Skusimės be skausmo ir įpjovimų? Amerikiečiai teigia sukūrę lazerinį skustuvą (Video)  (1)

Startuoliai iš Irvino (Kalifornija) pristatė lazerinio skustuvo prototipą. „Skarp“ sąlytyje su plaukeliais tvarkingai juos nuskuta be jokios grėsmės nusideginti ar kitaip susižaloti. Taip šis novatoriškas lazerinis skustuvas apsaugo nuo odos infekcijų, nes mikrobai ir bakterijos ant pažeistos odos parazituoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lyginant su vienkartiniais skustuvais „Skarp“ turi daug kitų privalumų: jam nereikia pirkti brangių kasečių, putų ir losjonų, o skutimo procesas yra lengvas, neskausmingas bei nesukelia dirginimo. „Skarp“ taip pat yra nekenksmingas aplinkai. Vienkartiniai skustuvai – tai plastikas, kuris gamtoje suyra tik po daugybės metų, o pasaulyje kasmet išmetama daugiau nei 2 mlrd. skustuvų ir jų galvučių, be to šių įrankių plovimui sunaudojama nemažai vandens.

„Skarp“ po skutimosi plauti nebūtina, tačiau lazerinį skustuvą galima naudoti duše. Jo korpusas yra pagamintas iš 6061 aliuminio. Energijos lazeriniam skustuvui suteikia viena AAA baterija, kurios pakaks apie mėnesį.

Kuriant prietaisą dalyvavo Morganas Gustavssonas, kuris 1989 metais sukūrė intensyviai pulsuojančios šviesos energijos (IPL) technologiją, kuri dabar naudojama plaukų šalinimui ir dermatologiniam gydymui. Lazerinio skustuvo idėja Gustavssonui kilo 2001 metais, tačiau tada jos įgyvendinimas buvo per brangus. 2009 m. mokslininkas padarė persilaužimą ir sugebėjo parinkti tokį lazerio spindulio bangos ilgį, kad jis galėtų pašalinti bet kokios spalvos plaukelius.

2013 metais prie Gustavssono darbo prisijungė Paulas Binunas, kuris ištobulino technologiją. Vėliau mokslininkai aptiko chromoforus (plauko folikule esantis pigmentas melaninas, kuris yra atsakingas už plaukų spalvą ir elektromagnetinės spinduliuotės sugėrimą) ir suprato, kad naudojant poveikį lazeriu galima efektyviau pašalinti plaukus nepriklausomai nuo asmens lyties, rasės ir individualių savybių.

Norėdami pritraukti lėšų „Skarp“ gamybai startuoliai paskelbė kampaniją „Kickstarter“ tinklapyje. Pirmiesiems investuotojams „amžinas“ lazerinis skustuvas kainuos 89 JAV dolerius.

Atnaujinta 2015.10.13

“Kickstarter” administratoriai uždarė lazerinio skustuvo “Skarp” lėšų rinkimo projektą, dėl veikiančio prietaiso prototipo nebuvimo. Skustuvas sukėlė didžiulį susidomėjimą ir apie 20 tūkst. žmonių į projektą investavo virš 4 mln. JAV dolerių, tačiau buvo ir nemažai skeptikų, kurie abejojo “Skarp” galimybėmis.

Startuoliai nusprendė išsklaidyti abejones paviešindami skustuvo darbo vaizdo įrašą, tačiau tai atbaidė dar daugiau investuotojų, nes per dvi minutes kūrėjams pavyko nuskusti tik penkis plaukelius, be to panašu, kad skustuvas nenaudoja jokio lazerio.

Išradėjų (?) tai neišgąsdino ir jie atidarė “Skarp” lėšų rinkimo projektą svetainėje “Indiegogo”, kurioje per tris valandas jau surinko 34 tūkst. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(13)
(10)
(3)

Komentarai (1)