Išmatuotas šiuolaikinių kompiuterių IQ: vienus rezultatai nudžiugins, kitus rimtai įbaugins

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2015-10-14 14:33
Na, kaip – džiugu ar baisu? Kuo greičiau, tuo geriau.
bahuriux 2015-10-14 15:22
Na taip rezultatai džiugina, bet kaip mes jausimės, jei mašinos bus milijoną, milijarda, ar dar daugiau kartų protingesnės už mus? Gal laikys mus zologijos soduose iš pagarbos savo kūrėjams ir tikėkimės neatsikratys mumis, kaip nereikalingu balastu. Jeigu jau kalbam apie geometrinę progresiją, tai įvyks sušiktai greitai ir kai DI pasieks tam tikrą tąšką maždaug 100-160 suaugusio žmogaus IQ taškų to niekas nebesustabdys ir tai jau bus nebe geometrinė progresija bet "sprogimas" evoliucijos prasme. Manau visi ir patys tai galėsime pamatyti.
Borland 2015-10-14 16:37
O tada žinot kokių žmonių pirmiausia nebereiks? T.y. jie bus nebenaudingi? Ogi tie kurie ir sukūrė visą šitą pasaulį. T.y. inžinieriai, mokslininkai ir t.t., kurie kurė, statė, galvojo.. Įdomus paradoksas Tuomet patraukliausia žmogaus savybė bus impulsyvumas ir įvairių jausmų rodymas, bei tenkinimas, nes apie nieką nereiks sukti galvos. Žmogui nebereikės tokios brandos kokią jis pasiekia dabar. Žodžiu protingi išmirs, o impuslyvus, emocionalūs kvailiai suvešės narve pavadinimu "žemė".
Auksine Logika 2015-10-14 23:36
Delete virus program "ego". Install new program "do good deeds". Problem solved.
bahuriux 2015-10-15 09:58
Nebent jei taip padarysi visam internetui. Žinot tą anekdotą? Sukūrė mokslininkai superkompiuterį, galingiausią pasaulyje, tiesiog mąstantį. Ir uždavė jam klausimą: - Ar dievas yra? Kompiuteris pamąstė ir tarė: - Nepakankamai informacijos, prijunkite mane prie visų kitų superkompiuterių. Mokslininkai prijungė ir vėl paklausė. Kompiuteris atsakė: - Nepakankamai informacijos, prijunkite mane prie visų pasaulio kompiuterių, kokie tik yra. Mokslininkai vargais negalais taip padarė ir vėl paklausė to paties. Kompiuteris vėl atsakė: - Vis dar nepakankamai informacijos. Prijunkite mane prie visų buitinių prietaisų, automobilių, visų įrengimų, kokie tik yra. Mokslininkai ėmė plušėti ir po kelerių metų, per didžiausius vargus, jį prijungė. Tada vėl paklausė: - Ar dievas yra? Kompiuteris pamąstė ir tarė: - Taip, dabar jau yra!
Auksine Logika 2015-10-15 16:33
Sorry. Nesupratau bairio. Kazkaip zmones nemoka islipt is savo mastymo ribu ir nustot viska ziuret per savo ego prizme.
Eič 2015-10-15 19:05
Šitas testas yra nesąmonė. Algoritmais veikiantis kompiuteris neturi savo intelekto, kurį matuot reikėtų.
bahuriux 2015-10-16 09:27
„ConceptNet 5“ gal tik algoritmas ir jis skirtas, tik kad palengvinti programai suprasti žmogų, bet jei jis bus su neuroniniais tinklais tai jau jis bus nebeprogramuojamas, o besimokantis pats. Tai yra didelis skirtumas, tarp programos kodo ir gyvajai gamtai būdingo mąstymo, Neuroninis tiklas gali turėti sąmonę, nes jis veikia taispačiais principais, kaip ir biologinės smegenys. Neuroninis tinklas net jei jis simuliuojamas, programoje yra tik smegenys be informacijos, o išmokius tą neuroninį tinklą ir ištobulinus, jis pats pradės progresuoti geometrine progresija. Apie tai ir yra tas anekdotas. Neveltui tokie žmonės kaip Elonas Muskas patys kuria DI manydami, kad galės jį kontroliuoti, nes tai neišvengiama, kasnors kitas vistiek sukurs ir tai galbūt bus nevaldoma.