Verta žinoti: kas nutiks automobiliui, jei degalinėje sumaišėte kurą - vietoj dyzelino įpylėte benzino?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2015-10-07 14:08
Su šia problema esu susidūręs asmeniškai per žioplumą ir per mobilų telefoną. Vieną kartą į 2012 m. MB, kuris varomas dyzelinu - pripyliau apie pusę bako benzino. Greitai sureagavau, nekūriau automobilio ir reikėjo tik iš bako ištraukti. Antrą kartą į tą patį MB pripyliau apie 15 ltr. benzino, bekalbėdamas telefonu užsižioplinau, į 70 ltr. baką. Ant viršaus pripyliau 55 ltr. dyzelino ir važiavau. Automobilis nestojo, bet kūrėsi sunkiau. Kas 100 km. papildydavau baką dyzelinu. Nuo to laiko, kai baigėsi bako mišinys benzinas+dyzelinas, pilant tik dyzelina nesimato jokių problemų. Užsikuria greitai, pukštukai ir siurblys veikia, o aš džiaugiuosi kad neteko tuštinti piniginės. Būkite atidūs. Šiaip į kai kuriuos benzinu varomus automobilius dyzelino pistoleto neįkitši, čia geras dalykas. Klausimas: esu girdėjęs, kad dyzelinu varomus automobilius žiemą kai kurie pila 5 ltr. benzino, kad geriau užsivestų. True or not?
bahuriux 2015-10-07 14:50
5 litrai benzo, ant kokių 60-70 litrų bakui perdaug, bet girdėjau, kad pila ~2 litrus. ' 1 litrą white spirito į 30 litrų saliaros, nes reikėjo varyti technikinę, o purkštukai ir visa išmetimo sistema buvo užsinešusi, dumijo ir tt. Buvau neseniai nupirkęs tą mašiną, su ja buvo važiuota taip, lyg vairavusi būtu pensisninkė 70 mętų amžiaus. Išvažiavau į magistralę ir užmyniau 3 pavara iki beveik redlaino, paskui laikas nuo laiko 4 pavara tapke iki dugno paspaudinėjau, po 10 km tokio važiavimo, kai nuvariau į technikinę dumingumas buvo tik 0,4 iš 3 galimų čia jau su normaliais žieminiais degalais, be white spirito. Neturėjau bėdų dėl užšalimo, pyliau tik degalinėse dažniausiia Jozitose. (nereklama)
sigun 2015-10-07 15:40
Žmona į Opel Astra G kažkada buvo įpylusi benzino vietoj dyzelio. Dar nuvažiavo kelis km iki namų ir tik po sustojimo automobilis pradėjo nebesikurti. Tik po to kai prie namų nebesikūrė, pažiūrėjo į čekį ir suprato ką užpylė. Pakako išsiurbti benziną, užpilt dyzelį ir automobilis dar kelis metus važinėjo.
Jomajo 2015-10-07 16:18
o tai Lietuvoje vis dar leidziama naudotis telefonu degalineje?
ISG 2015-10-07 17:43
O tai kaip tu uzdrausi kalbet telefonu? Drausti tai galima, bet as kalbu apie realu pasauli... As irgi vos neuzpyliau karta dyzelio i benza, kai drauge pasikeite masina is dyzelio i benza... Bet laimei netilpo pistoletas
GNU 2015-10-07 21:45
Prieš kokius penkis metus, kokį trečdalį bako vietoje dyzelio per klaidą užpyliau benzinu, ir taip kokį 70-80 km nuvažiavau. Tik įsėdus vėl, kai nebeužsikūrė, supratau kas atsitiko. Ir nieko, kurą išvalė ir mašina iki šiol važinėja.
Skeptikas 2015-10-07 23:11
Įpylus benzino į dyzelį gali sugadinti kuro pompą bake ir kuro siurblį, nes benzinas neturi tokių gerų tepimo savybių. Gali pradėti kvailioti kompiuteris. Tačiau dėl kelių litrų PILNAME bake neturėtų labai kas nutikti. O į benziną dyzelio neįpilsit, nes BEVEIK visose mašinose neina įkišti "pistoleto".
Asche 2015-10-07 23:17
I Mazda 6 2003m. dyzeli isipyliau puse bako benzino. Pravaziavau apie 300km. Keliones metu masina sunkiai kuresi kol silta. Bet per nakti pastovejusi, kuriasi iprastai. Paskui tik keliones pabaigoje supratau kame beda del problematisko kurimosi. Siaip vaziuojant visiskai nesijaute. Lenkiant, trauka tokia pati, kuro sanaudos tos pacios. Tai tiesiog issiurbem visa likusi benzino ir dyzelio misini is bako, uzpylem svaraus dyzelio, dar papildomai priedu buteliuka supyliau. Ir be jokiu problemu vazineju toliau.
Gonis 2015-10-08 10:10
Su senesniais varikliais yra atvirkščiai. Į dyzelį galima pamaišyti iki 20% benzino ir nieko jam nebus. Jis dar suveiks kaip kuro sistemos valiklis. O vat į benziną įpylus dyzelio galima prisidaryt bėdos. Dyzelis turi savybę užsidegti pats, o benzinui tam yra žvakės. Tai suspaudimo takto metu dyzelis pradeda liepsnoti ir uždega kartu benziną išprovokuojant detonaciją, kuri jau gali sutrupinti stūmoklius, žiedus, gilzes, pradeginti vožtuvus, galvos tarpinę. Dyzeliuose degimo taktas vyksta tada kai įpurškiamas kuras, tai tokio niuanso nėra. Šiuolaikiniuose varikliuose su sudėtingomis įpurškimo sistemomis (dyzeliuose) ir detonaciniais davikliais (benzinuose) viskas jau apsiverčia aukštyn kojom.
Skeptikas 2015-10-08 17:50
...
bahuriux 2015-10-09 08:37
Tame video abi mašinos išgyveno su neteisingu kuru, su sąlyga jei susisgribsi laiku.
vidmatas-ir-erika.gudzinskai 2015-10-09 10:30
Na kad žvakes keisti benzininiam po dyzelio ipylimo- tai reikėtų geriau šitą profesorių pakeisti.
biggie 2015-10-09 11:10
Nieko nebus, jei laiku pastebėsi. O išvis idiotams gelda net susprogt galėtų, taip jiems ir reikia. Na įpilti benzino į dyzelį dar galima suprast, bet kaip sugebėt įpilt dyzelio į benzininę? Ten juk fiziškai netelpa pistoletas! Dyzeliui benzas pavojingas, važiuojant detonuoja, kala variklis, gali peršokti skirstymo dirželis ar grandinė, suvarysi galvą, vožtuvus, užkalsi siurblio plunžerius, užkepinsi forsūnkes, žodžiu šakės. Tokie pacientai bus kaip reikiant nugręžti per piniginę ir kaip reikiant aploxinti už akių. Jei įsipylei benzo laiku pastebėjai kad nedaug įsipylei - nesvarbu - iki 10% jei atskiesi nieko nebus. Į vasarinį dyzelį 20 litrų galima pilti iki 2 litrų benzo ir nuo to nieko nebus, jis neužšals, o mašina tik linksmiau šoks iš vietos. Aišku, ant visokių japonų ar korėjiečių to nerenkomenduočiau daryt, jiems tokie išvažiavimai gali būti ir paskutiniai. Benzui dyzelis visiškai nepavojingas (jei netiesioginio purškimo benzai - TSI, FSI, TFSI, GDI ir pan), jei įpiltas nedidelis kiekis dyzelio tiesiog galima jį išvažinėt, mašina netrauks, smarkiai dūmys, ges, sunkiai kursis, išvažinėjęs pasikeisi suodžiais apėjusias žvakes, gal dar kuro filtrą pilną aliejaus, pavažiuosi ant didesnio gazo, kad išspjaudytų lauk suodžius ir tiek žinių. Ant didesnių dyzelio koncentracijų, benzininė mašina paprasčiausiai neužsives. Jei tiesioginis benzino purkškimas - pasekmės liūdnesnės, gali sugest purkštukai, siurblys. Sistemą neišvengiamai reikės plauti, purkštukus žiūrėti stende. Kainuos.
Skeptikas 2015-10-09 21:13
Atkreipčiau dėmesį, kad šios mašinos gana SENOS. Su naujomis rezultatai gali būti visiškai kitokie.