SGD tampa galvos skausmu: ką daryti su labai brangiomis terminalo dujomis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-10-17 13:39
O ką daryti su atpigusiomis dujomis?!
Arns 2015-10-17 13:50
Išties skauda tiems žmonėms, kurie faktus sakančius žmones menkino "aukštesniojo valia"... Visos alei vienos identifikuotos problemos pasireiškė, pradedant faktu kad terminalas kainuos (nors iki pastatymo visi tik ir šnekėjo jog jo uždirbis atidirbs išlaidas) iki kad jo perspektyvos miglotos (reikėjo tartis su kaimynais ne kai pastatytas, o prieš statant). Sumažėjusios kainos? Čia rimtai argumentas? Na latviai ir be terminalo, be rimtų jungčių su Lietuvą jau džiaugiasi senai pigesnėmis dujomis. Ir net nesenai pasirašytas memorandumas tiesiai šviesiai vadinamas atsarginiu planu, latviai nė cento neišleisdami turi derybų kozirį. Mes galim pasidžiaugti jog iš savo biudžeto galimai finansuojam kitiems pigesnes dujas. Pasidžiaukim kad ne labdarą imam, o ją duodam kaimynams, tiesiai iš savo didelės ir pilnos kišenės.
Rukis 2015-10-17 14:57
Čia tas pats kas sakyt: kam statyti antrą parduotuvę kaime, kai pirmoji, jau įsibėgėjus statybomis, pusvelčiui pradėjo prekes pardavinėti?
immortallt 2015-10-17 16:38
Net pykina nuo rusų trolių, teko nueiti iki tualeto išsivemti. Dar labiau pykina nuo minties, kad administracija tai laiko normaliu dalyku.
aurimokas 2015-10-17 16:45
Mane pykina kai šita eurovatufkė gina mokesčių mokėtojų pinigų švaistytojus ir visus kurie sau prisikrovė kišenes iš šito projekto. Kur žiūri administracija ir kodėl neblokuoja šito įžūlaus ir kitus purvais drabstančio individo paskyros?
DimQa 2015-10-17 16:57
"Eurofufaikė"? Čia tu apie save ar kaip? Kiek žinau fufaikė tai jūsų, kremliaus trolių nacionalinis skarmalas. Tad STFU, individe
pjvs 2015-10-17 17:23
Aurimokai, koks projektas Lietuvoje kažkam nepapildė kišenės? Manau, kad sunku būtų tokį rasti. Tačiau tikrai gerai, kad tapome nebepriklausomi nuo rusiškų dujų. Labai svarbu mažinti Rusijos įtaką mums. Tikiuosi, kad terminalo išlaikymo problema bus išspręsta.
Partškolos direktorė 2015-10-17 18:07

Instruktorius 2015-10-17 18:25
Tikrai. Reikia į registraciją įterpti loginį klausimą, Putinas? : Molodec lygu ban. Huilo lygu sveiki užsiregistrave O man visai negaila prie mėnesinio mokesčio keli litai už terminala, svarbu atpigo tos dujos, ir kad Latviams atpigo dar smagiau. Man žinokis Arnai yra smagu kai kaimynas gerai gyvena, tuom mes Lietuviai is skiriamės nuo fufaikiu ir koloradu... nelakstom po miesta 180 km/val. ir negrasiname kad turime itakinga bosa, palaukite dar elektros energijos ziedus pasikeisime, visiskai atsijungsim nuo Rusijos, ir tada dar labiau dziugu bus. Fufaikiniu rusija:https://www.youtube.com/watch?v=k34xPfsBq-Y bet yra ir ten zmoniu kurie dar zino kas yra laisve ir istatymai, bando kazka keisti, taip ir mes Lietuvoj keiciam savo salies gyvenima , be rusijos.... o tu Arnai vis bandai uzstoti rusija , paaiskink kodel uzstoji ta betvarke?
Justas777 2015-10-17 18:27
Grybauskaite su visais konsrvais bereciuotais nulinciuot uz visa sita varke. Supudyt juos kaleime.
lindemann 2015-10-17 18:46
Viskam yra racionalus paaiškinimas. Lietuva perka dujas dvigubai brangiau, nes mes tai galim. Esam viena turtingiausių šalių Europoje, todėl kodėl gi nemokėti dvigubai brangiau už apsidraudimą? Kiekvienas lietuvis irgi turėtų dvigubai apsidrausti visiems gyvenimo atvejams, t.y. turėti antra mašiną, jei pirmoji sugestų, naudotis bent 2 interneto/televizijos tiekėjais, nes neduok Die koks vienas užlinktų ir t.t. Argi čia piniguose esmė, kai esame patys turtingiausi
kestutisz 2015-10-17 19:36
Šiai dienai gal ir pigiau, pažiūrėsim tik kiek ilgai (kiek ilgai galės išlaikyt gavybą ir transportavimą). Gaila neturim atvirkščio įrenginio šito "akcijinio" produkto suspaudimui ir pasidėjimui ateičiai. Nieko - tuoj turėsim dar ir brangesnės elektros nei rusiškos, "kritikai" galės persprogti negalėdami apsispręsti ką šiandien "kritikuoti" :)
sigun 2015-10-17 20:16
Niekas negali atsakyti kas būtų jeigu. Kaip pvz. ar tikrai dujų kaina Lietuvai būtų staiga nukritusi iki Vokietijos kainos, jei ne terminalas? Ir čia ne dėl EK tyrimo prieš GP, nes tas tebetęsiamas. Taip pat niekas negalėtų atsakyt, kokią kainos formulė būtų pasiūlęs Gazprom Lietuvai nuo kitų metų, kai baigiasi dabartinė sutartis, jei nebūtų terminalo. Ta pati Achema lygiai taip pat dabar turi saugiklį ir žino, jog jai žaliavos tikrai nekainuos daugiau negu išdujinta per terminalą. O tai gal visi turėjo dirbti už dyką? Kaip komunizmo statytojai - už maistą ir kad neišvežtų į Sibirą? Beje, jei jau taip pikta, kad kažkas gavo algas, tai ko pats tada neužsirašei savanoriu už dyką kastuvu pamosuot ar betono karutį pastumdyt?
bahuriux 2015-10-17 20:35
Tas terminalas yra neįtikėtinai geras dalykas, bet kas pasirašė tokią sutartį dėl laivo ir pačių dujų tegu dabar prisiima atsakomybę asmeniškai, tiek teisiškai tiek finansiškai už valstybinių lėšų švaistymą neįtikėtino dydžio mąstu.. Negi nebuvo galima pasistatyti tokio dydžio laivą kokio reikia ir be jokių nuomų? Juk niekas nepasirašė jokių sutarčių nei lenkai, nai latviai, nei dar kasnors, tai nafik toks laivas kuris yra 3 kartus perdidelis lietuvai? Priminkit dar kartą kuri valdžia pasirašė, tas sutartis, kad nebalsuočiau už aferistus.
Auksine Logika 2015-10-17 20:51
Nebutu terminalo, tai is fufaikiu pirktumem dujas uz 200% kaina. Dabar turim ir mokam tik 100%, nors fufaikes ale parduotu uz 50%. Vos uzsaldytume vel pakiltu iki 200%. Tai ner is tikro ko cia verkt apart kad reiktu visus fufaikiu statytus namus griaut ir statyt labiau ekonomiskus ir nepriklausomus nuo jokiu duju.
Fikcija 2015-10-17 20:57
Ko myza politikai i bata , LT runkeliai uz viska sumokes . O visokiems naiviems atsakomybes ieskotojams noriu priminti kaf Absurdistane(tipo lietuvoj) valdininkai asmenines atsakomybes nenesa.Pvz kas atlygino uz Alitos privatizavimo padarytus milijoninius nuotolius ar pvz priimta zemes persikelimo istatyma. Demokratiskoj LT atsakomybe tik runkeliams ,elitui geri advokatai ir gumos tempimas kol baigsis senaties terminas...
Auksine Logika 2015-10-17 21:29
Už SGD laivo nuomą per dieną "Klaipėdos nafta" moka 189 tūkst. JAV dolerių. Per metus - 68,9 mln. dolerių. Lietuvoj gyvena apie 3mil, mokantys mokescius apie 1mil. Tai kiekvienas turi sumoket per metus 68,9 USD. Tik klausimas per kuri gala mokes? I duju saskaita irasys? Lietuviai kaip visad daugiau pajamu savo sleps ir islygins karmos svarstykles
Arns 2015-10-17 21:33
, mažiausiai 5 m. laikotarpiui įstatymu įgaliojo taip pat ta pati konservatorių-liberalų vyriausybė, du pirmi viešojo pirkimo konkursai nepavyko, trečiasis teko socialdemokratams, kurie pagal įstatymą ir privalėjo pasirašyti su konkurso nugalėtoju sutartį. Tikiuosi palengvėjo apsisprendimas kam reikia padėkoti už visišką nesikalbėjimą ir nerealų situacijos vertinimą?
punktyras 2015-10-17 21:35
O taip, iš gyventojų mokesčių išlaiko…
Auksine Logika 2015-10-17 21:59
Is Maximos mokescius susirinktu - dar 2 tokius laivus pasistatytu