McDonalds pagaliau atidarė pirmą restoraną, kuriame dirba robotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2015-09-22 10:56
Pirmyn į šviesų komunizmo rytojų! Ironiška, bet norint stabilios socialinės sistemos, teks kurti skurdo komunizmą - žmonės, turintys per menkus intelekto pajėgumus didelės kvalifikacijos išsilavinimui ir veiklai, turės būti aprūpinti minimaliam pragyvenimui būtinu lygiu, ir tai padaryti teks neimant iš jų nieko - nei pinigų, nei verčiant dirbti.
immortallt 2015-09-22 11:19
Gal pagaliau pradės siūlyti sterilizaciją už premiją degraduojančiam sluoksniui, o dar norinčiam kažko daugiau gyvenime pagaliau mokslas taps pasirinkimas.
- 2015-09-22 11:46
Įsivaizduoji, kad visi gimsta protingi ir gabūs, tik dalis jų tiesiog nesimoko?
Salubri 2015-09-22 11:48
Jei tokiu restoranu bus ir daugiau tai tikrai nenustebsiu, kad pries juos bus ispuoliai. Visada turi buti nekvalifikuotu darbo vietu nes su kvalifikuotom visada buvo, yra ir bus beda.
Arns 2015-09-22 12:36
Greičiau ne išpuoliai, o patys subankrutuos. Visi daugiau mažiau žino jog greito maisto užkandinės JAV populiariausios tarp žemesnio sluoksnio gyventojų. Taigi, jei žemesnysis sluoksnis negaus pajamų, kentės kas? Toks sprendimas gali pasiteisinti arba labai rafinuotose vietose arba Azijoje, kur nevietinis maistas vos ne lygiuojasi ir konkuruoja su gerais restoranais.
immortallt 2015-09-22 13:00
Net ir čia buvo publikuota recenzija išsamaus tyrimo, kur akivaizdžiai gaunasi, kad iki tam tikro lygio genai beveik nieko nelemia. Tik pasiekus aukštą kvalifikacijos/išsilavinimo lygį tavo įgimti dalykai pradeda lemti, kiek toliau gebėsi tobulėti. Žinoma, jei kalbame tik apie sveikus žmones. Bet rimtai, nuo pramonės revoliucijų nepasikeitė žmonės ir vis dar naudoja tas pačias priežastis netobulėti?
kestutisz 2015-09-22 13:24
Kaip paži0rėsi, evoliuciškai gi buvo idėja, kad primatus link žmonių pastūmėjo ne koks sunkus darbas, o sėkmingai sukritę genai dauginantis incesto būdu. Taip, kad degradai daugindamiesi gali pasiekti daugiau už dirbančius kurie tam neturi laiko :)
Vytax 2015-09-22 13:31
Industrinis robotas kiekvienoje „kebabinėje“? Jūs tikriausiai juokaujate. Kur čia ekonominė logika?
- 2015-09-22 13:39
nepajėgūs mokintis daugiau/geriau, arba laiko sąnaudos yra per didelės norint apčiuopiamo rezultato?
raimism 2015-09-22 13:43
industriniai robotai (kaip ir beveik visi kiti robotai) pinga labai greitai. Greičiausiai didelę įtaką turi pagal Moore dėsnį pinganti ir ''galingėjanti'' elektronika. Tie patys FoxConn vieną iš kelių savo gamyklų jau perdarė industrinių robotų gamybai. Žinoma, jie pirmiausia pagamins specializuotus robotus savo reikmėms - Apple ir kitų kontraktinių užsakovų gaminių surinkimui, bet tendencija aiški. Ir tai vyksta Kinijoje, kur darbo jėga toli gražu ne iš brangiausių. Industriniai robotai ''kebabinėse'' visų pirma atsiras tik šalyse, kur dideli darbo užmokesčiai arba su jais susijusios išlaidos. O vėliau - plis plačiau.
Shinigami 2015-09-22 13:53
Sunkus gali būti tik pereinamasis laikotarpis nuo dabartinės automatizacijos iki visiškos automatizacijos. Nes dabar didžiąją prekės kainos dalį sudaro mokesčiai ir atlyginimai. Automatizacija mažina gamybos išlaidas. Sumažėjusios gamybos išlaidos gali mažinti produkto kainą arba didinti verslininko pelną. Pirmos automatizacijos turės atpirkti automatinių technologijų išradimą ir padidinti verslininko pelną. Bet kuo daugiau verslininkų jas įdiegs tuo didesnė konkurencija bus su kainomis. Ir bus mažinamos kainos. Nes konkurencija mažina kainas. Perėjus prie visiškos automatizacijos ir visiems konkuruojant tik kainomis, kainos kris tiek kiek sutaupė automatizavimas. Automatizavus vakarų šalių fabrikus buvo atleista daug žmonių, bet tai smarkiai bedarbių kiekio nepadidino ilguoju laikotarpiu. Nes didžioji dauguma susirado naujus darbus. McDonalds atėjimas į Lietuva bedarbių skaičiaus iš esmės taip pat nesumažino, nors darbo vietų padaugėjo. Mano ateities įsivaizdavimas: Automatizavus visus mechaninius darbus lieka tik intelektualus darbai. Todėl prekių kainas sudarys: 1) mokesčiai. 2) gamybos išlaidos (kurios bus smarkiai sumažėjusios dėl automazicacijos visose srityse). 3) intelektini darbą dirbančių asmenų atlyginimas. 4) pelnas. Žemės ūkyje intelektinio darbo nėra daug. Kadangi maistas yra būtinas išgyvenimui, bei sotus skrandis prie seimo neprotestuoja, mokesčiai žemės ūkiui bus sumažinti. Gamybos išlaidos taip pat nebus didelės dėl visiškos automatizacijos. Pelną kontroliuoja paklausa ir pasiūla. Vadinasi visiems šalies piliečiams galima mokėti pašalpas kurios leistu gyventi. Bet visi kurie norėtu turėti daugiau prabangos, tektu dirbti intelektualinį darbą.
Che 2015-09-22 14:14
Turės būti apmokestinti robotai, o tie pinigai pridedami prie "basic income". Ar taip ir bus daroma, viskas priklausys nuo korporacijų pasipriešinimo ir politkų sulindimo korporacijų kišenėse. Automatizacija yra labai gerai, bet viskas gali išeiti atvirkščiai dėl godumo ir galime išvysti tokius dalykus, kaip tyčinį populiacijos mažinimą.
punktyras 2015-09-22 14:18
Nereikia skirti išeiginių, nereikia mokėti atlyginimo, sveikatos draudimo, apmokėti viršvalandžių. Nereikės jų pirkti, manau, bus nuomos punktai.
immortallt 2015-09-22 14:41
Ekonomika, kai jinai laisva, turi tokį gražų dalyką kaip savireguliacija. Jei nebebus darbų, nebus pajamų, nebepirks produkcijų, nebereikės robotų.
mch0lic 2015-09-22 17:19
Blah, blah, blah. Geriau sedėsiu ir kasysiuos kiaušus. Nežinau kaip US, bet čia lietuvoj, jei pusemtį ar metus nesusirandi darbo, būtų protinga užsirašyt į profesinę mokyklą ir išmokt naujo amato. Mokslas nemokamas, mokytis 1-3 metus, tokių automobilių mechanikų ar apdailininkų tikrai trūksta. Pabaigęs dirbk sąžiningai, negerk, tai gyvenis ir problemų nematysi...
silicon 2015-09-22 18:03
Žmonės su menkais intelekto pajėgumas? Degraduojantis sluoksnis? Ar jūs jau pamiršote, kas atsitiko per krizę? Pažinojau inžinierių, kuriuos firma išgrūdo į gatvę ir kurie porą metų sėdėjo be darbo, pažinojau verslininkų, kurie kuriam laikui net Anglijos fabrikuose buvo atsidūrę. Krizės metu nukentėjo daug protingų, išsilavinusių ir iniciatyvą rodančių žmonių. Kitai krizei atėjus jus pačius gali ištrenkti į gatvę. Kitas dalykas, kad ne visi gyvenimo prasmę mato vergaudami ir būdami nuolankiais korporacijoms. Daug kam profesija ir darbas sau yra prie širdies, nes suteikia nepriklausomybę. O be to ir ofisinius darbus automatizacija naikins, nereikės nei apskaitininkų, nei žurnalistų, nei gydytojų... Taip kad pragyvenimo pašalpos prireiks daugeliui.
sub 2015-09-23 13:44
Bent vienas tą pastebėjo. Jei didesnė pusė gamybos bus modernizuota robotais, daug žmonių neteks darbo, taigi pajamų. Nors produkcija po modernziavo atpigs, bet nebus kam prikt. So So, tai irgi nėra gerai. Kitas pastebėjimas, žmogus JAv, kuris tikėjosi įsidarbinti MCdonalds, visų pirmą turėjo stot į darbo biržą, o ne kažko laukt, oj tas naivumas.
sub 2015-09-23 13:49
kas be ko, nepažįstu turbūt tokio žmogaus, kuris visą gyvenimą norėtų dirbti kažkam, bet ne sau. Aš tiek metų, kiek dirbu kažkam, planuoju, kuriu ir svajoju apie darbą sau. Pakolkas to neturiu, bet linkstu link to, kad daryti tai kas tau patinka ir iš to uždirbti, neturint vadovo virš galvos, yra super. Di ir robotai manau taikosi visur, nereikia išskirti gamybos, gal po n metų sėdės vienas CEO su kompu ir viską susitavrkys, nereikės buhalterių, gamybos vadovų, vadybininkų, tiekėjų, plovėjos. Plovėją jau dabar keičia tie apvalūs robotai.
immortallt 2015-09-23 13:55
sub, aš visai norėčiau visą gyvenimą būt samdomu darbuotoju. Kodėl? Nes žinau kiek daug pisliavos, kai nelieka vadovo virš galvos. Uždirbt galima daugiau, bet ne už ačiū tai gauni.
lape 2015-09-23 14:10
Nėra ko labai jaudintis - ateityje žmonėms nebus kada dirbti, nes reikės melstis penkis kart per diena...