Gavusi vokiškas haubicas Lietuva turės tokius pajėgumus, kokių nei Lietuvoje, nei Baltijos regione dar nebuvo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-09-30 13:50
460 mln euru boxer + 60mln, taip sakant puse milijardo ismete i bala. Kas blogiausia, kad net ne i LT bala, o i Vokiska.. Tuo tarpu, niekaip nerandama pinigu normaliam Vilniaus oro uostui jau nekalbu apie metro..Vilniaus kaip koks lagosas, pastoviai kamsciuose, o vienintelis viesasis trasportas-supuve ir apmysti trulikai ir autikai. Perkammi II pasaulinio stiliaus ginklai, vietoj to, kad galetu but investuojama i mlietuvos supuvusia infrastruktura. Ironiska, musu rusafobai tautieciai ir toliau privales deginti nafta ir dujas transportui ir energetikai ir uz tai dosniai moketi rusijai, nes pinigus isleido nereikalingiems zaislams.. banana republic
Kadras 2015-09-30 14:07
Oo musu Alfa patinas vel reiskiasi
- 2015-09-30 14:07
@Audrius, tai jau tryda pagavo?
Pjovėjas 2015-09-30 14:11
Jo jo, Audriau, žinok kartais pas mus dar ir negrus muša...
vyckas 2015-09-30 14:19
Labai širdelę skauda kai apie rusiją negražiai parašo, bet pastumt ant Lietuvos pirmas eilėj. Neironiška?
immortallt 2015-09-30 14:29
Pridėčiau prie to paties kosminio lifto, kad visus idiotus be skafandro į atvirą erdvę galėtume išmesti.
Arns 2015-09-30 14:32
Su Audrium galima sutikti tik dėl vieno, pinigai išmesti bala žino kur. Dabartinė strategija panašu baisiai paremta Ukrainos vidaus konflikto patirtimi, tad siekiama prieš turėti toliau, taikliau, greičiau ir moderniau šaudančią techniką. Bėda tik kad toks scenarijus Lietuvoje iš fantastikos srities, o jei rengiamasi atviram konfliktui su Rusija, dominuojančios padėties Lietuvos kariuomenė nebent paralelineme pasaulyje neužimtu. Tada Boxer miesto mūšiuose tik labai brangus ir bevertis žaisliukas, haubicos reikalauja visiškos oro apsaugos ir bent pajėgaus išlaikymo fronto, kad galėtu kažką veikti. Visa kita... Na kariuomenę turėti reikia, ir apginkluoti ne muškietom verta. Lietuva negamina ir negamins, visad teks pirkti iš kažko. Šiuo atveju vokiška technika nėra bloga, savo srityje viena moderniausių. Tiesa labai įdomu su kaina, nes perkam daugiau (21), bet kaip supratau iš pranešimų reiks viską modernizuoti, o prieš kelis metus kroatai pirko mažiau (15), bet turi gauti jau modernizuotas priemones, už kurias sumokėjo apie 12 mln eurų (su kitom papildomom priemonėm kontraktas 41 mln eurų).
Pjovėjas 2015-09-30 14:33
Čia ne ironiška, čia toks darbo metodas ir diagnozė Žinot, pasigendu Arno, jį įdomu ir naudinga paskaityt būna. EDIT: o štai ir jis
raimism 2015-09-30 14:45
Arns, kroatai berods pirko "second hand", t.y. jau naudotas Vokietijos armijos Afganistane. Lietuva perka nenaudotas. Bet ir kroatai, ir lietuviai jas turės modernizuoti. Greičiausiai iš čia ir kainos skirtumas.
Audrius 2015-09-30 15:04
mieli gerbejai, nebuvau as niekur dinges, tik ziuriu jums tik kai kurios temos labai kliuna. Kaip visada is jusu komentaru daug konstruktyviu minciu..sunku cia kazka pridurti..supratau, tik tiek, kad diskusijos kaip, kur ir kodel leidziami milijonai buti negali ir dar susidare ispudis, kad tos haubicos ir boxeriai, tai jusu vyriskumas. zodziu, nebijokit, as ju neatimsiu, taip kad i sveikata i jas droziant!
Pjovėjas 2015-09-30 15:35
Linksmiausia, kad tokie Audriai ignoruoja viską, kas neatitinka jų postų paimt, kad ir jo minimas spūstis Vilniuje. Kaži kaip ten jis vertina pastaraisiais keliais metais daug km visokių aplinkkelių/gatvių atidarytų/rekonstruotų? Ai tiesa, tai prieštarauja jo postui, kad nieko neskiriama keliams, užmiršau... Ir iš vis, suplakt miesto biužetus su valstybės krašto apsaugos išlaidom įdomus požiūris toks... Ir aišku labai įdomu, kai jis pamiršta, kad būtent to miesto ir jo buvusio mero veiksmai kaip tik kelia daug klausimų vsiiems valstybėje. Apie metro... čia iš vis patyliu. Beveik 100 proc. įsitikinęs, kad jį statant jis pirmas rėktų, kad švaistomi pinigai ir pinigus reik skirt modernizavimui (gal net tos pačios armijos, gal net haubicų pirkimui, svarbu prieštaraut bet kam). Dėl rusofobiškumo... čia net sunku pakomentuot. Šitoj veitoj man visad mistika, kaip tokie komentatoriai įsivaizduoja valstybę be armijos ir be ginkluotės atskirai. Ir dar sugeba bet kokią ginkluotę apšaukt kaip kažkokią fobiją.
Audrius 2015-09-30 16:15
now we're talking! tai pagal tamstos logika, iki kol nepirko sitos ginkluotes, LT neturejo armijos, o dabar jau turi?? Nieks ir nekalba apie armijos svarba ir butinybe. Jos reik, tik klausimas kiek mes norim tam skirt pinigu? Del rusofobijos, tai cia man sunku kazka bepridurt. Pasiklausyk ka kalba salies lyderiai, kokioj isterijoj visa media ir didele dalis tautos ir pries koki priesa yra perkami sitie ginklai? Jei cia ne rusofobija, man labai idomu kas?
Tas_pac 2015-09-30 16:22
Aš irgi manau kad pinigai iššvaistyti. Net įvykus Ukrainos scenarijui, toks ginklas nėra labai geras, kadangi bombardavimas artilerija sukelia didelių nuostolių, sugriauti miestai, daug civilių aukų, tai penas anti lietuviškai propaganda. Manau Lietuvai riektų koncentruotis į gerą kariuomenės struktūrą, ne kiekybėje, o kokybėje stiprybė, gerai organizuoti pėstininkų būriai turėtų būti mūsų arkliukas. Bet Ukrainos scenarijus Lietuvoje tikrai yra fantastika, net ir keičiantis laikams, manau kol Lietuva pateks į realią karo grėsmę tai šitos haubicos jau senai bus perdirbtos.
immortallt 2015-09-30 16:30
Kaip man atsibodo subinę atkišantys ir atsiduodantys kiekvienam bent kiek grėsmingam...
Audrius 2015-09-30 16:32
tu cia apie Lina Linkeviciu ir Grybauskaite, ane?
Arns 2015-09-30 17:43
Lietuva irgi pirks naudotas, Boxer pagal planą turėtu būti gaminami Lietuvai prijungus užsakomą skaičių prie Bundesvero dabartinio užsakymo. Nežinau kiek dabar kainuotu, bet naujos haubicos prieš kelis metus vieneto kaina buvo arti 5 mln eurų. Tai jei net nebūtu infliacijos, už visus pinigus vos 10 tegalėtume įsigyti.
vanduo4 2015-09-30 18:31
Remkit savo ir kitų karinius pajėgumus. Nežinia kada prireiks. http://www.aic.lt , www.asmc.de , www.military1st.co.uk/ - rekomenduoju. Asmeniškai išbandyta. Niekas tavimi nepasirūpins jeigu nesiprūpinsi pats.
S.J 2015-09-30 20:52
Siaip idomu paskaityti kitu zmoniu komentarus, ir vieninteli visu komentatoriu panasuma turi, tai visada kiritikuoti nesvarbu tai gerai ar blogai, bet as labai retai kada perskaitau tokius komentarus kurie ne tik kritikuotu, bet ir pasiulytu kazka savo. Kritikuoti yra visada lengva, bet po velniais pasiulykit jus ka nors tada vietoje to ka kritikuojat. Prie ko cia vilnius ir vilniaus oro uostas? Cia yra jau miesto reikalas, o ne valstyves. O kur jus miesto gyventojai ziurejot kai buvo svaistomi milijonai visokiems psiaudo projektams? O kas blogai su kamsciais ir viesuoju transportu? Negi esat tokie naivus ir nezinote kaip yra tvarkomasi valstybinese imonese? Klausimas kur visi pinigai nueina is viesojo transporto? O ka siulote daryti su karuomene? Visai jos atsisakyti? Mazai valstybiai tokiai kaip Lietuva as is vis esu uz tai, jog kiekvienas LR pilietis butu kareivis (atsargoje) su privalomais mokymais kas kazkiek tai laiko ir ne siaip kur pulkais po kelis simtus zmoniu, o butent daugiau spec apmokymais. As pats netarnavau bet noreciau pereiti karinio mokymo kursus. Bet labiausiai mane stebina ir kelia pasislykstejima ant kiek LR pilieciai yra padeje ant tos Lietuvos, ant kiek sika, jauciu prisiktu daugiau jei galetu, jokios pagarbos valstybei. Rusijoje zmones dar prasciau gyvena, bet dauguma pasakytu Vilykaja Rus ir nespjaudo ant savo salies. Gyvenau DB ir ten zmones nemegsta gal but valdzios, bet savo salimi didziuojasi, naudoja visu kur tik gali savo salies imbolika ir nesigedi. Zmones jus truputi apsiramintik ir susimastykit, o nerodytik kokie jus ekspertai kritikuoti kitus. P.S Taika, tai laikinas ramybes laikas, per kuri turi pasiruosti bet kokiam karui.
Nojus 2015-09-30 21:45
Haubicos gerai,bet jas butu protinga ishskaidyti po viena mishkuose ir laukti tyliai invazijos.Nebus tai nebus -atsarga gedos nedaro.Zinosime ,kad turime gera daikta ish ,kurio galima toli ishauti.Gal koki tilta prisireiks sunaikinti ar gelezinkeli ish didelio atstumo pabombinti.
Nojus 2015-09-30 21:52
Pakalbekime apie Rusija. Ar ja kas nors kada grasino pulti?Branduoline valstybe? O ji vistiek skiria armijai 4 proc. BVP. Ir niekas neklausia bobuciu kam ir kodel. Jei kaimynas durniuoja uz tvoros,baslys visada turi buti paruoshtas po ranka jeigu ka.