„Facebook“ pagaliau ryžosi – atsiras mygtukas „nepatinka“  (7)

Nors kompanija ilgą laiką tikino, kad tai neįvyks, tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ netrukus atsiras mygtukas, reiškiantis nepasitenkinimą. Tai patvirtino „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia BBC, 31-erių socialinio tinklo įkūrėjas teigė, kad mygtukas leis žmonėms išreikšti savo nuomonę. Jis patvirtino, kad „Facebook“ jau visai netrukus galės šį mygtuką išbandyti.

Kai kurie vartotojai reikalavo „nepatinka“ mygtuko nuo pat tada, kai 2009-aisiais atsirado mygtukas „patinka“ („like“ – angl.), šiandien tapęs tarsi socialinių tinklų eros ikona. Tūkstančiai žmonių pasirašė internetines peticijas dėl mygtuko, kuris išreikštų nepasitenkinimą, sukūrimo, milijonai bent kartą pagalvojo, kad tokį mygtuką norėtų paspausti.

Prieš metus, diskutuojant apie šį dalyką, buvęs „Facebook“ technologijų vadovas Bretas Tayloras paneigė kompanijos ketinimus tokią funkciją kada nors turėti.

„Man atrodo, kad jeigu būtų sukurtas „Nepatinka“ mygtukas, žmonės pajustų galybę neigiamų socialinių jo aspektų. Jeigu norite išsakyti neigiamą emociją, greičiausiai jūs rašote komentarą, nes tai emocijai turite konkretų žodį. Aš nesakau, kad „Patinka“ mygtukas neturi trūkumų, tačiau su neigiamomis emocijomis viskas yra sudėtingiau.“, – sakė B.Tayloras.

Tačiau panašu, kad „Facebook“ vadovai neatlaikė visuomenės spaudimo ir savo nuomonę iš dalies pakeitė: „Žmonės klausinėja apie mygtuką „nepatinka“ daugybę metų, – sakė Markas Zuckerbergas. – Šimtai žmonių klausinėjo apie tai, o šiandien yra ypatinga diena, nes šiandien galiu iš tikrųjų pasakyti, kad su tuo dirbame ir esame labai arti to, kad galėtume jį išbandyti“.

Vis dėlto, kompanija atskleidė, kad mygtukas nebus visiška funkcijos „patinka“ priešingybė – tai yra  „dislike“. „Facebook“ komanda ketina išbandyti funkciją „sorry“, kuri suteiks galimybę vartotojams išreikšti taip pageidaujamą neigiamą emociją švelnesniu būdu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(20)
(-3)

Komentarai (7)