiniai pavedimai SMS, išsigryninimas irgi SMS (padarai pavedimą pvz degalinei ir duodą cash'ą). Su afrika šiaip ne bajeriai. Kas dėl m. parašo, jei 11 mėnesiu praleidi lietuvoj - super, jei 11 būni išvykęs turi daug vargo. Aš pats pasiimiau generatorius, vien dėl to, kad jie veikia visur ir visada. Jei neklystu baterijų turėtų užtekt 10 metų. Dar vienas pastebėjimas, jei už m.parašą moki 0,50€/mėn, tai per 1-2m. tas kodų generatorius atsiperka.
ISG 2015-09-16 01:40
Jo,dar nesiotis kazkoki generatoriu, o jei suges ir busi isvykes? Jeigu telefonas issikraus, ar suges?.... siaip zmogus pats turetu turet teise pasirinkt kokio "saugumo" jam reikia. Man asmeniskai kodu korteles simtui metu uztektu. Nes kaip ir sakiau turiu kopijas cloude ant kuriu yra mano isiminti passwordai. Budamas apvogtas, sudauzytas, kruvinas, su sulauzytom kojom,- viskas ko man reikia tai tik bentkoks kompas ar telefonas su bentkokia prieiga prie neto ir busiu su savo pinigais. Tiek generatoriai tiek parasai riboja, nes turi su savim butinai kazka tureti. Paprastam useriui gal ir nieko, bet kaip sakiau, man prisijunginet tenka neiprasciausiose vietose ir staigiai (internetine prekyba), nekalbu apie 2dienu staiguma laukiant kazkokio susikto pakaitinio telefono, o buna, kad prisijungt reikia per 10min, ir jei ne, tai paprasciausiai prarasiu sanderi. Taigi laukia nervu tampymas manes su tom nesamonem...
immortallt 2015-09-16 08:36
Žmonės, rimtai problemų mažai gyvenime turit. Nebus ryšio? O tai kaip prie banko prisijungsit? Pašto balandžiu? Išsikraus? Pasikrausi. Suges telefonas? Tikrai neturit pasilikę pakaitinio seno telefono? Pasirinkti kiekvienam kokio saugumo nori? Taip, bet bankas padengia nuostolius, kuriuos praneši per 24h, jei į tavo sąskaitą kas įsilaužia. Jei bankui nuimi šią prievolę, tai manau jis sutiktų leisti naudoti ir password1 ar 12345 slaptažodžius be jokių tolimesnių slaptažodžių. Beje, visad galite nesinaudoti bankais.
sub 2015-09-16 09:48
Papasakok bobutei. O šiaip, aš nesu prieš e-parašą, kapeikas kainuoja, bet vistiek, kodėl turiu mokėti už tokį dalyką, kurį turėtų suteikti bankas ir dar nemokamai. Saugumo požiūriu e-parašas ar mobilus e-parašas, turbūt net saugesnis už kodų generatorių. Anyway, man labiausiai patiko kortelė.
immortallt 2015-09-16 10:18
Jei turi tik vieną banko sąskaitą ir netenka naudotis SODRA, deklaravimu ir kitais bankais, tada gal ir atrodo, kad kodų kortelė ar net generatorius patogu. Kai turi kelias sąskaitas plius kiti popieriai, net minčių nekyla, ar naudotis elektroniniu parašu.